Костадин Методиев – MVP на осемнадесетия кръг в III дивизия

1276

Костадин Методиев от отбора на Балкан Ботевград е най-полезният състезател на осемнадесетия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Методиев ще получи наградата си в Неделя, на 18.02.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Фаворит-Кърджали от 16:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Балкан Ботевград завърши първия етап от редовния сезон в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018 на трета позиция с баланс от 11 победи и 3 загуби. По този начин тимът от Ботевград се класира в първата петица за втория етап от редовния сезон. Това даде възможност на Балкан Ботевград да изиграе по още 1 мач срещу останалите тимове, класирали се между първо и пето място в първия етап от редовния сезон. До момента ботевградчани са спечелили и трите си двубои от втория етап, като дори запазват шансове за първото място в редовния сезон. За целта състезателите на Балкан Ботевград трябва да спечелят срещата си срещу Фаворит-Кърджали с поне 23 точки разлика. Другият вариант, в който и победа с 1 точка разлика над тима от Кърджали ще бъде достатъчна на Балкан Ботевград, е в случай, че отборът на Мечките успее да спечели двубоя си срещу Фаворит-Кърджали. При всички случаи тимът на Балкан Ботевград ще завърши в топ 3, което от своя страна ще бъде и страхотна предпоставка за отлично представяне в плейофите. Имайки предвид играта, която тимът демонстрира през настоящия сезон, определено можем да твърдим, че Балкан Ботевград е един от сериозните фаворити както за спечелване на титлата в трета дивизия от първенството на НАЛБ, така и за промоция във втора дивизия. В осемнадесетия кръг тимът се наложи над Мечките с 6 точки разлика. Пореден страхотен мач изигра Костадин Методиев, който завърши с 37 точки (7/15 за 2 точки, 6/12 за 3 точки и 5/5 от линията за наказателни удари), 8 борби (4 в нападение), 6 откраднати топки и 2 асистенции за коефициент от 37. 29-годишният състезател престоя на терена по-малко от 30 минути, като срещу него бяха извършени и 4 нарушения. 186-сантиметровият ботевградчанин играе първия си сезон в Националната аматьорска лига по баскетбол, като до момента има 13 мача, в които записва средни показатели от 20.2 точки, 7.0 борби, 1.9 асистенции, 3.0 откраднати топки и 0.5 чадъра за 26.5 минути. Той е на седмо място сред състезателите с най-висок коефициент в дивизията, на шесто място по общо точки със своите 263, на трето място по точки средно на мач и на шесто място по откраднати топки средно на мач. С други думи, твърде вероятно е да срещаме името му и сред призьорите от редовния сезон. След едва 13 мача в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол Костадин Методиев вече може напълно заслужено да се похвали с награда както за най-полезен състезател на месеца, така и с такава за MVP на кръга. Топ реализаторът на Балкан Ботевград отново материализира и усилията на всички в тима, както в организационен план, така и в игрови. А и дава пореден стимул на тима преди старта на елиминационната фаза.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Костадин Методиев от Балкан Ботевград. Методиев постигна коефициент от 37, а тимът му се наложи с 6 точки разлика над Мечките. Така Методиев събра 31 точки за класацията. Петър Данчев от Ремонт Експерт е с 21 точки (коефициент от 28 и победа на тима му над Фаворит-Кърджали със 7 точки разлика). Ангел Братанов от Ремонт Експерт е трети с 13 точки (коефициент от 20). На четвърто място е Мариян Иванов от Скравена с 12 точки (коефициент от 16 и победа на тима му с 4 точки разлика над Бойз Фром Да Хууд). С по 11 точки за класацията се нареждат Ивелин Борисов от Скравена (коефициент от 15) и Людмил Пиронков от Ботев 2012 Б (коефициент от 24 и победа на тима му над София Уориърс с 13 точки разлика).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Костадин Методиев от Балкан Ботевград – 37. След него е Николай Стайков от Мечките с 32. На трето място е Петър Данчев от Ремонт Експерт с 28. Вилиян Милчев от Фантомс и Людмил Пиронков от Ботев 2012 Б са с коефициент от по 24.

Най-много точки в кръга вкара Костадин Методиев от Балкан Ботевград – 37. На второ място е Илчо Панайотов от Скай Уокърс с 25. Трети е Николай Стайков от Мечките с 24. Георги Димитров от Бойз Фром Да Хууд е четвърти с 23. Петър Данчев от Ремонт Експерт, Петър Иванов от Ботев 2012 Б, както и Борислав Каменов и Емил Емилов от Любимец са с по 21 отбелязани точки.

Най-много борби в кръга овладя Росен Котев от Скай Уокърс – 20. Втори е Людмил Пиронков от Ботев 2012 Б с 18. Топ 3 допълва Николай Стайков от Мечките с 15. На четвърто място е Стамен Георгиев от Пистолет с 14. Деян Боздуганов от Бойз Фром Да Хууд и Владимир Гулев от Любимец са с по 13 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга е Стефан Василев от Пистолет – 9. След него с по 7 се нареждат Иван Иванов от Балкан Ботевград, Петър Данчев от Ремонт Експерт, Павел Мичев от София Уориърс и Деян Вълчев от Фантомс.

Най-добър “крадец” на кръга е Костадин Методиев от Балкан Ботевград с 6 откраднати топки. Мартин Палашев от Мечките, Георги Димитров от Бойз Фром Да Хууд, Павел Мичев от София Уориърс и Кайс Назари от Фантомс завършиха с по 4.

Топ блокировачът в кръга е Калин Костадинов от Фантомс със 7 чадъра. Втори е Николай Стайков от Мечките с 3. Иван Иванов от Балкан Ботевград, Петър Данчев от Ремонт Експерт, Георги Банчев и Денис Георгиев от Пистолет, Георги Димитров и Росен Паскалев от Бойз Фром Да Хууд, Ивайло Петров от Фантомс и Емил Емилов от Любимец са с по 2 чадъра.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Ави Митрани (Стрийт Бенгърс)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Станислав Воденичарски (Балкан Ботевград), Месут Мюмюн (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Атанас Атанасов (Стрийт Бенгърс)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Янко Минков (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Благовест Христов (Ръш Баскетбол)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Денис Христов (Джедай Мастърс)
Най-полезен състезател на седмия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)
Най-полезен състезател на осмия кръг в трета дивизия: Людмил Пиронков (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на деветия кръг в трета дивизия: Николай Георгиев (Фантомс)
Най-полезен състезател на десетия кръг в трета дивизия: Иво Георгиев (Мечките)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в трета дивизия: Ангел Братанов (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в трета дивизия: Иво Георгиев (Мечките), Димитър Търпанов (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в трета дивизия: Йосиф Чернашки (Джедай Мастърс)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в трета дивизия: Петър Данчев (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в трета дивизия: Емил Емилов (Любимец)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в трета дивизия: Денис Христов (Джедай Мастърс), Ангел Братанов (Ремонт Експерт), Мартин Киров (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в трета дивизия: Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг в трета дивизия: Костадин Методиев (Балкан Ботевград)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG