Красимир Кирилов – MVP на дванадесетия кръг в I дивизия

703

Красимир КириловКрасимир Кирилов от отбора на Рейнджърс е най-полезният състезател на дванадесетия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Кирилов ще получи наградата си днес, в Сряда, на 11.01.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Олд Старс 22 от 21:00 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Рейнджърс е с баланс от 5 победи и 7 загуби и дели седмото място във временното класиране в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017 заедно с Кучетата от Младост. В последния кръг „рейнджърите“ се наложиха именно над Кучетата от Младост с 69:64 в изключително интересен и оспорван двубой, изпълнен и с много обрати. И когато стане дума за успехи и Рейнджърс, освен за чудесния колектив, който демонстрира тимът през настоящата кампания, няма как в съзнанието ни веднага да не изникне и името на Красимир Кирилов. Опитният състезател, който е роден в Шумен, изигра нормален мач за своите възможности, като вероятно дори може да е останал недоволен от успеваемостта си при стрелбата в тази среща – „само“ 50% – 11/22 за 2 точки и 7/8 от линията за наказателни удари. Кирилов завърши срещата на тима си с 29 точки, 23 борби, 3 откраднати топки и 2 асистенции. Капитанът на Рейнджърс престоя на терена повече от 38 минути и за пореден път бе истински лидер за своя отбор. Трябва да отбележим и че той явно обича да играе срещу Кучетата от Младост. В един от първите си мачове в кариерата си в НАЛБ – през сезон 2015/2016 той вкара 42 точки на Кучетата от Младост и тогава извежда своя отбор София Лайънс до победата. 42-годишният Кирилов за пореден път показа, че има хора, които не губят уменията си с времето, а просто трупат опит. Красимир Кирилов е лидер както по точки, така и по борби в първа дивизия от първенството на НАЛБ, което също говори достатъчно. Той вкарва средно по 25.6 точки и овладява средно по 15.4 борби и е главният виновник Рейнджърс да бъде нежелан съперник за който и да е отбор в лигата. Както ще се види – за дванадесетия кръг той е лидер по коефициент, точки и борби в кръга – нещо, което явно не трябва да ни изненадва. Въпреки невероятните си качества Кирилов често пропуска срещи за тима си и със сигурност това е единствената причина профилът му да не „прелива“ от индивидуални награди до момента. Все пак, това не е първият път, в който той достига до отличието за най-полезен състезател на кръга. При поддържане на тази форма обаче, името му няма как да не бъде замесено и в разпределянето на индивидуалните отличия в края на сезона.

Трябва да отбележим, че отложеният мач между Брикс и Ботев 2012 от дванадесетия кръг ще бъде причислен към кръга, по чието време се изиграе.

Красимир КириловИнтересен факт е, че Красимир Кирилов не събра най-много точки за класацията. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Горан Кошанин от Олд Таймърс. Той постигна коефициент от 36, а тимът му се наложи с 2 точки разлика над Микс. По този начин Кошанин събра 34 точки за класацията. Според правилата, описани ТУК обаче, един състезател може да достигне до индивидуалната награда само веднъж в рамките на един сезон. За Кошанин остава признанието, че той остава в историята като най-полезен състезател и на този кръг. Кошанин играе превъзходно в последните мачове и също като Кирилов изнася лекции, чрез които напомня, че няма млади и стари. 47-годишният Кошанин и Кирилов имаха впечатляващ дуел преди няколко кръга, а както можете да видите ТУК, освен баскетболните лекции, които двамата изнасят постоянно, те проповядват и правилни чисто човешки взаимоотношения. Факт, който далеч не е за пренебрегване. Трябва да отбележим и че непопадането на Горан Кошанин в мача на звездите през този сезон явно му подейства мотивиращо и той става MVP във втори пореден кръг. Той става и първият играч, който дублира отличието си през настоящата кампания. Втори в класацията е Красимир Кирилов от Рейнджърс с 31 точки за класацията (коефициент от 36 и победа на тима му с 5 точки разлика над Кучетата от Младост). С 26 точки за класацията е Калоян Николов от Норт Уест (коефициент от 34 и победа на тима му над Олд Старс 22 с 8 точки разлика). На четвърто място е Мариян Калчев от Норт Уест с 19 точки за класацията (коефициент от 27). С по 16 точки за класацията и равен коефициент от 18 са съотборниците Мартин Славов и Васил Голов от Олд Таймърс.

За историята:

Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в първа дивизия: Горан Кошанин (Олд Таймърс), Красимир Кирилов (Рейнджърс)

Красимир Кирилов и Горан КошанинНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигнаха Красимир Кирилов от Рейнджърс и Горан Кошанин от Олд Таймърс – по 36. Топ 3 допълва Калоян Николов от Норт Уест с коефициент от 34, а след него са съотборникът му Мариян Калчев и Димитър Мещерски от Кучетата от Младост с по 27.

Най-много точки в кръга вкара Красимир Кирилов от Рейнджърс – 29. На второ място е Георги Чакъров от Ероус с 26 точки. Трети е Любомир Недков от ФитСпо Баскет с 25. С 23 точки е Евстати Евстатиев от Микс. Топ 5 допълва Нестор Несторов от Олд Старс 22 с 21 точки.

Най-много борби в кръга овладя Красимир Кирилов от Рейнджърс – 23. След него са Горан Кошанин от Олд Таймърс и Калоян Николов от Норт Уест с по 14 борби. Четвърти е Георги Вачев от ФитСпо Баскет с 12. Мартин Славов от Олд Таймърс, Георги Чакъров от Ероус и Димитър Мещерски от Кучетата от Младост завършиха с по 11 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключиха Иван Петков от София Лайънс и Марио Александров от Кучетата от Младост – по 8. С по 7 асистенции са Теодор Атанасов от ФитСпо Баскет и Минчо Коцев от Микс. След тях с по 6 са Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър, Васил Голов от Олд Таймърс и съотборниците Емил Петров и Калоян Николов от Норт Уест.

Най-добри “крадци” на кръга са Георги Вачев от ФитСпо Баскет, Искрен Иванов от Олд Старс 22, Огнян Касабов от Ероус и Иван Петков от София Лайънс – с по 4 откраднати топки. Константин Маринов от Микс, Мирослав Натов от Ероус, Мартин Ассев от София Лайънс, съотборниците Марио Александров и Димитър Мещерски от Кучетата от Младост, както и Красимир Кирилов от Рейнджърс останаха с по 3.

Тома ФиковТоп блокировачът в кръга е Тома Фиков от Дефект-Вип Рипеър с 3 чадъра. След него с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели са Горан Кошанин от Олд Таймърс, Калоян Николов и Мариян Калчев от Норт Уест и Димитър Мещерски от Кучетата от Младост.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Марио Александров (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Димитър Гатев (Микс)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Нестор Несторов (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Ивайло Константинов (Брикс)
Най-полезен състезател на петия кръг в първа дивизия: Калоян Николов (Норт Уест)
Най-полезен състезател на шестия кръг в първа дивизия: Цветан Георгиев (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на седмия кръг в първа дивизия: Владислав Шуранов (Дефект-Вип Рипеър)
Най-полезен състезател на осмия кръг в първа дивизия: Валери Ассев (София Лайънс)
Най-полезен състезател на деветия кръг в първа дивизия: Теодор Атанасов (АктивТрейдс)
Най-полезен състезател на десетия кръг в първа дивизия: Христо Гатев (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в първа дивизия: Горан Кошанин (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в първа дивизия: Горан Кошанин (Олд Таймърс), Красимир Кирилов (Рейнджърс)

Горан Кошанин и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на единадесетия кръг в първа дивизия за сезон 2016/2017 Горан Кошанин от Олд Таймърс получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG