Курайберите с титлата от 3х3 на НАЛБ за мъже, Аладжов – MVP, Лазов с уникално постижение

1076

Турнир 3х3Вчера, 26.07.2015 година, се проведе 3х3 турнирът за мъже на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2014/2015.

ТУК можете да намерите албума с всички снимки от 3х3 турнира за мъже, а ТУК можете да намерите и видеозапис от него. ТУК пък можете да намерите всички резултати от турнира.

В 3х3 турнира участие взеха 5 отбора, като те играха по системата „всеки срещу всеки“.

Крис и приятелиНа пето място завършиха шампионите от турнира за подрастващи – Крис и приятели. След като се представиха впечатляващо ден по-рано и спечелиха безапелационно 3х3 турнира за юноши, те се пробваха и с по-големите. Разликата във физиката обаче беше непреодолима и отборът на Крис и приятели завърши с 4 загуби. Кристиан Николов (15.10.1999 г.) вкара 13 точки за своя тим. С 12 остана Димитър Йошев (05.04.1999 г.). Третият състезател в отбора беше Момчил Недялков (01.09.2000 г.).

Рапидо, Вожда и Костов ООДЧетвърти се класира отборът на Рапидо, Вожда и Костов ООД. Тимът записа 3 драматични загуби и приключи надпреварата с 1 победа и 3 загуби. Рапидо, Вожда и Костов ООД загуби първата си среща с 13:15, втората с 11:15, а последната среща за турнира беше с допълнителен заряд, тъй като при победа на Рапидо, Вожда и Костов ООД, отборът завършваше на трето място, а съперникът им – на четвърто. При победа на съперника им обаче, той ставаше шампион, а Рапидо, Вожда и Костов ООД – четвърти. Най-резултатен за отбора стана Васил Костов (14.05.1992 г.) с 25 точки. Любомир Кочев вкара 17. От Рапидо пък личаха имената на Мартин Милиев и Боян Гагов.

Все таяНа трето място и с бронзови медали приключи отборът на Все тая. В тима личат имената на трима носители на купата с Норт УестБорил Кънчев, Калоян Радев и Радослав Томов, които бяха подпомогнати и от Никола Ангелов (25.06.1995 г.). „Все тая“ завърши с 3 победи и 1 загуба, като на върха в класирането се образува тройна въртележка. Отборът на Все тая победи Курайберите с 15:13 и загуби от ДИМ с 12:15. „Курайберите“ пък победиха ДИМ с 15:13. При тройна въртележка според правилата на FIBA за 3х3 се гледа отбелязаният брой точки при загубите. Според този показател отборът на Все тая е след Курайберите и ДИМ, тъй като е отбелязал 12 точки при своята загуба, а останалите отбори във въртележката – по 13. Това отреди третото място на Все тая. Калоян Радев и Борил Кънчев се отчетоха с по 17 точки за своя тим, 12 вкара Никола Ангелов, а 11 (сред които и победна стрелба от зоната за три точки) – Радослав Томов.

ДИМНа второ място се класираха миналогодишните шампиони от ДИМ. Те завършиха с баланс от 3 победи и 1 загуба, като на върха се образува тройна въртележка, от която ДИМ излезе на второ място. Отборите на ДИМ и Курайберите отбелязаха по 13 точки при загубите си, а при равенство и по този показател се ползват правилата за определяне на класиране при баскетбол 5 на 5, според които ако един от отборите във въртележката вече е класиран, процедурата за определяне на класиране започва отначало, тоест се гледа директният двубой. Победата на Курайберите над ДИМ в директния двубой се оказа решаваща за първото място. И така миналогодишните шампиони от ДИМ трябваше да се задоволят със сребърните медали. Най-полезният състезател в първото издание на турнира Матей Митев стана най-резултатен през този сезон с 30 точки. Иван Братанов (12.11.1991 г.) вкара 14 за своя отбор, а Данаил Милев се отчете с 9. Четвъртият състезател в отбора беше Стилиян Запорожанов (03.05.1991 г.), който получи контузия по време на турнира, но показа характер и допринесе за второто място на тима си.

КурайберитеЗлатните медали и купата за първото място отидоха при отбора на Курайберите. Състезателите на Еър Фреш, подсилени от Спортни Настилки-Зуум Дизайн, завършиха с баланс от 3 победи и 1 загуба, но излязоха първи в тройната въртележка. Николай Аладжов и Николай Мораров завършиха с по 17 точки за своя тим, 16 отбеляза Сашко Лазов, а с 10 остана Светослав Петров. Изборът за най-полезен състезател в турнира беше изключително труден, като надделя факта, че Мораров не взе участие в един от мачовете на своя тим. И така най-полезен състезател на 3х3 турнира на НАЛБ за мъже стана Николай Аладжов. Сашко Лазов пък вече е печелил абсолютно всичко със своите отбори. Лазов е двукратен шампион на НАЛБ, двукратен носител на купата на НАЛБ, а вече и шампион в 3х3 турнира на НАЛБ. Така той става първият състезател, който е печелил всички отборни награди за мъже в Националната аматьорска лига по баскетбол. Трябва да отбележим обаче и че от настоящия сезон е предвиден мач за Суперкупата, като в случай, че Лазов не направи сензационен трансфер в Брикс или Норт Уест, този трофей по всяка вероятност за момента ще му се изплъзне.

Турнир 3х3Именно 3х3 турнирът за мъже беше последното мероприятие на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2014/2015. Благодарим най-искрено на всички участници в 3х3 турнира и на всички участници и фенове във всички мероприятия, които организирахме през вече изминалия сезон!

Записването за сезон 2015/2016 в град София е пуснато на 18.07.2015 година и продължава до 18 Септември 2015 година. Повече информация по въпроса можете да намерите ТУК.

През лятото очаквайте много изненади и интересна информация около НАЛБ.

Благодарим още веднъж на всички!

За повече информация и много интересни снимки, не пропускайте да ни следите и във Фейсбукhttps://www.facebook.com/NALB.BG