Любомир Недков – MVP на двадесетия кръг в I дивизия

889

Любомир НедковЛюбомир Недков от отбора на ФитСпо Баскет е най-полезният състезател на двадесетия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Недков ще получи наградата си в Неделя, на 26.03.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Кучетата от Младост от 18:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на ФитСпо Баскет е един от „най-горещите“ отбори в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Тимът носеше името АктивТрейдс през първия полусезон, но поради оттеглянето на спонсора на отбора, той не просто си смени името, а успя бързо да си намери нов спонсор и през втория полусезон носи името ФитСпо Баскет. В последните си 14 мача, откакто Спас Колев застана начело на тима, той е спечелил 9 победи. Тимът започна сезона повече от катастрофално – със 7 поредни загуби. Въпреки че вероятно мнозина очакваха сътресение в отбора след промените, то през втория полусезон той се представя още по-силно. През втория полусезон ФитСпо Баскет има 6 победи от 10 мача. От твърдо последни сега състезателите на ФитСпо Баскет имат шансове дори за шестото място в редовния сезон. Трябва да припомним и че АктивТрейдс завърши на последно място през сезон 2015/2016 и само недопускането до участие в първенството на Спортни Настилки-Зуум Дизайн осигури място на АктивТрейдс в първа дивизия и през настоящия сезон. По всичко изглежда обаче, че през настоящия сезон ФитСпо Баскет има доста различни цели от „оцеляване“. На полусезона към тима се присъединиха Любомир Недков и Константин Коев, които вдигнаха рязко нивото на отбора. Както вече споменахме, Спас Колев пък се справя блестящо с ротацията и успява да извлича максимума от всички в отбора и състезатели като Венислав Наумов, Христофор Пешлеевски и Георги Вачев, които не получаваха много игрово време в АктивТрейдс, а и нямаха тези роли в отбора, които имат в момента, сега демонстрират уменията си все по-сполучливо. Трябва да споменем и сърцатите Тиаго Алмейда, Теодор Атанасов и Ивайло Перепечаев, които несъмнено заслужават отлични оценки за представянето си в последно време. В двадесетия кръг ФитСпо Баскет се наложи изключително драматично над Ботев 2012 с 86:84. Трябва да отбележим и че ФитСпо Баскет извоюва победата си в последните секунди, а невероятен мач изигра Любомир Недков. Той завърши с 27 точки (6/9 за 2 точки, 3/8 за 3 точки и 6/7 от линията за изпълнение на наказателни удари), 13 борби, 4 откраднати топки, 2 асистенции и 2 чадъра. Срещу него бяха извършени и 5 нарушения. Той престоя на терена пълни 40 минути и постигна коефициент на полезно действие от 40. За 9 мача през сезона за ФитСпо Баскет той има средни показатели от 17.7 точки, 11.9 борби, 3.0 асистенции, 1.8 откраднати топки и 1.3 чадъра. Роденият през 1996 година състезател триумфира във втора дивизия през миналия сезон с Микс, а в своя мач номер 16 в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол напълно заслужено достига и до своята първа индивидуална награда.

Любомир НедковНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Любомир Недков от ФитСпо Баскет. Той постигна коефициент от 40, а тимът му се наложи с 2 точки разлика над Ботев 2012. Така Недков събра 38 точки за класацията. На второ място е Калоян Николов от Норт Уест с 28 точки за класацията (коефициент от 33 и победа на тима му над Олд Таймърс с 5 точки разлика). С по 22 точки за класацията са Александър Христов от Кучетата от Младост (коефициент от 23 и победа на тима му с 1 точка разлика над Ероус) и Валери Ассев от София Лайънс (коефициент от 30 и победа на тима му над Олд Старс 22 с 8 точки разлика). С равен брой точки за класацията – по 21 и равен коефициент от по 23 са съотборниците от отбора на ФитСпо Баскет – Тиаго Алмейда и Константин Коев.

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Мартин Горунов от Брикс – 42. С равни коефициенти от по 41 са Радослав Райчев от Ероус и Ивайло Константинов от Брикс. Четвърто място заема Любомир Недков от ФитСпо Баскет с 40, а топ 5 допълва Калоян Николов от Норт Уест с коефициент от 33.

Радослав РайчевНай-много точки в кръга вкара Радослав Райчев от Ероус – 41. Второ място заема Мартин Горунов от Брикс с 35. Трети е Любомир Недков от ФитСпо Баскет с 27 точки. След тях е Нестор Несторов от Олд Старс 22 с 26. С по 23 отбелязани точки са Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър и Филип Сребров от Брикс.

Най-много борби в кръга овладя Мартин Горунов от Брикс – 20. Втори е Красимир Кирилов от Рейнджърс с 19. Топ 3 допълва Венцислав Мануилов от Микс с 18. След тях се нареждат Калоян Николов от Норт Уест, Светослав Димитров от Олд Старс 22 и Ивайло Константинов от Брикс с по 15 овладени топки под двата коша.

Ивайло КонстантиновС най-много асистенции в кръга приключи Ивайло Константинов от Брикс – 15. Цветан Георгиев от Ботев 2012 и Теодор Атанасов от ФитСпо Баскет са с по 11. На четвърто място е Иван Петков от София Лайънс с 10. Светослав Димитров от Олд Старс 22 остана с 8 асистенции.

Мариян КалчевНай-добър “крадец” на кръга е Мариян Калчев от Норт Уест с 6 откраднати топки. След него с по 5 са Иван Петков от София Лайънс, Ивайло Константинов от Брикс и Александър Христов от Кучетата от Младост. С по 4 откраднати топки са Димитър Гатев от Микс, Любомир Недков и Тиаго Алмейда от ФитСпо Баскет и Радослав Райчев от Ероус.

Топ блокировачите в кръга са Калоян Николов от Норт Уест и Мартин Горунов от Брикс с по 3 чадъра. Тома Фиков от Дефект-Вип Рипеър, Венцислав Мануилов от Микс, Горан Кошанин от Олд Таймърс, Любомир Недков от ФитСпо Баскет, Златан Ковчазов от Рейнджърс и Владимир Петров от София Лайънс са с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Марио Александров (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Димитър Гатев (Микс)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Нестор Несторов (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Ивайло Константинов (Брикс)
Най-полезен състезател на петия кръг в първа дивизия: Калоян Николов (Норт Уест)
Най-полезен състезател на шестия кръг в първа дивизия: Цветан Георгиев (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на седмия кръг в първа дивизия: Владислав Шуранов (Дефект-Вип Рипеър)
Най-полезен състезател на осмия кръг в първа дивизия: Валери Ассев (София Лайънс)
Най-полезен състезател на деветия кръг в първа дивизия: Теодор Атанасов (АктивТрейдс)
Най-полезен състезател на десетия кръг в първа дивизия: Христо Гатев (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в първа дивизия: Горан Кошанин (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в първа дивизия: Горан Кошанин (Олд Таймърс), Красимир Кирилов (Рейнджърс)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в първа дивизия: Марио Александров (Кучетата от Младост), Тони Прокопиев (Олд Старс 22), Георги Гулабчев (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в първа дивизия: Христо Ангелов (Дефект-Вип Рипеър)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в първа дивизия: Хрисимир Димитров (Брикс)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в първа дивизия: Мартин Славов (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в първа дивизия: Мартин Славов (Олд Таймърс), Горан Кошанин (Олд Таймърс), Саша Стаменов (Ботев 2012), Тони Прокопиев (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Рейнджърс), Стефан Георгиев (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг в първа дивизия: Мартин Славов (Олд Таймърс), Стефан Георгиев (Олд Старс 22), Атанас Даракчиев (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на двадесетия кръг в първа дивизия: Любомир Недков (ФитСпо Баскет)

Атанас Даракчиев и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на деветнадесетия кръг в първа дивизия за сезон 2016/2017 Атанас Даракчиев от Олд Таймърс получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG