Любомир Недков – MVP на петнадесетия кръг в I дивизия

1264

Любомир Недков от отбора на ФитСпо Баскет е най-полезният състезател на петнадесетия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Недков ще получи наградата си в Събота, на 03.02.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Гуми-Нет от 13:00 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на ФитСпо Баскет се намира на девето място във временното класиране в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018 с баланс от 5 победи и 10 загуби. В петнадесетия кръг обаче тимът разкри огромния си потенциал, побеждавайки един от основните фаворити за титлата в първа дивизия – Олд Таймърс. Отборът на ФитСпо Баскет се наложи над актуалните шампиони с 94:82, превръщайки се в едва втория отбор през настоящия сезон, който успява да победи „Старовремците“ (след Ботев 2012). Разбира се, всички състезатели от ФитСпо Баскет се представиха блестящо, а ТУК дори можете да прочетете повече за трипъл-дабъла на Искрен Николов. Пореден отличен мач изигра и Любомир Недков. 21-годишният състезател завърши двубоя с 29 точки (7/8 за 2 точки и 5/9 за 3 точки) и 11 борби за коефициент от 35. По този начин Недков достига до второто си индивидуално отличие в кариерата си в НАЛБ. Той се присъединява към ФитСпо Баскет през сезон 2016/2017, като за 16 мача през миналия сезон записва средни показатели от 17.5 точки, 10.8 борби, 3.3 асистенции, 1.6 откраднати топки и 1.2 чадъра за 33.8 минути. За 12 мача до момента през настоящия сезон се отчита с по 13.6 точки, 10.3 борби, 2.8 асистенции, 1.3 откраднати топки и 0.9 чадъра за 30.5 минути на терена. През сезон 2015/2016 Любомир Недков печели титлата във втора дивизия от първенството на НАЛБ в София с Микс, а в турнира за купата на НАЛБ през сезон 2015/2016 изиграва и 1 мач за Гути 2016. През сезон 2017/2018 участва в Мача на звездите в НАЛБ. Като става дума за постиженията му, трябва да отбележим и че той завършва редовния сезон за сезон 2016/2017 в топ 5 по коефициент в първа дивизия, като е и четвъртият най-добър борец в дивизията. Напълно заслужено сега Любомир Недков може да се похвали с втори приз за MVP на кръга, който определено е ценен – дошъл след победа над актуалните шампиони при обща успеваемост при стрелбата от над 70% и дабъл-дабъл с 29 точки и 11 борби. Освен това обаче победата е и меко казано важна за ФитСпо Баскет в борбата за участие в плейофите, а това признание за Недков вероятно ще даде и допълнителен стимул за все по-добро представяне на целия отбор.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Любомир Недков от ФитСпо Баскет. Той постигна коефициент от 35, а тимът му се наложи над Олд Таймърс с 12 точки разлика. Така Недков събира 23 точки за класацията. Христо Ангелов от Ботев 2012 се нарежда на второ място с 20 точки (коефициент от 28 и победа на тима му с 8 точки разлика над Гуми-Нет). На трето място е Хрисимир Димитров от Олд Старс 22 с 19 точки (коефициент от 38 и победа на тима му над Сейнтс с 19 точки разлика). Четвърти е Георги Чакъров от Ероус с 16 точки (коефициент от 28 и победа на тима му с 12 точки разлика над Кучетата от Младост). Искрен Николов от ФитСпо Баскет е с 15 точки за класацията (коефициент от 27).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Хрисимир Димитров от Олд Старс 22 – 38. След него с 35 се нарежда Любомир Недков от ФитСпо Баскет. Иван Руньов от Сейнтс и Мартин Славов от Олд Таймърс са с по 31. С коефициент от по 28 са Георги Чакъров от Ероус и Христо Ангелов от Ботев 2012.

Най-много точки в кръга вкара Мартин Славов от Олд Таймърс – 34. На второ място е Иван Руньов от Сейнтс с 33. Любомир Недков от ФитСпо Баскет е трети с 29. След тях е Георги Чакъров от Ероус с 26. Топ 5 допълва Христо Ангелов от Ботев 2012 с 25 точки.

Най-много борби в кръга овладя Хрисимир Димитров от Олд Старс 22 – 18. Втори е Мартин Сечков от Кучетата от Младост с 16. С по 12 овладени топки под двата коша останаха Лъчезар Радев от Олд Таймърс, Валери Ассев от София Лайънс, Димитър Гатев от Торнадо и Георги Чакъров от Ероус.

С най-много асистенции в кръга приключиха Искрен Николов от ФитСпо Баскет и Васко Коцев от Сейнтс – по 10. Топ 3 допълва Димитър Георгиев от Ероус с 9. Иван Илчев от ФитСпо Баскет и Христо Ангелов от Ботев 2012 са с по 8 асистенции.

Най-добри “крадци” на кръга са Искрен Николов от ФитСпо Баскет и Мартин Димов от Гуми-Нет с по 4 откраднати топки, а с по 3 завършиха Минчо Коцев от Сейнтс, Мартин Славов от Олд Таймърс, Георги Георгиев от Ботев 2012, съотборниците Иван Ненчев и Иван Петков от София Лайънс, Васил Зарънов от Торнадо и Маргарит Рунев от Кучетата от Младост.

Топ блокировачът в кръга е Хрисимир Димитров от Олд Старс 22 с 4 чадъра. Втори с 3 е Константин Коев от ФитСпо Баскет. Лъчезар Радев от Олд Таймърс, Христо Ангелов от Ботев 2012, Димитър Минев от Норт Уест-Онлайн Машини, Илиян Василев от София Хоукс, Васил Костов от София Лайънс и Мартин Сечков от Кучетата от Младост приключиха с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

Най-полезният състезател на четиринадесетия кръг в първа дивизия за сезон 2017/2018 Христо Ангелов от Ботев 2012 получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Любомир Рачев (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Владимир Петров (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Борис Недев (София Хоукс)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Антонио Илиев (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на петия кръг в първа дивизия: Христо Попов (Сейнтс)
Най-полезен състезател на шестия кръг в първа дивизия: Владимир Петров (Ботев 2012), Георги Чакъров (Ероус)
Най-полезен състезател на седмия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател на осмия кръг в първа дивизия: Калоян Радев (Норт Уест-Онлайн Машини)
Най-полезен състезател на деветия кръг в първа дивизия: Антонио Илиев (Кучетата от Младост), Красимир Кирилов (Олд Старс 22), Любомир Рачев (Кучетата от Младост), Иван Стойчев (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател на десетия кръг в първа дивизия: Виктор Златанов (Сейнтс)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в първа дивизия: Камен Атанасов (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в първа дивизия: Калоян Николов (Норт Уест-Онлайн Машини)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в първа дивизия: Калоян Николов (Норт Уест-Онлайн Машини), Христо Гатев (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в първа дивизия: Калоян Николов (Норт Уест-Онлайн Машини), Христо Ангелов (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в първа дивизия: Любомир Недков (ФитСпо Баскет)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG