Любомир Рачев – MVP на първия кръг в I дивизия

1035

Любомир Рачев от отбора на Кучетата от Младост е най-полезният състезател на първия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Рачев ще получи наградата си в Неделя, на 08.10.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Торнадо от 20:00 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Любомир Рачев продължава с блестящото си представяне. Най-добрият реализатор в турнира за купата на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017 изигра много силен първи мач и за сезон 2017/2018. Припомняме, че именно на турнира за купата през миналия сезон Рачев подобри рекорда за най-много точки и най-много тройки в един мач. Срещата от първия кръг в първа дивизия между Кучетата от Младост и София Лайънс беше повече от интригуваща и изпълнена с много обрати, а 21-годишният състезател се отчете с 35 точки (7/11 за 2 точки, 6/11 за 3 точки и 3/5 от линията за наказателни удари), 6 борби и 4 откраднати топки за коефициент от 35. Трябва да отбележим и че Рачев престоя на терена малко повече от 30 минути. Въпреки уникалните рекорди от края на миналия сезон, това е първото отличие за най-полезен състезател на кръга в кариерата на Любомир Рачев. С Кучетата от Младост – единственият отбор, в който е играл в НАЛБ, той има бронзов медал от турнира за купата на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Може да се похвали и с второ място в конкурс за стрелба от линията за наказателни удари, както и с трето в конкурс за стрелба от зоната за три точки. Отборът на Кучетата от Младост буквално „хвана последния влак“ за първа дивизия, но с играта си в първия кръг демонстрира огромно желание да се утвърди в елита на НАЛБ. ТУК можете да си припомните интервюто с Любо Рачев преди старта на настоящата кампания. И след като в първия кръг през сезон 2016/2017 Марио Александров стигна до приза за MVP на кръга, година по-късно това прави и Любомир Рачев, благодарение на което може напълно заслужено да се похвали с ново отличие в кариерата си в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Любомир Рачев от Кучетата от Младост. Той постигна коефициент от 35, а тимът му се наложи над София Лайънс с 14 точки разлика. Така Рачев събира 21 точки за класацията. Втори е Христо Гатев от Олд Таймърс с 18 точки (коефициент от 27 и победа на тима му над Олд Старс 22 с 9 точки разлика). Съотборниците в Ботев 2012 Владимир Петров и Христо Ангелов са с по 15 точки за класацията (коефициент от по 35 и победа на тима им с 20 точки разлика над ФитСпо Баскет). Топ 5 допълва Георги Чакъров от Ероус с 14 точки (коефициент от 21 и победа на тима му със 7 точки разлика над София Хоукс).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигнаха Любомир Рачев от Кучетата от Младост и съотборниците Христо Ангелов и Владимир Петров от Ботев 2012 – по 35. Христо Гатев от Олд Таймърс е с 27, а Иван Стойчев от Олд Старс 22, Пламен Тодоров от Торнадо и Валери Ассев от София Лайънс се отчетоха с коефициент от по 23.

Най-много точки в кръга вкараха Христо Ангелов от Ботев 2012 и Любомир Рачев от Кучетата от Младост – по 35. След тях с по 27 точки се нареждат Владимир Петров от Ботев 2012 и Христо Гатев от Олд Таймърс. Станислав Иванов от Гуми-Нет завърши с 24.

Най-много борби в кръга овладя Георги Чакъров от Ероус – 18. Втори е Владимир Петров от Ботев 2012 със 17. Топ 3 допълва Мартин Славов от Олд Таймърс с 13 борби. Четвърти е Димитър Гатев от Торнадо с 12, а Никола Ангелов от София Лайънс остана с 11 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключи Александър Христов от Кучетата от Младост – 10. След него се нарежда съотборникът му Димитър Мещерски със 7. Нестор Несторов от Олд Старс 22 и Мартин Славов от Олд Таймърс са с по 6 асистенции, а с по 5 точни завършващи подавания приключиха Минчо Коцев от Сейнтс, Стефан Караганев от ФитСпо Баскет и Кристиан Петров от Ероус.

Най-добър “крадец” на кръга е Иван Ванчев от Олд Старс 22 с 5 откраднати топки. След него са Любомир Рачев от Кучетата от Младост, Владислав Дяков от Гуми-Нет и Константин Маринов от Торнадо с по 4. Минчо Коцев от Сейнтс, Емил Петров от Норт Уест, Гълъбин Казълджиев от Олд Старс 22, Владимир Георгиев от Олд Старс 22, Лъчезар Радев от Олд Таймърс, Валери Ассев от София Лайънс и Владимир Груев от Гуми-Нет са с по 3 откраднати топки.

Топ блокировачите в кръга са Димитър Мещерски от Кучетата от Младост и Христо Гатев от Олд Таймърс с по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели. Георги Георгиев от Ботев 2012, Мирослав Иванов от София Хоукс и Димитър Гатев от Торнадо са с по 2 чадъра.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG