Мартин Бянков – MVP на дванадесетия кръг във II дивизия

770

Мартин Бянков от отбора на Кралете е най-полезният състезател на дванадесетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Бянков ще получи наградата си в Събота, на 13.01.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу ТН Машини от 21:45 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Кралете буквално „хвана последния влак“ за втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018 и определено през първия полусезон стана ясно, че предизвикателството пред Кралете е голямо. Тимът успя да запише едва 1 победа от 11 мача, завършвайки полусезона на последно място. Още с първия си мач през втория полусезон обаче „Кралете“ показаха, че сериозното предизвикателство съвсем не ги притеснява, а напротив – може само да ги мотивира. Тимът излезе за първия си мач от втория полусезон с коренно различен облик и манталитет на победител, с какъвто разполагаше през сезон 2016/2017, когато се състезаваше в трета дивизия. Успехът след въпросната промяна дойде вероятно дори по-бързо от очакваното. Още в дванадесетия кръг отборът на Кралете се наложи драматично над Виваком с 82:78. Въпреки че победите са от изключително важно значение в момента за Кралете, трябва да отчетем и че вероятно дори по-радващото за феновете на тима, е добрата отборна игра и характерът, демонстрирани от представителите на Кралете. Задачата пред тима да достигне до първите 8 отбора в дивизията, за да участва в плейофите, определено няма да е лека, но с подобно представяне със сигурност не е невъзможна. В момента на осмо място се намира отборът на Компир с 5 победи и 7 загуби. Много силен мач за Кралете срещу Виваком изигра Мартин Бянков. Той завърши срещата с 25 точки (3/5 за 2 точки, 5/7 за 3 точки и 4/4 от линията за изпълнение на наказателни удари) и 4 борби за коефициент от 22. 21-годишният Бянков престоя на терена едва 23 минути. Той започва кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол през сезон 2016/2017, когато е част от отбора на Фантомс, с който завършва на второ място в редовния сезон в трета дивизия от първенството на НАЛБ в София и на четвърто място в крайното класиране (след изиграване на плейофите). За турнира за купата на НАЛБ през сезон 2016/2017 е картотекиран в отбора на Фантом Дюдс, но така и не взима участие в нито една среща. От старта на сезон 2017/2018 е част от Кралете, като за 6 мача до момента има средни показатели от 9.0 точки, 3.5 борби и 2.8 асистенции за 28.7 минути на терена. Сериозното му израстване се вижда изключително лесно и сравнявайки тази статистика с показателите му от сезон 2016/2017, когато е част от Фантомс – 5.2 точки, 2.0 борби и 1.3 асистенции за 18.8 минути. Разбира се, тъй като стана дума за положителната промяна в Кралете, освен на добрия колектив, със сигурност трябва да отдадем заслуженото и на завърналия се с трансфер от София Лайънс Антон Начев, който завърши с 28 точки, 3 борби, 3 асистенции и 3 откраднати топки срещу Виваком. А след 25 мача Мартин Бянков напълно заслужено може да се похвали с първа индивидуална награда в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол, давайки пореден сериозен импулс на отбора на Кралете.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Мартин Бянков от Кралете. Той постигна коефициент от 22, а тимът му се наложи над Виваком с 4 точки разлика. По този начин Бянков събра 18 точки за класацията. С по 15 точки са Антон Начев отново от отбора на Кралете (коефициент от 19), Александрос Костарас от Монстарс-ГоуТуАдминс (коефициент от 20 и победа на тима му с 5 точки разлика над Атлетик 95 Куклен) и Илия Стоичков от Джобтайгър Дюдс (коефициент от 27 и победа на тима му над Компир с 12 точки разлика). Николай Василев от Кралете е с 13 точки за класацията (коефициент от 17).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Николай Рътаров от Компир – 39. Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен е с 30. Топ 3 допълва Илия Стоичков от Джобтайгър Дюдс с 27. Четвърти е Христо Владимиров от Паляците с 26, а Момчил Маринов от Виваком приключи срещата на тима си с коефициент от 25.

Най-много точки в кръга вкара Николай Рътаров от Компир – 36. На второ място с 31 е Христо Владимиров от Паляците. Трети е Илия Стоичков от Джобтайгър Дюдс с 29. След тях е Антон Начев от Кралете с 28. Иван Иванов от Виваком и Александрос Костарас от Монстарс-ГоуТуАдминс са с по 27 точки.

Най-много борби в кръга овладя Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен – 23. Втори е Момчил Маринов от Виваком със 17. Стефан Пенков от ТН Машини и Петър Славков от Джобтайгър Дюдс са с по 16. Топ 5 допълва Георги Гаджев от Дървоядите с 15 борби.

С най-много асистенции в кръга приключиха Радослав Романов от Дървоядите и Бойко Петков от Паляците – по 8. На трето място е Христо Велчев от Рапидо Куриери със 7. С по 6 асистенции останаха Бойко Новаков от Компир, Брайън Хорнек от Джобтайгър Дюдс и Нелсон Бориславов от София Ентъртейнмънт.

Най-добър “крадец” на кръга е Михаил Дунчев от Кучетата от Младост Б със 7 откраднати топки. След него се нарежда Калин Златанов от Паляците с 6. Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б, Бойко Новаков от Компир и Кирил Касабов от Джобтайгър Дюдс завършиха с по 4 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Евгений Алексиев от Джобтайгър Дюдс с 4 чадъра. Втори е Стефан Пенков от ТН Машини с 3. С по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели са Димитър Йошев от ТН Машини, Калин Златанов от Паляците, съотборниците Петър Попов и Станислав Цанов от Кучетата от Младост Б, Тодор Енев от Кралете, Петър Славков от Джобтайгър ДюдсЛюбомир Церковски от Атлетик 95 Куклен и Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен.

Най-полезният състезател на десетия кръг във втора дивизия за сезон 2017/2018 Брайън Хорнек от Джобтайгър Дюдс получи наградата си.

Най-полезният състезател на единадесетия кръг във втора дивизия за сезон 2017/2018 Джордже Даскалович от Паляците получи наградата си.

Най-полезният състезател за месец Ноември 2017 година във втора дивизия Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Даниел Христов (Компир)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Компир)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Рангел Праматаров (Фитстоун)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт), Нелсон Бориславов (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Денис Василев (Монстарс)
Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: Борис Станков (Джобтайгър Дюдс)
Най-полезен състезател на осмия кръг във втора дивизия: Стефан Стайнов (Атлетик 95 Куклен)
Най-полезен състезател на деветия кръг във втора дивизия: Александър Герин (Компир)
Най-полезен състезател на десетия кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт), Брайън Хорнек (Джобтайгър Дюдс)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг във втора дивизия: Джордже Даскалович (Паляците)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг във втора дивизия: Мартин Бянков (Кралете)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG