Мартин Механджиев и Димитър Христов вече са в управата на БК Септември

1620

Мартин Механджиев, Николай Спасов и Димитър ХристовМартин Механджиев и Димитър Христов влизат в управлението на баскетболен клуб Септември София.

Механджиев е новият изпълнителен директор на БК Септември, а Христов става главен треньор в школата, като тримата заедно с Николай Спасов ще ръководят клуба оттук нататък.

Мартин Механджиев е основател, председател и мениджър на Националната аматьорска лига по баскетбол, а дълги години се състезава в БК Септември (ТУК можете да прочетете повече за него). От 2009 година на изцяло доброволни начала помага за дейността на клуба, изпълнявайки функциите на технически секретар и администратор. Новата длъжност, която той ще заема в клуба, е изпълнителен директор.

Димитър Христов е част от екипа на Националната аматьорска лига по баскетбол от 2012 година (ТУК можете да прочетете повече за него). Христов ще бъде неизменна част от екипа на НАЛБ за шести пореден сезон. Винаги е демонстрирал влечението си както към маркетинга, така и към работата с деца. Той е съосновател на Basketball Academy. Дълги години тренира в школата на Делфин Бургас, където натрупва и треньорски опит. В БК Септември ще бъде главен треньор.

Председател на клуба е Николай Спасов, който приема мисията да работи в името на баскетболен клуб Септември още от 1991 година. Ето как той коментира промените в управлението на НПО БК Септември:

„БК Септември е един от най-старите клубове в София, но в последните години се намира в криза. Основна вина за това нося аз, а причините са както обективни, така и субективни. Признавам и че е моя груба грешка, че през годините се доверявах на хора, на които очевидно им липсваше капацитет. Липсваше им и отношение към клубната принадлежност и това задълбочи проблемите в клуба. Бяха нужни промени, за да осигурим спасяването му. Вярвам, че въвличането на Мартин Механджиев като изпълнителен директор и Димитър Христов като главен треньор в школата ще бъде изцяло положително. И двамата са доказали качествата си до момента, като смятам, че ще разгърнат потенциала си и в нашия клуб.

Механджиев е дългогодишен състезател на клуба, а още докато играеше започна и да помага по различни организационни въпроси. През последните години натрупа и изключителен управленски опит, успя от нищото да развие един огромен баскетболен проект, какъвто е НАЛБ и неслучайно отправих покана към него с мисията да възродим клуба.

Мартин Механджиев ме запозна с Димитър Христов, като отзивите, които чувам за него са изцяло положителни. Наблюдавах го на първите тренировки за сезона и определено виждам огромен ентусиазъм и силно желание за работа.

Признавам, че виждам сериозен потенциал в този екип и се надявам, че заедно ще успеем да върнем децата в залата, както и че не просто ще възродим клуба, а тепърва ще допринесем за най-големите му успехи! Заедно за новото начало!“