Мартин Механджиев – MVP на Март във II дивизия, Микс с първото място в редовния сезон

542

Мартин МеханджиевМартин Механджиев от София Хоукс е най-полезният състезател за месец Март 2016 година във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016, София. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си – в Събота, 16.04.2016 година, когато отборът на София Хоукс се изправя срещу победителя от серията Монстарс/Скритите Лимонки.

Номер 1 в класацията за Март е Мартин Механджиев от София Хоукс. Той постигна общ коефициент от 77 за 2 мача, което означава, че средният му коефициент през месеца е 38.50. След него е Константин Касъров от Фитстоун със среден коефициент от 33.00 за 2 мача (66 общо). Топ 3 допълва Васил Костов от Саут Парк с общ коефициент от 62 за двете срещи на тима си – средно по 31.00. Четвърти е Маргарит Рунев от Спартанс с коефициент от 28.00 средно на мач (56 за 2 мача), а пети е Борис Станков от Дюдс с общ коефициент от 53 за 2 двубоя (26.50 средно на мач).

София ХоуксМартин Механджиев е един от лидерите в отбора на София Хоукс. Отбор, който демонстрира изключително израстване спрямо предишния сезон, като несъмнено принос за това имат и трансферите в отбора – един, от които е именно привличането на Механджиев. След като не беше печелил индивидуална награда от края на сезон 2013/2014 (ако не броим второто място в конкурса за стрелба от линията за наказателни удари през този сезон) Мартин Механджиев изигра последните два мача от редовния сезон на своя тим по начин, който определено предполагаше нови индивидуални награди. В мача на тима си срещу Дървоядите той реализира 32 точки и излезе начело във вечната класация на реализаторите в НАЛБ, като повече по въпроса можете да прочетете ТУК и ТУК. С представянето си в този мач заслужи и наградата за най-полезен състезател на последния кръг от редовния сезон, като повече по въпроса можете да прочетете ТУК. При победата над Скритите Лимонки (първия мач на София Хоукс за месец Март) той реализира последните 13 точки за тима си, а по този начин „Ястребите“ се отчетоха за първи път и с трицифрен брой точки в историята си. Въпреки че пропусна почти целия сезон 2014/2015 и статистическите му показатели са по-слаби в сравнение с предишни сезони, Механджиев се отчита с по 16.7 точки, 6.1 борби, 4.8 асистенции и 2.4 откраднати топки средно на мач. Трябва да отбележим и че той е номер 1 по процент при стрелбата от линията за наказателни удари във втора дивизия – 75.9%, а успеваемостта му за 2 точки е над 49%. През Март той завърши със средни показатели от 28.0 точки, 4.5 борби, 6.0 асистенции и 4.0 откраднати топки. Успеваемост от линията за наказателни удари – 93%, успеваемост за 2 точки – 62%. По този начин Мартин Механджиев добавя нова индивидуална награда (първа за най-полезен състезател на месеца) в колекцията от кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол (всички такива могат да бъдат открити в индивидуалния му профил).

Очаквайте подробна информация относно призьорите в индивидуалните категории след края на редовния сезон.

Това е последната награда за най-полезен състезател на месеца във втора дивизия за сезон 2015/2016.

Представяме ви и списъкът с най-полезни състезатели в отделните месеци в първа дивизия в София, както ще бъдат вписани в историята на НАЛБ:

Най-полезен състезател за Октомври 2015 година: Мартин Славов (БГО Софтуер)
Най-полезен състезател за Ноември 2015 година: Стефан Янев (Мечките)
Най-полезен състезател за Януари 2016 година: Станислав Иванов (Гуми-Нет)
Най-полезен състезател за Февруари 2016 година: Станислав Иванов (Гуми-Нет), Стефан Янев (Мечките), Георги Георгиев (БГО Софтуер)
Най-полезен състезател за Март 2016 година: Мартин Механджиев (София Хоукс)

МиксРедовният сезон беше спечелен от отбора на Микс. Тимът завърши с 18 победи и само едно поражение. ТУК можете да откриете крайното класиране от редовния сезон. По ирония на съдбата директният сблъсък за първото място в редовния сезон във втора дивизия беше последният мач въобще за редовния сезон в първенството на НАЛБ в София. Той противипостави Микс и Гуми-Нет.

За първи път през сезон 2015/2016 отборите в София са разделени на дивизии, като по този начин Микс влиза в историята като първият победител в редовния сезон във втора дивизия в историята на Националната аматьорска лига по баскетбол:

Сезон 2015/2016

  1. Микс
  2. Гуми-Нет
  3. ТУ-София

Постиженията на всички отбори в топ 3 са включени както в отборните профили на съответните тимове, така и в индивидуалните профили на всички картотекирани състезатели и треньори в отбора.

Микс - Гуми-Нет

И тъй като споменахме срещата между Микс и Гуми-Нет, която имаше особен заряд… Надяваме се, че след тези снимки предразсъдъците за „втора дивизия“ ще бъдат тотално заличени. Така изглеждаше зала Овергаз Арена малко след 21:45 часа, в Неделя, по време на срещата между Микс и Гуми-Нет, деветнадесети кръг от редовния сезон, решителен мач за първото място. Интересът към втора дивизия в София е огромен, като трябва да признаем и че срещите от второто ниво на НАЛБ в София също са изключително динамични и оспорвани, както и че всеки новосъздаден отбор стартира от последното равнище. Факти, които предопределят високото ниво и във втора дивизия в Националната аматьорска лига по баскетбол. Конкуренцията за класиране в първа дивизия за сезон 2016/2017 ще бъде меко казано ожесточена.

Още преди началото на срещата пък Васил Зарънов от отбора на Микс направи мил жест към приятелката си, като повече по въпроса можете да прочетете ТУК. И Микс, и Гуми-Нет не могат да се оплачат от липса на фенове – ТУК и ТУК можете да придобието представа защо. От Микс пък не скриха радостта си след спечелването на редовния сезон (вижте ТУК).

НАЛБ - Плейофи 2016 - Втора дивизия - СофияТова е схемата за плейофите във втора дивизия. Отборите от тринадесето до двадесето място играят за влизане в топ 16 и участие на осминафиналите. Първите 12 отбора играят директно на осминафиналите, като вече 4 от двойките там са напълно ясни. Първите 4 отбора в класирането пък чакат изиграването на 1/16-финалните серии, за да разберат съперниците си. Всички плейофни серии в НАЛБ се играят до 2 победи от 3 мача.

ТУК можете да откриете и пълната програма за плейофите.

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG