Момчил Маринов – MVP на Ноември в III дивизия

714

Момчил МариновМомчил Маринов от Виваком е най-полезният състезател за месец Ноември 2016 година в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017, София. Той вече получи наградата си.

След вече обявените 7 награди за най-полезен състезател на кръга в трета дивизия, дойде време и за втората месечна награда. Трябва да отбележим и че тъй като през месец Декември нямаше достатъчно мачове, за да бъде обособена отделна награда за Декември, срещите от последния месец на годината също са причислени към Ноември 2016 година.

ТУК можете да си припомните критериите за определяне на най-полезния състезател на месеца.

Номер 1 в класацията за Ноември е Момчил Маринов от Виваком със среден коефициент от 38.50 (154 за 4 мача). На второ място се нарежда съотборникът му във Виваком Борис Тодоров с 36.67 среден коефициент (110 за 3 мача). Трети с общ коефициент от 132 за 4 мача или средно по 33.00 на мач е Константин Касъров от Волтрон. Иво Георгиев от Мечките е след него с 24.75 (общо 99 за 4 мача). Топ 5 в класацията допълва Радослав Йорданов от Волтрон с коефициент на полезно действие от по 23.50 средно на мач (94 общо за 4 мача).

Момчил Маринов и Марин МеханджиевМомчил Маринов играе първия си сезон в Националната аматьорска лига по баскетбол и има едва 8 мача в кариерата си в НАЛБ до момента, но записва поредно сериозно индивидуално постижение. Благодарение на силните си изяви, Маринов на два пъти вече достига до наградата за най-полезен състезател на кръга (при положение, че тимът му има 3 победи), а сега става номер едно и за месец Ноември 2016 година. Той беше поканен и за участие в мача на звездите в трета дивизия. Интересен факт е, че и при трите победи на Виваком до момента през сезона, винаги състезател от корпоративния отбор на мобилния оператор стига до приза за MVP на кръга – два пъти Момчил Маринов и един път Борис Тодоров. Именно двамата са основните стълбове в своя тим и неслучайно са на първите две места в надпреварата за MVP на месеца. Виваком се намира на десето място във временното класиране в трета дивизия от първенството на НАЛБ в София с баланс от 3 победи и 5 загуби. За осемте си мача в НАЛБ 33-годишният Момчил Маринов, който е роден във Враца, записва средни показатели от 23.4 точки, 13.5 борби, 3.4 асистенции, 3.4 откраднати топки и 0.8 чадъра. Статистика, с която могат да се похвалят малцина, но статистика, която далеч не отразява огромния принос на Маринов за Виваком. При всички случаи той прибавя нова напълно заслужена награда в колекцията си и по всичко личи, че се е устремил към още.

Петър ДанчевТоп реализатор преди началото на срещите през 2017 година в трета дивизия е Петър Данчев от Топ Тен с 27.2 точки средно на мач. Втори е Радослав Йорданов от Волтрон с 25.4, а топ 3 допълва Момчил Маринов от Виваком с 23.9.

Калеб АкенсПри борците лидер е Калеб Акенс от Фантомс с 18.3 борби средно на мач. След него са Константин Касъров от Волтрон с 15.0 и Петър Данчев от Топ Тен с 14.4.

Йосиф ЧернашкиПри асистенциите водач е Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс с 6.0 точни завършващи подавания средно на мач. Петър Данчев от Топ Тен се отчита средно с по 5.2 асистенции, а трети са Костадин Костов от Волтрон и Антон Начев от Кралете с по 4.5.

Георги ДимитровНай-добър „крадец“ до момента е Георги Димитров от Скравена с 4.3 откраднати топки средно на мач. Топ 3 допълват Кирил Дялков от Атлетик 95 Куклен (4.2), както и Борислав Георгиев от Скравена и Антон Начев от Кралете (по 4.0).

Калеб АкенсПри блокировачите първи е Калеб Акенс от Фантомс с 3.3 чадъра средно на мач. Втори е Константин Касъров от Волтрон с 2.4, а топ 3 допълва Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен с 2.3 блокирани стрелби на противникови състезатели средно на мач.

За историята:

Най-полезен състезател на месец Октомври 2016 година в трета дивизия: Петър Данчев (Топ Тен)
Най-полезен състезател на месец Ноември 2016 година в трета дивизия: Момчил Маринов (Виваком)

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG