НАЛБ организира и турнир 3х3

784

НАЛБНационалната аматьорска лига по баскетбол с нова инициатива!

След предложения от страна на много участници в НАЛБ продължаваме да разширяваме дейността си.

На 20.07.2014 година, Неделя, на външното игрище до Овергаз Арена, ще организираме първия си турнир 3х3. Всичко това се случва по идея и молба на много участници и въобще хора около НАЛБ, които изказаха своите разочарования от организацията на подобни турнири. Надяваме се, че с още първата си подобна изява от НАЛБ няма да разочароваме никого.

Няколко неща:

1. ТУК можете да намерите преведен целия правилник за турнирите 3х3. Всички сме ставали свидетели на липсата на каквито и да е правила на подобни турнири и единствената цел е да се отбие номерът (друг е въпросът, че „номер се отбива“ не само на подобни турнири, но това е доста дълга тема, която не е предмет на тази статия). Е, за да се получи нещо както трябва, то всичко трябва да е описано. Затова и от НАЛБ преведохме на български език правилата, както направихме и с официалните състезателни правила по баскетбол, които можете да намерите най-долу в сайта ни.

2. ТУК можете да видите правилата в сбит (табличен) вид.

3. ТУК можете да видите Наредбата на НАЛБ за турнира 3х3, който ще се проведе на 20.07.2014 година.

4. ТУК можете да намерите формуляра, с който да се запишете за участие в турнира. Попълненият формуляр изпращайте на имейл us_nalb@abv.bg.

5. ТУК можете да намерите списъка за картотека, който трябва да изпратите отново на имейл us_nalb@abv.bg, а и да носите на самия турнир.

Таксата за участие на отбор зависи и от броя записали се отбори, но порядъкът, който ще е нужен от всеки отбор за целия турнир, се предполага, че ще е около 30 лева.

Записването продължава до 12:00 часа на 17.07.2014 година.

В случай, че интересът е голям и от НАЛБ започнем често да организираме подобни турнири, имаме готовност да направим специално разширение в сайта си, за да може информацията за турнирите 3х3 да е по-лесно откриваема. Имаме идея и да се правят класации от всички турнири и победителите в рамките на година, например, да получават допълнителни награди.

Каним всички приятели на НАЛБ да се включат в турнира, а преди това и да посетят финалите в турнира за купата на 12.07.2014 година.

За повече информация и много интересни снимки, можете да посетите и страницата на НАЛБ във Фейсбук – https://www.facebook.com/NALB.BG