НАЛБ с благотворителна кауза по време на турнира „Веселин Господинов“

1007

По време на турнира „Веселин Господинов“, който от Националната аматьорска лига по баскетбол организираме и който ще се проведе на 9 и 10 Септември 2017 година, от НАЛБ ще организираме и поредната си благотворителна инициатива.

Ще събираме средства в подкрепа на младежите в Социален и младежки център „Св. Константин“. Вече веднъж обявихме готовността си да съдействаме, като благодарим на всички, които бяха съпричастни! Събраната сума обаче не беше достатъчна. Затова пък от НАЛБ не се предаваме.

Необходими са малко повече от 700 лева за реставрацията на баскетболен кош за децата и младежите в дома.

На 9 и 10 Септември на входа на зала Овергаз Арена ще бъде поставена урна за дарения, както и брошури, представящи дейността на фондация „Конкордия България“. След уикенда от Националната аматьорска лига по баскетбол ще посетим офиса на фондацията, като ще предадем дарението и веднага ще получим удостоверение за него. От НАЛБ сме подготвили и още изненади за децата и младежите в Социален и младежки център „Св. Константин“, които ще станат ясни допълнително.

Припомнете си и конкретния призив:

Фондация „Конкордия България“ подпомага деца и младежи от уязвими групи с основен фокус образование и насърчаване на трудовата реализация. Социални работници, педагози, психолози и други специалисти са ангажирани с осигуряване на адекватна помощ съобразно потребностите. 

Програмата на фондацията е разнообразна и така замислена, че да осигурява възможност на всички млади хора за занимания по интереси и за ползотворно използване на свободното време. Достойно място в нея е отредено на спорта и заниманията на открито.

Децата и младежите много обичат да играят баскетбол, но вече се чудят в коя от дупките да вкарват топката. След 8-9 години вярна служба, баскетболният кош в Социален и младежки център „Св. Константин“ има очевидна нужда от смяна, но за съжаление не е предвиден в годишния бюджет на фондацията.

Помогнете ни да осигурим нов баскетболен кош за радост на десетките деца и млади хора, които ще му се радват!

Благодарим предварително и за пореден път на всички съмишленици! Винаги, когато можем да направим добро за обществото под каквато и да е форма (и особено когато става дума и за баскетбол), НАЛБ е на разположение.