Нелсон Бориславов – MVP на петия кръг във II дивизия

856

Нелсон Бориславов от отбора на София Ентъртейнмънт е най-полезният състезател на петия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Бориславов ще получи наградата си днес, в Сряда, на 01.11.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Дървоядите от 20:45 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на София Ентъртейнмънт продължава с доброто си представяне във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018. Вицешампионите в дивизията от сезон 2015/2016, които завършиха на четвърто място през миналия сезон, явно отново са се устремили към призовите места. Тимът е с баланс от 3 победи и 2 загуби до момента, а в последния си мач отборът на София Ентъртейнмънт се наложи изключително драматично над Джобтайгър Дюдс с 1 точка разлика. Това от своя страна пък спомогна за възможността отново представител на София Ентъртейнмънт да е в добри позиции за надпреварата за най-полезен състезател на кръга. След като Иван Бонев стигна до приза във втория кръг, сега е ред на Нелсон Бориславов. Ненавършилият все още 18 години състезател участва в НАЛБ от сезон 2016/2017, като за 20 мача в първенството през миналия сезон за София Ентъртейнмънт записва средни показатели от 7.2 точки, 9.3 борби, 3.1 асистенции, 2.3 откраднати топки и 0.5 чадъра. В турнира за купата на НАЛБ се представя на много високо ниво, завършвайки със средни показатели от 15.0 точки, 10.5 борби, 6.0 асистенции, 4.5 откраднати топки и 1.0 чадър. В 3х3 турнира на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017 успява да стигне до бронзовите медали със своя тим. Още преди старта на сезон 2017/2018 Нелсон Бориславов е меко казано амбициран да печели все повече индивидуални награди, като още преди началото на сезона афишира амбициите си да спечели приза и за най-полезен състезател в редовния сезон във втора дивизия. Преди двубоя на София Ентъртейнмънт от четвъртия кръг срещу Компир бяха наградени двама най-полезни състезатели на кръга – Иван Бонев от София Ентъртейнмънт за втория кръг и Николай Рътаров от Компир за третия кръг. Нелсон Бориславов помоли за снимка за историята с тях двамата, обявявайки, че на снимката има двама състезатели, които вече са стигали до отличие за MVP и един бъдещ най-полезен състезател в свое лице. Само два мача бяха необходими на младия състезател, за да докаже, че това не са празни приказки.

Младият Нелсон е неизменна част от рубриката ни „Закачки с камерата“, като ТУК, ТУК, ТУК, ТУК и ТУК лесно ще разберете защо. Особено силно изразен е и култът на Нелсон Бориславов към Боян АлексиевТУК, ТУК и ТУК ще откриете интересни снимки. Според мнозина именно менторството на Алексиев е в дъното на успехите на Бориславов.

Иначе срещу Джобтайгър Дюдс 193-сантиметровият състезател завърши с 12 точки (6/10 за 2 точки) и 14 борби за коефициент от 20. Интересен факт е, че той приключи и с непривичните за себе си 0 асистенции. Тук е моментът да отчетем и че през миналия сезон на доста пъти талантът „флиртува“ с трипъл-дабъли, но малко не му достигаше да завърши с подобна статистика. От началото на сезон 2017/2018 Нелсон Бориславов е играл в 4 от срещите на своя тим, в които записва средни показатели от 7.8 точки, 10.5 борби, 3.0 асистенции, 1.8 откраднати топки и 0.5 чадъра. Себераздаването му в името на София Ентъртейнмънт е и от ключово значение за добрите изяви на тима като цяло. И така след 26 мача в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол и малко преди да навърши 18 години Бориславов смело може да продължи да нарича себе си „MVP-то“, като вече напълно заслужено има и неоспорими факти на своя страна.

Интересен факт е, че Нелсон Бориславов не е на първо място в класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Иван Бонев от София Ентъртейнмънт. Той постигна коефициент от 24, а тимът му се наложи над Джобтайгър Дюдс с 1 точка разлика. По този начин Бонев събра 23 точки за класацията. Бонев обаче вече е достигал до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението на Иван Бонев обаче също остава в историята, като е отразено и в индивидуалния му профил, а добрите му изяви съвсем не остават незабелязани, както ще видите и ТУК. След него в класацията е съотборникът му Нелсон Бориславов с 19 точки (коефициент от 20). На трето място се нарежда Кристиян Шотев от Монстарс с 12 точки (коефициент от 23 и победа на тима му с 11 точки разлика над Компир). Четвърти е Борислав Гостев от Монстарс с 11 точки (коефициент от 22). Ахилеас Зикас от София Ентъртейнмънт е с 10 точки за класацията (коефициент от 11).

За историята:

Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт), Нелсон Бориславов (София Ентъртейнмънт)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигнаха Георги Гаджев от Дървоядите и Кирил Николов от Компир – по 30. Трети е Момчил Маринов от Виваком с 28. На четвърто място е Делян Дамянов от Фитстоун с 26. Топ 5 допълва Иван Бонев от София Ентъртейнмънт с коефициент от 24.

Най-много точки в кръга вкара Стефан Стайнов от Атлетик 95 Куклен – 29. След него с по 23 са Делян Дамянов от Фитстоун, съотборниците Момчил Маринов и Иван Иванов от Виваком, Николай Рътаров от Компир и Георги Гаджев от Дървоядите.

Най-много борби в кръга овладя Георги Гаджев от Дървоядите – 20. Иван Бонев от София Ентъртейнмънт е с 19. Топ 3 допълва Павел Весели от Джобтайгър Дюдс със 17. С по 16 борби останаха Момчил Маринов от Виваком и Кирил Николов от Компир.

С най-много асистенции в кръга приключиха Петър Захов от Фитстоун, Бойко Новаков от Компир и Борислав Гостев от Монстарс – по 7. Христо Владимиров от Паляците е с 6. Рангел Праматаров от Фитстоун и Брайън Хорнек от Джобтайгър Дюдс приключиха мачовете на своите отбори с по 5 точни завършващи подавания.

Най-добър “крадец” на кръга е Кристиан Милев от Атлетик 95 Куклен с 8 откраднати топки. С по 5 са Петър Попов от Кучетата от Младост Б и Борислав Гостев от Монстарс. Михаил Дунчев от Кучетата от Младост Б, Кристиян Шотев от Монстарс и Димитър Колев от Дървоядите са с по 4 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Иван Бонев от София Ентъртейнмънт с 8 чадъра. След него с по 3 са Асен Милушев от Паляците и Иван Иванов от Виваком. Съотборниците Боян Гагов и Детелин Сертов от Паляците, Илия Стоичков от Джобтайгър Дюдс и Николай Василев от Кралете приключиха с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Даниел Христов (Компир)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Компир)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Рангел Праматаров (Фитстоун)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG