Николай Георгиев – MVP на деветия кръг в III дивизия

757

Николай Георгиев от отбора на Фантомс е най-полезният състезател на деветия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Георгиев ще получи наградата си в Понеделник, на 04.12.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Ремонт Експерт от 22:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Фантомс завърши на второ място в редовния сезон в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Тимът остана на четвърто място в крайното класиране през миналия сезон, а по всичко личи, че амбициите му през сезон 2017/2018 по нищо не отстъпват на тези от година по-рано. Достатъчно красноречиво говори и фактът, че в 2 от последните 3 кръга призът за най-полезен състезател отива при състезател на Фантомс. В момента отборът е с баланс от 6 победи и 2 загуби, а в деветия кръг постигна изключително трудна и ценна победа над пряк конкурент за призовите места в трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2017/2018 – този на Бойз Фром Да Хууд. Тимът на Фантомс се наложи с 64:63. Пореден много силен двубой изигра Николай Георгиев от Фантомс. Той завърши срещата с 24 точки (6/9 за 2 точки и 4/11 за 3 точки), 6 борби, 4 асистенции, 2 откраднати топки и 1 чадър. 29-годишният състезател стартира кариерата си в НАЛБ през сезон 2014/2015, когато е част от Олд Таймърс, с който стига до сребърните медали в първенството. През сезон 2015/2016 е част от отбора на Кучетата от Младост, с който се състезава в първа дивизия от първенството на НАЛБ. След престоя си в Кучетата от Младост Георгиев се включва в драфта на НАЛБ, благодарение на който пътят му се преплита с този на Фантомс. По всичко изглежда, че тази развръзка е положителна за всички и Николай Георгиев е намерил мястото, на което се чувства щастлив, а несъмнено и отборът на Фантомс може да бъде само и единствено удовлетворен, че има в състава си такъв състезател. За 34 мача преди старта на сезон 2017/2018 Георгиев има средни показатели от 6.9 точки, 4.1 борби, 1.2 асистенции, 1.2 откраднати топки и 0.2 чадъра. През настоящия сезон той записва по 16.6 точки, 8.0 борби, 2.9 асистенции, 1.4 откраднати топки и 0.5 чадъра средно на мач за 29.1 минути на терена. Николай Георгиев винаги е бил изключително полезен за всички отбори, за които се е състезавал, но шансът, който получава във Фантомс определено носи още повече ползи на отбора, както се вижда и от статистиката на Георгиев. Той винаги е правил впечатление и с невероятна борбеност и отлична стрелба от далечно разстояние. Затова и напълно заслужено, след 42 мача в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол, Николай Георгиев достига и до първото си индивидуално отличие в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Николай Георгиев от Фантомс. Георгиев постигна коефициент от 20, а тимът му се наложи с 1 точка разлика над Бойз Фром Да Хууд. Така Георгиев събра 19 точки за класацията. Втори е Борислав Георгиев от Скравена с 18 точки (коефициент от 23 и победа на тима му с 5 точки разлика над Ботев 2012 Б). На трето място се нарежда Драгомир Вутов от София Уориърс със 17 точки (коефициент от 20 и победа на тима му над Пистолет с 3 точки разлика). С по 12 точки за класацията са Вилиян Милчев от Фантомс (коефициент от 13) и Емил Емилов от Любимец (коефициент от 26 и победа на тима му над Мечките с 14 точки разлика).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Неделчо Георгиев от Фаворит-Кърджали – 27. Емил Емилов от Любимец е с 26. Топ 3 допълва Деян Николов от Балкан Ботевград с 25. Четвърти е Станислав Милковски от Стрийт Бенгърс с 24. Николай Стайков от Стрийт Бенгърс, Борислав Георгиев от Скравена и Костадин Методиев от Балкан Ботевград са с коефициент от по 23.

Най-много точки в кръга вкара Неделчо Георгиев от Фаворит-Кърджали – 32. На второ място е Борислав Каменов от Любимец с 26. Трети е Антоний Тошев от Ботев 2012 Б с 25. След тях е Николай Георгиев от Фантомс с 24. Христо Христов от Скравена и Драгомир Вутов от София Уориърс са с по 23 точки.

Най-много борби в кръга овладя Станислав Милковски от Стрийт Бенгърс – 20. Втори е Вилиян Милчев от Фантомс с 18. Емил Емилов от Любимец, Георги Кърлиев от Ръш Баскетбол и Николай Стайков от Стрийт Бенгърс са с по 15 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга е Борислав Георгиев от Скравена – 12. Иван Иванов от Любимец е с 11. На трето място е Месут Мюмюн от Фаворит-Кърджали с 10, а с по 8 точни завършващи подавания останаха Димитър Георгиев от Фаворит-Кърджали и Николай Стоилов от Мечките.

Най-добър “крадец” на кръга е Николай Стайков от Мечките с 6 откраднати топки. След него се нарежда Руслан Хачикян от София Уориърс с 5. Емил Емилов от Любимец, Антоний Тошев от Ботев 2012 Б, Борислав Георгиев от Скравена и Павел Мичев от София Уориърс завършиха с по 4 откраднати топки.

Топ блокировачите в кръга са Павел Петров от Бойз Фром Да Хууд и Александър Анастасов от Ремонт Експерт с по 3 чадъра. Светослав Георгиев от Скай Уокърс, Тодор Кадиев от Фаворит-Кърджали, Георги Найденов от Мечките, Борислав Каменов от Любимец, съотборниците Петър Иванов и Веселин Миньов от Ботев 2012 Б, Георги Банчев от Пистолет и Илиян Богданов от Ръш Баскетбол приключиха с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Ави Митрани (Стрийт Бенгърс)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Станислав Воденичарски (Балкан Ботевград), Месут Мюмюн (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Атанас Атанасов (Стрийт Бенгърс)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Янко Минков (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Благовест Христов (Ръш Баскетбол)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Денис Христов (Джедай Мастърс)
Най-полезен състезател на седмия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)
Най-полезен състезател на осмия кръг в трета дивизия: Людмил Пиронков (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на деветия кръг в трета дивизия: Николай Георгиев (Фантомс)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG