Николай Рътаров – MVP на втория кръг във II дивизия

736

Николай РътаровНиколай Рътаров от отбора на Титаните е най-полезният състезател на втория кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Рътаров ще получи наградата си в Събота, на 15.10.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу София Ентъртейнмънт от 16:30 часа в зала Овергаз Арена. ТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Титаните продължава с изключителното си представяне от старта на сезон 2016/2017 и неслучайно е един от четирите тима във втора дивизия, които все още не познават вкуса на поражението. Освен поредната трудна победа, тимът има и още поводи за радост. След като призът за най-полезен състезател на първия кръг отиде при Кирил Николов от Титаните, сега наградата и за втория кръг е за представител на наследниците на Спартанс. Николай Рътаров изигра своя мач номер 47 в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол и първи за сезон 2016/2017, като именно той му донесе и първата индивидуална награда. Рътаров започва в НАЛБ с отбора на Самел-90 през сезон 2014/2015, когато записва невероятни показатели – 23.5 точки и 9.7 борби средно на мач за 20 двубоя, но така и не стига до индивидуално отличие. В турнира за купата на НАЛБ за сезон 2014/2015, както и през сезон 2015/2016 той е част от отбора на Кучетата от Младост, а от началото на настоящата кампания 203-сантиметровият център се събира с бившите си съотборници от Самел-90. И по всичко личи, че амбициите на Титаните през сезона ще са доста големи. Срещу Дървоядите-Рафи Николай Рътаров записа 21 точки и 17 борби за малко повече от 33 минути на терена. Всичко това му донесе коефициент от 23 и напълно заслужена първа индивидуална награда в кариерата му в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Николай РътаровНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Николай Рътаров от Титаните. Той постигна коефициент от 24, а тимът му се наложи над Дървоядите-Рафи с 3 точки разлика. По този начин Рътаров събра 21 точки за класацията. Иван Иванов от Фитстоун се нарежда на второ място с 19 точки за класацията (коефициент от 28 и победа на тима му над София Ентъртейнмънт с 9 точки разлика). Трети с по 17 точки за класацията са Кирил Николов от Титаните (коефициент от 20), Станислав Иванов от Гуми-Нет (коефициент от 23 и победа на тима му над Монстарс с 6 точки разлика) и Рангел Праматаров от Фитстоун (коефициент от 26).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт – 44. Джакомо Остин от Паляците е втори с 33, а топ 3 допълва Христо Владимиров от Паляците с 31. Коефициент от по 28 постигнаха Иван Георгиев от Джобтайгър Дюдс и Иван Иванов от Фитстоун.

Кристиян ГеоргиевНай-много точки в кръга вкара Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт – 34. Христо Владимиров от Паляците завърши с 27, а трети с по 25 се отчетоха Рангел Праматаров от Фитстоун и Даниел Запрянов от София Ентъртейнмънт. По 23 точки пък реализираха Светослав Петров от БГО Софтуер Булс и Джакомо Остин от Паляците.

Иван ГеоргиевНай-много борби в кръга овладя Иван Георгиев от Джобтайгър Дюдс – 19. Николай Рътаров от Титаните, Денис Василев от Монстарс и Жан Иванов от Рапидо Куриери приключиха мачовете на своите тимове с по 17 борби, а с 16 овладени топки под двата коша завърши Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт.

Иван ИвановС най-много асистенции в кръга за втора поредна седмица приключи Иван Иванов от Фитстоун – този път с 15. След него с по 6 се нареждат Николай Иванов от Джобтайгър Дюдс, Христо Велчев от Рапидо Куриери и Асен Милушев от Паляците. Топ 5 с по 5 точни завършващи подавания допълват Денис Василев от Монстарс и Христо Владимиров от Паляците.

Най-добри “крадци” на кръга са Мартин Механджиев от София Хоукс и Иван Иванов от Фитстоун с по 5 откраднати топки. След тях с по 4 са Светослав Петров от БГО Софтуер Булс, Йоаннис Кесисис от БГО Софтуер Булс, Георги Гаджев от Дървоядите-Рафи и Любомир Орешаров от Фитстоун.

Топ блокировачите в кръга са Петър Попов от Кучетата от Младост Б, Любомир Орешаров от Фитстоун, Джордже Даскалович от Паляците и Асен Милушев от Паляците с по 3 чадъра.

Кирил Николов и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на първия кръг във втора дивизия за сезон 2016/2017 Кирил Николов от Титаните получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG