Новости около Драфта на НАЛБ

570

НАЛБВъв връзка с огромния интерес, както и множество запитвания, се радваме да обявим няколко нововъведения, свързани с Драфта на Националната аматьорска лига по баскетбол.

Както знаете, от НАЛБ винаги сме правили всичко възможно всеки един желаещ да играе баскетбол, да може да го прави свободно и без затруднения.

ТУК можете да откриете секцията Драфт в сайта на НАЛБ, като тя може да бъде намерена и в горното меню.

Именно благодарение на Драфта през годините бяха създадени множество отбори, съставени от напълно непознати хора, а много състезатели си намериха и вече създадени тимове, от които да станат част.

Ако до този момент не сте играли в НАЛБ, но искате да се включите, просто изпратете 3 имена, дата и град на раждане, националност, ръст, тегло, позиция и снимка в портретен формат.

Една от новостите е свързана с още по-доброто представяне на всеки състезател. Тъй като състезателите, които са участвали в НАЛБ, имат пълни профили със статистики, постижения и т.н., съвсем логично те са много по-атрактивни за отборите. За да дадем шанс и на състезателите, които не са участвали в НАЛБ до този момент, да представят себе си във възможно най-добрата светлина, решихме, че е добре всеки да има възможността да се представи и чрез видеозапис (разбира се, тази опция ще съществува и за играчите, които са участвали в НАЛБ).

За целта освен информацията за себе си всеки в Драфта има възможност да изпрати видео със свои отигравания – от мач или тренировка, със свои снимки или просто с обръщение към отборите, в което изказва намеренията си. Така тимовете ще могат да направят най-добрите избори за себе си.

ДрафтОще един инструмент, чрез който тези, които са сериозни в намеренията си да намерят своя отбор, е срокът, в който един състезател може да бъде в Драфта. Тъй като това е нещо ново, на всички състезатели в Драфта, които можете да откриете ТУК, е отразено, че са в Драфта от днес, 10.08.2016 година. Срокът, в който даден състезател ще може да стои в Драфта, е 3 месеца. Т.е. на 11.11.2016 година тези, които са в Драфта от днес, ще бъдат премахнати. Разбира се, всеки, който има желание да бъде включен отново в Драфта, просто ще трябва да потвърди, че желае отново да се включи. Теоретично е възможно в този период от 3 месеца той да не е успял да намери отбор не заради свои пропуски, а заради липса на потребности от страна на отборите. С други думи, участниците в Драфта ще трябва да подновяват присъствието си в него регулярно през 3 месеца – докато не намерят отбор.

До това нововъведение се стигна след дебати с различни отбори, които довериха, че част от състезателите са подхождали несериозно към тренировъчния процес и организацията на дадения тим. Чрез това нововъдение отборите ще имат актуален списък от мотивираните състезатели, които си търсят отбори.

Последното нововъведение, което искаме да обявим в момента, е свързано с треньорите на отборите. Както знаете, повечето успешни отбори в Националната аматьорска лига по баскетбол имат за треньори хора, които не са ангажирани и с функциите на състезатели. Освен с успехите, треньорите, които имат изцяло организационни функции в тима, несъмнено допринасят и за по-добрата организационна дейност в отбора. Затова вече всеки, който има желание да бъде треньор на отбор в НАЛБ, също може да се включи в Драфта. Разбира се, отборите, които си търсят треньори, също ще могат да пуснат своите обяви.

Разбира се, ще продължим да организираме и мачове за състезателите без отбори, които ще бъдат снимани и записвани, с което ще допринасяме допълнително за връзката между отборите и състезателите в Драфта.

ДрафтТакъв демонстративен мач за състезателите в Драфта ще бъде проведен на 11.09.2016 година – преди мача за Суперкупата на НАЛБ. Скоро ще има повече информация по въпроса.

Секцията в Драфта относно отборите, които си търсят състезатели, не е толкова развита, колкото тази за състезателите без тимове. Това е така, тъй като ръководителите на отборите насочват запитванията си директно към ръководството на НАЛБ. От НАЛБ пък им препоръчваме състезателите в Драфта. С нововъведенията смятаме, че този процес ще бъде драстично улеснен и по-приятен за всички страни.

За да се запишете в Драфта, изпратете информация, използвайки някоя от възможностите, упоменати в секцията с Контакти. По същия начин можете да достигнете и до даден състезател/треньор/отбор, с който искате да се свържете.

Не забравяйте и че в момента тече записването за сезон 2016/2017 в НАЛБ, като повече по въпроса можете да прочетете ТУК.