От НАЛБ приветстваме организирането на възпоменателния турнир „Пенчо Пенчев“ в Кърджали

999

Кърджали„Не си отиват близките ни хора,
Когато пръст телата им покрие!
Животът им не свършва тъжно в гроба,
Последен дъх спомен не убива!

Не си отиват! Те са там, където
За тях сме съхранили светъл кът –
В душата, в дълбините на сърцето.
Усещаме ги силно всеки път…

Един човек не може да умре,
Щом с обич във душата ни живее.
Сърцето му, когато тъжно спре
Със спомените светли – пак ни грее!“

Приятелите ни от Спорт и здраве (Кърджали) организират възпоменателен турнир „Пенчо Пенчев“, който ще се проведе в Събота, 15.04.2017 година, в град Кърджали, зала Арпезос. Пенчо Пенчев е добър приятел и съотборник на част от представителите на тима, който обаче си отива от този свят преди 16 години.

От Националната аматьорска лига по баскетбол приветстваме прекрасната идея и с удоволствие ще спомогнем турнирът да стане традиционен и все по-успешен.

Ние поостаряхме малко, пръснахме се по страната и чужбина, всеки следвайки своя житейски път.
Пенчо, за съжаление, си остана тук в Кърджали, остана млад, усмихнат, остана сърцат и горящ, остана онзи, който заедно с нас побеждаваше по терените и бе пленен от магията, наречена баскетбол!

КърджалиНие, неговите приятели, му дължим нещо. Дължим му да се върнем в играта, поне за малко. И спомняйки си за него и в негова памет, нека в навечерието на най-светлия християнски празник Великден, се съберем и поиграем!
Нека си спомним за Пенчо! Нека не го забравяме!
Нека отново бъдем един отбор!

ТУК можете да откриете събитието във Фейсбук относно турнира.

Основните двигатели на турнира са Владин Иванов и Георги Димитров – ръководители на Спорт и здраве (Кърджали), както и Михаил Захариев – ръководител на София Хоукс.

Ето какво сподели Михаил Захариев, който е роден в Кърджали:

„Радваме се, че ще се съберем и ще играем баскетбол в памет на нашия добър приятел Пенчо Пенчев. Амбициите ни са турнирът да става все по-голям, все по-популярен и все по-силен, като желанието ни е да се провежда ежегодно около Великден. Защо пък да не се превърне и в традиционен турнир, част от календара на НАЛБ? Двете каузи, които несъмнено имат огромен смисъл – възпоменателният турнир на името на Пенчо Пенчев и възможността в Южна България да има повече баскетбол благодарение на НАЛБ – могат да си взаимодействат по чудесен начин и само от нас зависи да ги развием правилно.“

Владин Иванов потвърди думите на своя приятел:

„Тази година организирахме турнира набързо, без много организация, но с искрен ентусиазъм! Стартът обаче вече е даден и се надяваме турнирът да се превърне в традиция, така че от догодина ще разчитаме на професионализма на НАЛБ и ще се радваме турнирът да бъде включен в календара на НАЛБ!“

От Националната аматьорска лига по баскетбол поздравяваме организаторите за инициативата и отново повтаряме, че с огромно удоволствие бихме съдействали за каквито и да е благородни инициативи като тази!