Павел Весели – MVP на Октомври във II дивизия

713

Павел Весели от Джобтайгър Дюдс е най-полезният състезател за месец Октомври 2017 година във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си – в Неделя12.11.2017 година, когато отборът на Джобтайгър Дюдс се изправя срещу Кучетата от Младост Б.

След вече обявените 6 награди за най-полезен състезател на кръга във втора дивизия, дойде време и за първата месечна награда. През месец Октомври се изиграха първите 5 кръга от първенството на НАЛБ за сезон 2017/2018.

ТУК можете да си припомните критериите за определяне на най-полезния състезател на месеца.

Трябва да отбележим и че коефициентите, използвани за определяне на най-полезен състезател на месеца не съвпадат с коефициентите, използвани за определяне на най-полезен състезател на кръга. Това е така, тъй като в момента платформата, която от НАЛБ използваме, търпи развитие, а един от проблемите, за който имаме уверението, че ще бъде отстранен съвсем скоро, е различната формула, по която се изчисляват коефициентите в различните бази от данни на въпросната платформа.

Номер 1 в класацията за Октомври е Павел Весели от Джобтайгър Дюдс с общ коефициент от 117 за 5 мача или средно по 23.4. Иван Иванов от Фитстоун е със среден коефициент от 23.3 (93 за 4 мача). Топ 3 допълва Иван Бонев от София Ентъртейнмънт с общ коефициент от 90 за 4 мача (22.5 средно на мач). След тях са Момчил Маринов от Виваком и Иван Згурафов от Рапидо Куриери. Маринов и Згурафов постигнаха среден коефициент от по 19.6 през Октомври (98 за 5 мача).

Павел Весели от Джобтайгър Дюдс започна сезон 2017/2018 повече от обещаващо. Роденият в Табор чех се включва в драфта на Националната аматьорска лига по баскетбол на 07.09.2017 година. Няколко дни по-късно вече е картотекиран в отбора на Джобтайгър Дюдс. Именно това е и поредното доказателство за отличния мениджмънт на Джобтайгър Дюдс – отбор, който е успял да привлече не един или двама отлични състезатели благодарение на драфта на НАЛБ. Павел Весели е на 23 години и е висок 198 сантиметра, а още в първите си мачове в кариерата си в НАЛБ показа, че определено е изключителен състезател, който ще бъде от огромна полза за Джобтайгър Дюдс. А в същото време вероятно е накарал и много други отбори да съжаляват, че не са били по-находчиви по отношение на селекцията си. През Октомври 2017 година Джобтайгър Дюдс изигра 5 мача, като записа 2 победи и 3 загуби. При победата над Дървоядите Весели записа 18 точки и 11 борби, а при тази над Кралете – 25 точки, 5 откраднати топки и 3 асистенции. Трябва да отбележим обаче и че всички загуби на Джобтайгър Дюдс дойдоха изключително драматично. В първия кръг тимът отстъпи на Компир с 3 точки разлика, а още в дебюта си Павел Весели завърши с 21 точки и 9 борби за по-малко от 23 минути на терена. След това тимът на Джобтайгър Дюдс отстъпи и на Паляците – с 12 точки разлика, след като спечели първата част със същата разлика и имаше преднина през почти цялото първо полувреме. Въпреки че отборът на Паляците е сочен за един от фаворитите във втора дивизия, 23-годишният чех не се поколеба да изиграе пореден страхотен мач, завършвайки с 22 точки (9/13 за 2 точки, 1/2 за 3 точки и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари) и 9 борби. И третата загуба на Джобтайгър Дюдс в месеца е повече от драматична – тимът отстъпи с 1 точка разлика на София Ентъртейнмънт, а Весели приключи двубоя със 17 точки, 17 борби и 3 асистенции. За 6 мача до момента в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол (в тази статистика е включен и двубоят от шестия кръг, изигран в началото на месец Ноември) Павел Весели записва средни показатели от 20.0 точки, 9.3 борби, 2.3 асистенции, 2.3 откраднати топки и 0.8 чадъра за по-малко от 32 минути на терена. Първи стъпки в НАЛБ, първа индивидуална награда – и то такава, изискваща особено постоянство, а не просто един силен мач. Разбира се, поредното доказателство за това колко полезен е драфтът на НАЛБ и как всеки желаещ може да намери своето правилно място. И комплименти за ръководството на Джобтайгър Дюдс, разбира се. Павел Весели с повече от заслужена първа индивидуална награда в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Топ реализатор до момента във втора дивизия е Стефан Стайнов от Атлетик 95 Куклен с 23.6 точки. След него се нарежда Атанас Иванов от Виваком с 23.3, а топ 3 допълва Николай Рътаров от Компир с 22.2 точки средно на мач.

При борците лидер е Георги Гаджев от Дървоядите със 17.0 борби средно на мач. Втори с 16.8 е Иван Бонев от София Ентъртейнмънт, а Филип Неделчев от Рапидо Куриери овладява по 14.7 борби.

При асистенциите водач е Иван Иванов от Фитстоун с 9.3. Момчил Маринов от Виваком е с 4.8, а Брайън Хорнек от Джобтайгър Дюдс се нарежда на трето място с 4.7 асистенции средно на мач.

Най-добър „крадец“ за Октомври стана Кристиан Милев от Атлетик 95 Куклен със 7.0 откраднати топки. Иван Иванов от Фитстоун е втори с 3.3, а след тях е Бойко Петков от Паляците с 2.8 откраднати топки средно на мач.

При блокировачите първи е Иван Бонев от София Ентъртейнмънт с 4.8 чадъра средно на мач. След него е Евгений Алексиев от Джобтайгър Дюдс с 1.80 блокирани стрелби на противникови състезатели, а трети е Кристиян Шотев от Монстарс с 1.75 чадъра.

ТУК можете да намерите пълните класации за всеки компонент.

ТУК можете да видите и временното класиране във втора дивизия.

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG