Петите движения по отборите на полусезона

437

Както знаете, между първия и втория полусезон в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018 всеки отбор може да прибави до трима състезатели в състава си (стига да не надвишава бройката от 20 картотекирани). Разрешени са и трансферите между отборите, които участват в НАЛБ, стига обаче отборите да са от различни дивизии (т.е. състезател, който досега е бил в отбор в първа дивизия, например, може да премине само в отбор от втора или трета дивизия по време на паузата). Всички отбори имат време до 19:00 часа на 03.01.2018 година. Вижте движенията по отборите до момента:

Припомнете си първите движения по отборите – ТУК.
Припомнете си вторите движения по отборите – ТУК.
Припомнете си третите движения по отборите – ТУК.
Припомнете си и четвъртите движения по отборите – ТУК.

А ето ги и новите:

  1. Джобтайгър Дюдс – с трансфер от Фантомс към тима се присъединява Петър Славков, който е играл и за Дървоядите. Славков беше и в драфта на НАЛБ. Отборът се подсилва и с Марио Златков също от драфта на НАЛБ. За него пък предстои дебют в НАЛБ.
  2. Мечките – тимът ще може да разчита на Стаматиос Джумас от драфта на НАЛБ, за когото предстои да запише първи минути в НАЛБ.
  3. София Ентъртейнмънт – към отбора се присъединява нов състезател за НАЛБНиколай Петков.
  4. Олд Таймърс – отборът ще може да разчита на Огнян Тодоров, който през последните 3 сезона беше част от Кучетата от Младост и който има две победи в конкурси по забивки на НАЛБ.
  5. Кучетата от Младост Б – с трансфер от Кучетата от Младост към отбора се присъединява Боян-Благовест Георгиев, който в кариерата си в НАЛБ е играл и за отборите на Зелените, София Хоукс и София Лайънс. От Кучетата от Младост Б картотекират и още един състезател – Делян Златков, за когото предстои дебют в НАЛБ.
  6. ТН Машини – тимът си връща Борис Иванов, който участва в НАЛБ от сезон 2013/2014 – първоначално е част от София Спартанс, след това играе за Фитстоун, а през миналия сезон представлява Волтрон.
  7. Кралете – към отбора се присъединява Димитър Митев, за когото предстои дебют в НАЛБ.
  8. София Лайънс – тимът привлича с трансфер от трета дивизия капитана на Стрийт Бенгърс Цветан Балчев, който в миналото е играл и за Кралете.

След напускането на Цветан Балчев капитан на Стрийт Бенгърс вече е Димитър Ташков.

Няколко уточнения:

  • Отборите, чиито трансфери са описани в статията, имат пълното право да добавят нови състезатели според правилата (това, че е описан един трансфер на даден отбор, например, не означава, че този отбор няма да се възползва и от останалите си до края на трансферния прозорец).
  • Трябва да отбележим, че при трансфер, съответният състезател фигурира в отборните профили и на двата отбора за сезона, от които е бил част. В профила на състезателя пък е упоменато специално, че е бил трансфериран на полусезона, тъй като в статистиката от сезона е изписано само името на последния (втория) отбор, от който е бил част.
  • Преди крайния срок за привличане на нови състезатели очаквайте нова статия с всички движения по отборите, които определено не са никак безинтересни.
  • За тези, които искат да играят в НАЛБ, но нямат отбор или за отборите, които търсят състезатели, не забравяйте за секцията Драфт в сайта на НАЛБhttps://nalb.bg/драфт/