Петър Трендафилов: Атмосферата в НАЛБ е интересна и мотивираща

423

Петър ТрендафиловОстават броени дни до официалния старт на сезон 2017/2018 на Националната аматьорска лига по баскетбол. Седми поред, той трябва да бъде по-успешен от всички останали, защото такава е традицията и всеки следващ сезон в НАЛБ е по-силен от предходния. Цифрите, фактите и постиженията го доказват.

А какво мислят самите състезатели – тези, благодарение на които НАЛБ е най-мащабната баскетболна организация у нас, ще разберем в поредицата от интервюта, които ще представим в близките дни.

Ръш Баскетбол е един от най-новите и амбициозни отбори в НАЛБ. Сезон 2016/2017 е дебютен за тима, но очевидно играчите са намерили своето баскетболно поле за изява и устремено гледат към приближаващото начало на новото първенство. Разговаряме с един от ключовите състезатели на Ръш – плеймейкърът Петър Трендафилов. В мача на звездите през изминалия сезон той зае второто място в конкурса по стрелба от тройката на трета дивизия. Петър Трендафилов е и един от приятелите на Националната аматьорска лига по баскетбол.

Здравей! Как би оценил изминалия сезон в НАЛБ в игрови план?

Бих казал, че изминалият сезон в игрови план, лично за мен, беше една идея по-успешен в сравнение с първия ми сезон в НАЛБ. Не успяхме да се съгласуваме особено добре като отбор, но предполагам се дължи на това, че сме нов отбор и не сме играли заедно до този момент.

А в организационен?

Относно организационния план мисля, че екипът на НАЛБ се справи подобаващо в това да ни предостави необходимите условия за игра, изживяване и положителни емоции.

Какво смяташ за нивото и конкуренцията в НАЛБ?

Нивото и конкуренцията са добри в НАЛБ. Голяма част от отборите са по-стари и по-опитни, а пък новите отбори са съставени от тренирани момчета с добра физическа подготовка и умения. Достатъчно конкуренция има, за да те накара да събудиш този спортен дух в себе си и да играеш с желание.

Какъв е водещият фактор за участието ти в НАЛБ? Удоволствието от играта, постиженията или пък нещо друго?

Водещият ми фактор е удоволствието от играта. Играл съм доста време преди да започна в НАЛБ, но не и в първенство. Исках да вдигна летвата и да опитам нещо повече от обикновена игра на асфалта. Другото нещо, което ме води, е да докажа на себе си, че мога повече от това да играя посредствен баскетбол в някой двор на училище. Пък и атмосферата в НАЛБ е интересна и мотивираща, и разпалва този спортен дух, за който споменах преди малко.

Как върви подготовката на Ръш Баскетбол и какво да очакваме от отбора през новия сезон?

Понеже през лятото по-голямата част от отбора ни не е в София, не сме имали възможност особено да тренираме заедно, но индивидуална подготовка правим, което също е един аспект от играта, на който трябва да се обърне внимание. Надявам се през новия сезон да покажем една степен по-добра игра, по-качествен баскетбол и по-малко негативни емоции.

Какви са целите пред вас?

Целите пред нас за момента са да успеем да се утвърдим като отбор, който е способен да затрудни противника и да играем качествен, отборен баскетбол. И разбира се, да се забавляваме докато го правим.

За финал какво би пожелал на НАЛБ и на всички участници в НАЛБ?

Бих пожелал на НАЛБ да се развива с огромни темпове, да разшири дейността си и да получава подкрепа от външни източници, утвърждавайки се като нещо сериозно в българския баскетбол. А на участниците и на екипа на НАЛБ бих искал да пожелая един успешен нов сезон! Нека се забавляваме, да играем баскетбол и най-важното – да усетим удоволствието от играта!

Един материал на Теодора Славова.