Писмо във връзка със събитията в края на срещата за Суперкупата на НАЛБ

873
На електронната поща на НАЛБ се получи писмо, изпратено от подател Атанас Даракчиев и подписано от името на отбора на „Спортни Настилки-Зуум Дизайн“. Публикуваме писмото след изразено съгласие от страна на подателя, като по-долу можете да се запознаете със съдържанието на писмото. ТУК пък можете да си припомните информацията, която публикувахме след края на двубоя.

Атанас Даракчиев - Спортни Настилки-Зуум Дизайн

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА УС НА НАЛБ,
УВАЖАЕМИ ИГРАЧИ И ТРЕНЬОРИ НА АМАТЬОРСКИ БАСКЕТБОЛЕН КЛУБ БРИКС,

Ние от отбора на СПОРТНИ НАСТИЛКИ – ЗУУМ ДИЗАЙН се обръщаме към вас, за да изразим искреното си съжаление от възникналите събития след края на редовните 40 минути игрово време на финала за Суперкупата на НАЛБ, изигран между нашия отбор и Брикс. Напускането на терена и залата от нас беше продиктувано, както от огромното желание за победа и очертаващата се сигурна загуба (с оглед предстоящото изпълнение на два наказателни удара от най-добрия и титулуван играч в Лигата – Ивайло Константинов), така и от недостатъчното познаване  от наша страна на правилника на баскетболната игра и Наредбата на НАЛБ. Това незнание и големият адреналин доведоха до груповото ни решение, достигнато в рамките на няколко секунди.
Съжаляваме за незнанието си, което доведе до обявяването на сериозно административно наказание за нашия отбор  в резултат на присъдена служебна загуба и не на последно място съжеляваме, че поведението ни стана причина за формален резултат от 20:0, оставащ завинаги в статистиката на НАЛБ и своеобразно обезценяващ труда и желанието на всички играчи взели участие в мача и най-вече тези на заслужения Шампион и носител на Суперкупата отбор на Брикс.

Заявяваме твърдото си намерение нашият отбор повече никога да не става причина и повод за дискусии, събирания и крайни решения, толкова далечени от това, заради което всички станахме част от най-добре организираната и администриран форма на аматьорски спорт в България – а именно ЛЮБОВТА КЪМ ИГРАТА! А играта е БАСКЕТБОЛ!

С Уважение,
СПОРТНИ НАСТИЛКИ – ЗУУМ ДИЗАЙН