Първите движения по отборите на полусезона

833

Както знаете, между първия и втория полусезон в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018 всеки отбор може да прибави до трима състезатели в състава си (стига да не надвишава бройката от 20 картотекирани). Разрешени са и трансферите между отборите, които участват в НАЛБ, стига обаче отборите да са от различни дивизии (т.е. състезател, който досега е бил в отбор в първа дивизия, например, може да премине само в отбор от втора или трета дивизия по време на паузата). Всички отбори имат време до 19:00 часа на 03.01.2018 година. Досега най-активни са тимовете от трета дивизия. Това е съвсем логично и тъй като вторият полусезон за отборите в трета дивизия започва още днес, 13.12.2017 година. Вижте движенията по отборите до момента:

  1. Ботев 2012 Б – тимът привлича Владимир Миленков от Норт Уест-Онлайн Машини. Миленков има и 2 мача за Ботев 2012 през сезон 2011/2012.
  2. Бойз Фром Да Хууд – тимът ще ползва услугите на Калоян Георгиев, за когото предстои да направи дебют в НАЛБ.
  3. Пистолет – тимът се подсилва с Кристиян Луканов и Стефан Василев, като и двамата не са играли в НАЛБ досега.
  4. Мечките – в отбора пристигат Венцислав Николов от драфта на НАЛБ, който през последните 2 сезона е част от Блу Девилс и Кристиан Георгиев, за когото предстоят първи минути на терена в НАЛБ.
  5. София Уориърс – към тима се присъединяват трима нови състезатели за НАЛБФилип Финков, Ивайло Голев (от драфта на НАЛБ) и Георги Стаматов.

Няколко уточнения:

  • Отборите, чиито трансфери са описани в статията, имат пълното право да добавят нови състезатели според правилата (това, че е описан един трансфер на даден отбор, например, не означава, че този отбор няма да се възползва и от останалите си до края на трансферния прозорец).
  • Трябва да отбележим, че при трансфер, съответният състезател фигурира в отборните профили и на двата отбора за сезона, от които е бил част. В профила на състезателя пък е упоменато специално, че е бил трансфериран на полусезона, тъй като в статистиката от сезона е изписано само името на последния (втория) отбор, от който е бил част.
  • Преди крайния срок за привличане на нови състезатели очаквайте нова статия с всички движения по отборите, които определено не са никак безинтересни.
  • За тези, които искат да играят в НАЛБ, но нямат отбор или за отборите, които търсят състезатели, не забравяйте за секцията Драфт в сайта на НАЛБhttps://nalb.bg/драфт/