Рангел Праматаров – MVP на четвъртия кръг във II дивизия

808

Рангел Праматаров от отбора на Фитстоун е най-полезният състезател на четвъртия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Праматаров ще получи наградата си в Събота, на 04.11.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Атлетик 95 Куклен от 16:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Фитстоун продължава с безпогрешното си представяне във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018. Сребърните медалисти в дивизията от сезон 2016/2017 все още не познават вкуса на поражението през настоящата кампания. Понастоящем тимът е единственият в дивизията, който има само победи в актива си. Отборът на Фитстоун стартира участието си в НАЛБ през сезон 2014/2015, когато се включва в турнира за купата на НАЛБ. Постепенно Фитстоун се утвърждава с постоянството и добрата си организация, което дава своите плодове най-вече през миналия сезон, когато тимът губи финалната серия във втора дивизия по изключително интригуващ начин от София Хоукс с 1:2 победи. Година по-рано пък Фитстоун губи серията за трето място от София Хоукс, а имайки предвид сериозния прогрес, определено можем да очакваме, че амбициите пред Фитстоун за сезон 2017/2018 са свързани със златните медали в дивизията. Нещо, което далеч не изглежда невъзможно с оглед на играта на тима в първите мачове. Трябва да отчетем обаче, че в четвъртия кръг тимът беше силно затруднен от Монстарс, като в крайна сметка опитът на Фитстоун си каза думата и тимът се наложи с 83:78 след продължение. Отличен мач за победителите изигра Рангел Праматаров. Той завърши с 22 точки (9/13 за 2 точки и 4/5 от линията за изпълнение на наказателни удари) и 11 борби за коефициент от 25. 18-годишният състезател участва в Националната аматьорска лига по баскетбол от сезон 2015/2016, когато се включва в турнира за купата на НАЛБ. През същия сезон стига до второто място в 3х3 турнира на НАЛБ за състезатели до 18-годишна възраст. През миналия сезон участва и в Мача на звездите във втора дивизия. Ръководител на Фитстоун пък е бащата на Рангел ПраматаровЛюбомир Праматаров, като ТУК можете да прочетете повече по въпроса. Несъмнено Любомир Праматаров е успял да предаде на сина си любовта към играта и едва на 18 години той може да се похвали със завидни постижения. Едно от тях е рекордът за най-много борби в един мач. В турнира за купата на НАЛБ за сезон 2016/2017 Рангел Праматаров успя да завърши един от мачовете на своя тим с цели 36 овладени топки под двата коша, което от своя страна му помогна да приключи и като трети най-добър борец в турнира. През 2016 година се включва в конкурса на НАЛБ за есе на тема „Защо обичам баскетбола?“, като ТУК можете да си припомните и творбата на Рангел Праматаров, благодарение на която да научите и повече за него. А в 35-ия си мач от кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол напълно заслужено Праматаров достига и до своето първо индивидуално отличие, давайки допълнителен стимул добрите изяви на Фитстоун да продължат.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Рангел Праматаров от Фитстоун. Той постигна коефициент от 25, а тимът му се наложи над Монстарс с 5 точки разлика. По този начин Праматаров събра 20 точки за класацията. С по 16 точки са Стефан Стайнов от Атлетик 95 Куклен (коефициент от 17 и победа на тима му с 1 точка разлика над Рапидо Куриери), Кристиан Милев отново от отбора на Атлетик 95 Куклен (коефициент от 17) и Петър Попов от Кучетата от Младост Б (коефициент от 21 и победа на тима му над Виваком с 5 точки разлика). Топ 5 допълва Ярослав Тотев от Фитстоун с 14 точки за класацията (коефициент от 19).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Денис Василев от Монстарс – 27. Павел Весели от Джобтайгър Дюдс, Рангел Праматаров от Фитстоун и Иван Бонев от София Ентъртейнмънт са с по 25, а Нелсон Бориславов от София Ентъртейнмънт е с коефициент от 22.

Най-много точки в кръга вкара Иван Иванов от Виваком – 28. Втори е Павел Весели от Джобтайгър Дюдс с 25. Топ 3 допълва Петър Попов от Кучетата от Младост Б с 23. След тях с по 22 точки се нареждат Рангел Праматаров от Фитстоун и Иван Василев от Монстарс.

Най-много борби в кръга овладя Денис Василев от Монстарс – 19. На второ място е Георги Гаджев от Дървоядите със 17. Трети е Иван Бонев от София Ентъртейнмънт с 16. Съотборниците Борис Станков и Евгений Алексиев от Джобтайгър Дюдс завършиха с по 14 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключиха Ахилеас Зикас от София Ентъртейнмънт, съотборниците Ярослав Тотев и Валентин Суботинов от Фитстоун, както и и Нелсон Бориславов от София Ентъртейнмънт – по 6. Боян Гагов от Паляците, Иван Иванов от Фитстоун, Момчил Маринов от Виваком, Константин Близнаков от Джобтайгър Дюдс и Мартин Бянков от Кралете са с по 5 точни завършващи подавания.

Най-добри “крадци” на кръга са Кристиан Милев от Атлетик 95 Куклен и Павел Весели от Джобтайгър Дюдс с по 5 откраднати топки. След тях е Евгений Алексиев от Джобтайгър Дюдс с 4. Радослав Романов от Дървоядите, Калин Златанов и Бойко Петков от Паляците, Иван Иванов и Ярослав Тотев от Фитстоун, Момчил Маринов от Виваком, Христо Милчев от Кучетата от Младост Б, Ахилеас Зикас и Даниел Илчев от София Ентъртейнмънт, както и Станислав Петров от Кралете останаха с по 3 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Евгений Алексиев от Джобтайгър Дюдс със 7 чадъра. С по 3 са Кристиян Манчев от Рапидо Куриери, Ясен Янков от Фитстоун и Иван Бонев от София Ентъртейнмънт, а Делян Ценков от София Ентъртейнмънт, Брайън Хорнек от Джобтайгър Дюдс и Николай Василев от Кралете са с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

Най-полезният състезател на втория кръг във втора дивизия за сезон 2017/2018 Иван Бонев от София Ентъртейнмънт получи наградата си.

Най-полезният състезател на третия кръг във втора дивизия за сезон 2017/2018 Николай Рътаров от Компир също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Даниел Христов (Компир)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Компир)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Рангел Праматаров (Фитстоун)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG