Руслан Брезов – MVP на двадесетия кръг във II дивизия

1147

Руслан БрезовРуслан Брезов от отбора на Дървоядите-Рафи е най-полезният състезател на двадесетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Брезов ще получи наградата си още днес, в Петък, на 17.03.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Монстарс от 20:15 часа в зала Азбуки. ТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Дървоядите-Рафи е с баланс от 5 победи и 15 загуби във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. „Дървоядите“, които от този сезон разполагат и със спонсор в лицето на Raffy, за последно записаха победа на 03.12.2016 година. През настоящата календарна година (и през втория полусезон) все още нямаха победа и бяха в серия от 9 поредни загуби. В двадесетия кръг обаче отборът на Дървоядите-Рафи записа много важна победа над Джобтайгър Дюдс с 12 точки разлика. До края на редовния сезон тимът има два много важни мача – срещу Монстарс и Кучетата от Младост Б. При две победи и две загуби на БГО Софтуер Булс „Дървоядите“ ще завършат на девето място в редовния сезон, което по всяка вероятност ще означава нов сблъсък с Джобтайгър Дюдс – в осминафиналната фаза на плейофите. А отборът на Дървоядите играе своя четвърти сезон в НАЛБ и съвсем не са единични случаите, в които е успявал да изненада фаворити в плейофите. В срещата с Джобтайгър Дюдс отново блесна таланта на Руслан Брезов от Дървоядите-Рафи. Той изигра страхотен двубой и завърши с 16 точки (6/12 за 2 точки и 4/8 от линията за наказателни удари), 14 борби и 3 асистенции. Срещу него бяха извършени и 5 нарушения, а за 32 минути на терена той постигна коефициент от 29. Трябва да отбележим и че голям процент от точките на Брезов обикновено идват от „втори шанс“ след борби в нападение. Именно борбеността на родения през 1993 година състезател е от фундаментално значение за добрите изяви на Дървоядите-Рафи. През настоящия сезон Руслан Брезов вече беше много близо до отличието за MVP на кръга – в десетия кръг, когато завърши с коефициент от 35 при победата на своя тим над Монстарс. Тогава материалната награда не стигна до Брезов, единствено защото отборът на тези, които бяха с равни точки за класацията с Руслан Брезов, бяха спечелили своя двубой с по-малка разлика. Така или иначе, в профила на родения в Стара Загора състезател остава историята, а тя показва, че е бил най-полезен състезател в десетия кръг, а сега и в двадесетия. През настоящия сезон той стигна и до мача на звездите във втора дивизия. За 12 мача до момента през сезона записва средни показатели от 8.3 точки, 12.2 борби, 1.8 асистенции, 0.8 откраднати топки и 2.0 чадъра. Присъствието му на терена за Дървоядите-Рафи е незаменимо и напълно заслужено след 20 мача в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол той достига до своята първа материална награда.

Руслан БрезовИнтересен факт е, че Руслан Брезов не събра най-много точки за класацията. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт. Той постигна коефициент от 48, а тимът му се наложи с 5 точки разлика над Паляците. По този начин Георгиев събра 43 точки за класацията. Втори е Станислав Иванов от Гуми-Нет с 23 точки за класацията (коефициент от 48 и победа на тима му с 25 точки разлика над София Ентъртейнмънт). Според правилата, описани ТУК, един състезател може да достигне до индивидуалната награда само веднъж в рамките на един сезон. За Кристиян Георгиев и Станислав Иванов остава признанието, че те остават в историята като най-полезни състезатели и на този кръг. Това е поредно невероятно постижение и за двамата, а самият факт, че в пореден кръг стигат до отличието, говори достатъчно. По всяка вероятност с наближаващия край на редовния сезон все по-често ще срещаме имената на Георгиев и Иванов, когато става дума за индивидуални награди. Трето място заема Руслан Брезов от Дървоядите-Рафи със 17 точки за класацията (коефициент от 29 и победа на тима му над Джобтайгър Дюдс с 12 точки разлика). Кирил Стефанов от Кучетата от Младост Б е с 16 точки (коефициент от 17 и победа на тима му с 1 точка разлика над Рапидо Куриери). С по 15 точки са Нелсон Бориславов от София Ентъртейнмънт (коефициент от 20) и Красимир Димитров от Фитстоун (коефициент от 23 и победа на тима му над Титаните с 8 точки разлика).

За историята:

Най-полезен състезател на двадесетия кръг във втора дивизия: Кристиян Георгиев (София Ентъртейнмънт), Станислав Иванов (Гуми-Нет), Руслан Брезов (Дървоядите-Рафи)

Трябва да отбележим и че отложената среща от деветнадесетия кръг между Паляците и София Ентъртейнмънт е причислена към статията за двадесетия кръг, тъй като се изигра по времето на този кръг.

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигнаха Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт и Станислав Иванов от Гуми-Нет – по 48. Трети е Денис Василев от Монстарс с 36. На четвърто място е Мартин Димов от Гуми-Нет с коефициент от 32. Топ 5 допълва Боян Гагов от Паляците с 31.

Кристиян ГеоргиевНай-много точки в кръга вкара Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт – 35. На второ място е Станислав Иванов от Гуми-Нет с 33. Трети е Денис Василев от Монстарс с 31. След тях е Николай Рътаров от Титаните с 28. Мартин Механджиев от София Хоукс отбеляза 27 точки.

Най-много борби в кръга овладя Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт – 18. Нелсон Бориславов от София Ентъртейнмънт, Иван Згурафов от Рапидо Куриери и Денис Василев от Монстарс са с по 16. Филип Неделчев от Рапидо Куриери и Асен Милушев от Паляците завършиха с по 15 борби.

Атанасиос МоногенисС най-много асистенции в кръга приключи Атанасиос Моногенис от София Хоукс – 8. Второ място заема Джакомо Остин от Паляците със 7. С по 6 асистенции са Христо Велчев от Рапидо КуриериБоян Гагов и Джордже Даскалович от Паляците.

Нелсон БориславовНай-добър “крадец” на кръга е Нелсон Бориславов от София Ентъртейнмънт – 6 откраднати топки. След него с по 5 са Джакомо Остин от Паляците и Петър Попов от Кучетата от Младост Б. Даниел Илчев от София Ентъртейнмънт, Калин Златанов от Паляците, Владимир Георгиев от Фитстоун, Мартин Димов от Гуми-Нет и Веселин Добрев от Рапидо Куриери завършиха с по 4 откраднати топки.

Велизар СтефановТоп блокировачът в кръга е Велизар Стефанов от Монстарс – 4 чадъра. Цветан Топалов от Гуми-Нет и Иван Згурафов от Рапидо Куриери са с по 3. Георги Гаджев от Дървоядите-Рафи, Георги Колев от София Хоукс, Петър Попов и Кирил Стефанов от Кучетата от Младост Б, както и Асен Милушев от Паляците приключиха с по 2 чадъра.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Кирил Николов (Титаните)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия:
Николай Рътаров (Титаните)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Кирил Николов (Титаните), Николай Рътаров (Титаните), Мартин Механджиев (София Хоукс), Даниел Дончев (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Теодор Велчев (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Мартин Механджиев (София Хоукс), Теодор Велчев (Рапидо Куриери), Андрей Митрев (Дървоядите-Рафи)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Светослав Петров (БГО Софтуер Булс)
Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: Георги Георгиев (БГО Софтуер Булс)
Най-полезен състезател на осмия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Титаните), Светослав Петров (БГО Софтуер Булс), Борис Недев (София Хоукс)
Най-полезен състезател на деветия кръг във втора дивизия: Мартин Механджиев (София Хоукс), Станислав Иванов (Гуми-Нет)
Най-полезен състезател на десетия кръг във втора дивизия: Даниел Запрянов (София Ентъртейнмънт), Кристиян Георгиев (София Ентъртейнмънт), Руслан Брезов (Дървоядите-Рафи)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг във втора дивизия: Иван Иванов (Фитстоун)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг във втора дивизия: Кристиян Георгиев (София Ентъртейнмънт), Даниел Запрянов (София Ентъртейнмънт), Стефан Пенков (Фитстоун)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг във втора дивизия: Антонио Николов (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг във втора дивизия: Антонио Николов (Рапидо Куриери), Христо Владимиров (Паляците), Кристиян Георгиев (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг във втора дивизия: Боби Петров (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг във втора дивизия: Мартин Механджиев (София Хоукс), Матю Клап (София Хоукс)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Титаните), Йоаннис Моногенис (София Хоукс), Симеон Рътаров (Титаните)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Титаните), Станислав Иванов (Гуми-Нет), Иван Згурафов (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг във втора дивизия: Климент Велков (Кучетата от Младост Б)
Най-полезен състезател на двадесетия кръг във втора дивизия: Кристиян Георгиев (София Ентъртейнмънт), Станислав Иванов (Гуми-Нет), Руслан Брезов (Дървоядите-Рафи)

Любомир Борисов и Климент ВелковНай-полезният състезател на деветнадесетия кръг във втора дивизия за сезон 2016/2017 Климент Велков от Кучетата от Младост Б получи наградата си. Тя му беше връчена от Любомир Борисов, който е част от екипа на Националната аматьорска лига по баскетбол още от създаването на организацията. Също така е и преподавател в НСА „Васил Левски“.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG