Синята топка се върна там откъдето тръгна

721

Мартин Механджиев и Калин КаменовВ началото на 2015 година от Националната аматьорска лига по баскетбол се включихме в различни инициативи в подкрепа на младежите от аутистичния спектър.

Първо се включихме в доброволческа акция в квартал Горубляне, за да може една изоставена сграда да бъде в помощ на аутистите.

Мартин Механджиев и Михаил ИгнатовНашият добър приятел Михаил Игнатов се присъедини към екипа на НАЛБ, а постепенно стана и изключителна ценна част от него.

На Световния ден за информираност за аутизма (2 Април), Зам.-министърът на Младежта и спорта Калин Каменов връчи една синя топка на Мартин Механджиев по време на събитието в подкрепа на инициативата, провело се пред Президентството. Синьото е цветът в подкрепа на каузата, а на топката могат да бъдат открити изключително много подписи на известни личности, сред които на Президента на Република България Росен Плевнелиев, на Кмета на град София Йорданка Фандъкова, на Омбудсмана на Република България Константин Пенчев и много други.

Обща снимка, АутизъмСлед това символично спорната топка в началото на всеки мач беше хвърляна именно със синята топка, като от НАЛБ предоставихме подробна информация за хората от аутистичния спектър на всички участници, приятели и фенове. ТУК можете да намерите множество снимки.

ТУК можете да намерите подробна информация за синята топка.

Както обещахме още при получаването й, тя беше продадена на търг, а събраните средства отидоха за благотворителност.

Мартин МеханджиевНа 09.12.2015 година, от Националната аматьорска лига по баскетбол в лицето на Мартин Механджиев дарихме синята топка за благотворителен търг, организиран от Дарик радио и предаването „Ники Кънчев шоу“ заедно със сутрешния блок „Дарик Кафе“, спортно шоу „Гонг“ и сайта www.gong.bg.

Топката беше продадена на благотворителния търг за 260 лева, а събраните средства отидоха за сдружение „Аутизъм днес“ и фондация „Нашите недоносени деца“.

Калин КаменовОказа се, че топката е била закупена от фенове на футболния отбор на Ботев Враца и на 19 Юли 2016 година, по случай 36-ия рожден ден на настоящия кмет на Враца Калин Каменов, топката му е била подарена.

Това беше обявено в новинарския сайт www.modernavratza.com, на който благодарим и за предоставената снимка.

Т.е. синята топка се върна там, откъдето пое своя път. А за нас беше чест, че бяхме част от тази история.