София Лайънс + още няколко състезатели с „голям шлем“ от участия – подаръци от НАЛБ

856

София ЛайънсОтборът на София Лайънс прави исторически сезон в Националната аматьорска лига по баскетбол през настоящия сезон 2016/2017.

„Лъвовете“ могат да се похвалят с участие на всяко едно мероприятие на НАЛБ през настоящия сезон.

Тимът стартира съществуването си през сезон 2013/2014, когато взима участие в турнира за купата на НАЛБ. През сезон 2014/2015 завършва първенството на 24-о място от 30 отбора. Тимът стига до първа дивизия благодарение на факта, че няколко отбора се разформироват, а състезателите от тях започват да играят в други тимове или създават нови, и благодарение на факта, че няколко отбора (по-предно класирали се) предпочитат да играят във втора вместо в първа дивизия.

И така въпреки че на пръв поглед вероятно става дума за изключително смело решение, амбицията на ръководители и състезатели в София Лайънс меко казано „прозира“ зад това решение. Амбиция, благодарение на която няколко години по-късно, вече ставаме свидетели на много сериозни резултати.

София ЛайънсПрез сезон 2015/2016 тимът дава всичко от себе си в надпреварата, но логично с оглед на силите в дивизията е изправен пред необходимостта от допълнителни мачове, за да затвърди позицията си в първа дивизия. В крайна сметка, макар че именно баражите на София Лайънс са единствените изключително оспорвани и драматични (останалите отбори от първа дивизия печелят безапелационно срещите си), „Лъвовете“ успяват да запазят мястото си в елита на НАЛБ.

Благодарение на невероятния труд, многото нови попълнения, приятелските отношения и изключителния колектив, който беше създаден, 2 години след като София Лайънс завърши на 24-о място от 30 отбора, тимът завърши редовния сезон в първа дивизия на пето място или иначе казано – скок от 19 места само за 2 години. И то с уговорката, че през сезон 2016/2017 в НАЛБ участват 40 отбора, а 2 години по-рано – с 10 по-малко.

Още през сезон 2015/2016 София Лайънс стигна до първото си отличие – второ място в турнира на НАЛБ в Южна България. През този сезон „Лъвовете“ достигнаха до среброто в Южна България отново, а успяха да спечелят и първата си титла – от турнира на Националната аматьорска лига по баскетбол в Северна България.

Не титлите и наградите обаче са предмет на тази статия.

Отборът на София Лайънс натрупа невероятен опит. Опит, благодарение на който сега тимът може да се похвали със солидни успехи.

София ЛайънсПрез сезон 2016/2017 София Лайънс се състезава в първа дивизия от първенството на НАЛБ в София. Той участва и в турнирите на НАЛБ в Южна, Източна и Северна България, като по този начин направи „голям шлем“ от участия през настоящия сезон. Разбира се, за тима предстои и участие в турнира за купата на НАЛБ. „Лъвовете“ могат да се похвалят и с много странични изяви, като например участие в турнира за купата на Враца, който обявихме ТУК.

Тъй като отборът на София Лайънс взе участие във всички турнири на Националната аматьорска лига по баскетбол извън София, с което недвусмислено показа, че има желание да играе максимално много баскетбол, а с това и да участва във всички състезания на НАЛБ, от НАЛБ взехме решение да подготвим подаръци за тима. Защото освен че участието във всички турнири на София Лайънс е комплимент за нас, несъмнено то допринася и за целта ни да развиваме и популяризираме баскетбола навсякъде в страната.

Трябва да отчетем, че тимът участва с различни състезатели в трите турнира, а този „голям шлем“ от участия е свързан с изключително добра вътрешна организация, за която можем само да поздравим София Лайънс!

Тениска за загрявка (първи вариант) - 25.00 лева*
Това е моделът на тениските за загрявка, с каквито ще се сдобият в София Лайънс – разбира се, изцяло персонализирани по техен вкус

От Националната аматьорска лига по баскетбол ще подарим 20 тениски за загрявка на отбора на София Лайънс. Тениски, изготвени изцяло според вкуса на тима. По принцип максималният брой картотекирани състезатели за едно състезание в НАЛБ е 19, но тъй като в тима бяха картотекирани различни състезатели за различните турнири, от НАЛБ взехме решение да подарим 20 тениски за загрявка. При желание от страна на отбора, тимът може да се сдобие и с още тениски за своя сметка. Всяка тениска за загрявка е на стойност 25 лева, като ТУК можете да откриете повече информация по въпроса. С други думи, от Националната аматьорска лига по баскетбол ще дадем точно 500 лева, за да покажем признанието си към упоритостта и постоянството на София Лайънс през сезон 2016/2017.

Освен отбора на София Лайънс обаче, има и петима състезатели, които не са представители на София Лайънс, но които заслужават поздравления, тъй като взеха участие във всички турнири на НАЛБ извън София през настоящия сезон. Те също ще получат специални подаръци от НАЛБ. Това са Константин Близнаков (Южна България – Джобтайгър Дюдс (София), Източна България – Блейдс (Бургас), Северна България – Джобтайгър Дюдс (София)), Борислав Михайловски (Южна България – Джобтайгър Дюдс (София), Източна България – София Хоукс, Северна България – Джобтайгър Дюдс (София)), Александър Григоров (Южна България – Локомотив София, Източна България – София Хоукс, Северна България – Джобтайгър Дюдс (София)), Денислав Иванов (Южна България – Локомотив София, Източна България – София Хоукс, Северна България – Джобтайгър Дюдс (София)) и Мартин Механджиев (Южна България – Паляците (София), Източна България – София Хоукс, Северна България – Джобтайгър Дюдс (София)). Петимата ще получат подаръци от Националната аматьорска лига по баскетбол по свой избор – те ще имат възможност да изберат от богатия асортимент на НАЛБТУК.

Въпреки че не бяхме обявявали предварително подобни награди за постоянство, сметнахме, че определено няма да е излишно да направим подобни подаръци на най-заслужилите откъм постоянство през настоящия сезон.

НАЛБОт НАЛБ отново благодарим на всички, които бяха част от турнирите ни извън пределите на София! За сезон 2016/2017 те приключиха, като подробна информация за всеки може да откриете на следните линкове:

Южна България
Източна България
Северна България

Продължаваме с пълни сили с първенството на НАЛБ в София, а след това и с турнира за купата на НАЛБ.

Не спираме да работим, а ни очаква и сериозна подготовка за сезон 2017/2018.

Благодарности на всички, благодарение на които всичко това е реалност!