София Лайънс спечели титлата на НАЛБ в Северна България

625

София ЛайънсОтборът на София Лайънс спечели титлата на Националната аматьорска лига по баскетбол в Северна България за сезон 2016/2017!

На 7 Май 2017 година в град Севлиево се проведе турнирът за определяне на шампиона на НАЛБ в Северна България за сезон 2016/2017.

Участие в турнира трябваше да вземат 6 отбора. Малко преди крайния срок на записване два от тимовете оттеглиха заявките си и турнирът трябваше да се състои с 4 отбора. В крайна сметка буквално дни преди старта на състезанието отборът на Чавдар Троян (чието име дори беше изтеглено в жребия, състоял се една седмица преди старта на турнира – ТУК) също заяви, че няма да успее да се включи. И така въпреки че в Наредбата за състезанието беше упоменато, че турнирът трябва да се проведе с минимум 4 отбора, от НАЛБ сметнахме, че би било некоректно спрямо останалите 3 отбора, ако отложим турнира – тъй като освен с желание за практикуване на любимата игра и участие в НАЛБ, подобни турнири изискват и допълнителни усилия, организация, правилно планиране.

Въпреки организационните му трудности, от НАЛБ направихме всичко възможно отборът на Дрезден Зуу (Дряново) да може да вземе участие в турнира. Тимът стартира, но още в първия си двубой, около 6 минути преди края на срещата, при резултат 100:65 в полза на Джобтайгър Дюдс (София), от Дрезден Зуу (Дряново) прецениха, че не им се играе повече.

Разбира се, всичко може да бъде гледано и на запис благодарение на прякото излъчване по време на целия турнир.

Всички тези факти могат само и единствено да ни върнат към част от обръщението ни след края на турнира на Националната аматьорска лига по баскетбол в Източна България:

„След изключително успешния турнир на НАЛБ в Южна България и 12-те отбора, които взеха участие в него, вероятно се очакваше подобна бройка участници да има и в останалите региони, в които от Националната аматьорска лига по баскетбол предстоеше да организираме турнири.

Трябва да признаем и че предварителният интерес към начинанието ни в Източна България беше огромен. След това на преден план се появиха и много от тези, от които ако поискате съвсем искрен отговор на въпроса: „Какъв е смисълът на съществуването ви?“, то ще получите: „Да пречим на развитието на НАЛБ!“.

И страшното дори не е, че държавата и различни фирми дават средства, за да се случва това нещо. Страшното е, че има хора, които се доверяват на празни обещания, а не на работа, действия и факти.

Можем само да се надяваме, че в 21-и век хората, които позволяват някой да им казва какво и как да правят, какво да харесват, какво да не харесват, как да живеят, са незначителен брой.

Нека горните редове по никакъв начин не бъдат приети като съжаление за нещо. Напротив. Радваме се и ще се радваме, че в НАЛБ участват само и единствено хора, които са убедени, че го искат. И които притежават необходимото достойнство, за да не позволяват някой да им казва как да живеят.

Когато нещо се развива добре, неминуемо то става трън в нечии очи. Очи, свикнали да гледат и можещи да виждат само в задкулисие. Действащи по стари, но в определени случаи очевидно актуални методи.

Нямаше да направим това лирично отклонение, ако след предварителния огромен интерес, някои от тези, които го оттеглиха мотивираха действието си със „забрана“. За нас, като свободомислещи хора, това звучи меко казано странно.“

Всичко това обаче остава на много заден план, тъй като отборите на Джобтайгър Дюдс (София) и София Лайънс + всички замесени, включително и много зрители, бяха в залата, за да станат част от баскетболен празник.

След като Хебър (Пазарджик) стана първият шампион на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017, печелейки надпреварата ни в Южна България, а отборът на Акулите (Бургас) триумфира в Източна България, беше време и за нов шампион.

За историята – шампионите на НАЛБ в Централна и Северна България:

Сезон 2015/2016, Централна България – Велико Търново
Сезон 2016/2017, Северна България – София Лайънс

След като изоставаше в 25 минути от срещата срещу Джобтайгър Дюдс (София) и имаше преднина в по-малко от 14 минути, тимът на София Лайънс напълно заслужено успя да стигне до първата си титла в историята. Получи се наистина спортсменски и изключително качествен двубой, а двата тима несъмнено имаха за цел да играят баскетбол и да покажат най-доброто от себе си.

Джобтайгър Дюдс (София)И така на второ място завърши отборът на Джобтайгър Дюдс (София).

И на двата тима са добавени постиженията им в отборните им профили, както и в индивидуалните такива на всички картотекирани състезатели за съответния турнир в съответния отбор.

София ЛайънсЧестито още веднъж! В София Лайънс не криеха радостта си след първата титла на тима в Националната аматьорска лига по баскетбол. Шампионските „селфита“ не закъсняха.

Индивидуалните призьори могат да бъдат открити ТУК. В индивидуалните профили на всички състезатели, за които има информация във въпросната статия, са добавени и индивидуалните им постижения.

В индивидуалните профили на всички състезатели може да бъде открита и индивидуална статистика от турнира, както и обща такава от цялата кариера на дадения състезател в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Надежда Попова и Николай ИстатковПо време на турнира далеч не липсва настроение, както ще се убедите от тази снимка на Надежда Попова и Николай Истатков.

Радваме се и че макар и за един ден, успяхме да се срещнем с много любители на баскетбола и в Северна България. Радваме се и че се запознахме с много нови малки приятели, като се надяваме, че чрез дейността си сме успели да предадем любовта към играта нататък.

На вниманието на всички, които не са успели да изгледат индивидуалните конкурси – за стрелба от линията за наказателни удари, по забивки и за стрелба от зоната за три точки:

На вниманието и на всички, които не са успели да гледат награждаването в края на турнира:

Благодарности още веднъж на всички, без които този турнир нямаше да стане реалност!

Северна БългарияОт екипа на Националната аматьорска лига по баскетбол благодарим на всички участници в турнира на НАЛБ в Северна България!

След турнирите на НАЛБ в Южна и Източна България, успешно завърши и този в Северна България.

Сега е време за равносметка. Време да си извадим нужните поуки и да продължим да се развиваме, а с това да развиваме и любимата си игра. Трудности по пътя няма как да няма. Възприемаме всичко това изцяло положително и то може само да ни помогне да станем още по-добри занапред.

До края на сезона ни остава да завършим успешно първенството на НАЛБ в София – в първа, втора и трета дивизия + турнира за купата на НАЛБ. Разбира се, предстои и първият финален турнир между шампионите в отделните региони. Както винаги, очакват ни и 3х3 турнир, както и гостувания в други градове.

Краят на сезон 2016/2017 наближава, но в предстоящите 3 месеца ни очаква още много баскетбол. Още много качествен баскетбол. Предстои ни и много работа преди началото на сезон 2017/2018.

Благодарим на всички, които водени от любовта си към баскетбола (дебело подчертаваме – ЛЮБОВТА СИ КЪМ БАСКЕТБОЛА), ЗАЕДНО с НАЛБ извървяват трънливия път към голямата цел – развитие и популяризиране на баскетбола! Дебело подчертаваме – голямата цел, а не отбиване на номера с идеята да отчетем дейност. И въпреки трудностите, няма кой да ни спре да се забавляваме докато извървяваме пътя.

Северна България, благодарим! За нас беше чест!