Станислав Воденичарски – MVP на втория кръг в III дивизия

1094

Станислав Воденичарски от отбора на Балкан Ботевград е най-полезният състезател на втория кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Воденичарски ще получи наградата си в Неделя, на 22.10.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Ръш Баскетбол от 11:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Новосформираният тим на Балкан Ботевград записва своята първа победа в историята си в Националната аматьорска лига по баскетбол, а вече има и своя първи индивидуален призьор. След като в първия кръг в трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2017/2018 тимът от Ботевград загуби драматично с 3 точки разлика от Мечките, състезателите на Балкан Ботевград бяха пределно мотивирани да извоюват първата си победа във втория кръг. Това се случи, като тимът се наложи над София Уориърс с 66:56. Игровото време между всички в Балкан Ботевград отново беше изключително добре разпределено, а с най-висок коефициент в срещата за своя тим завърши Станислав Воденичарски. 192-сантиметровият ботевградчанин се отчете с 10 точки, 11 борби и 2 асистенции за коефициент от 12. Той прекара на терена по-малко от 19 минути. Определено не се среща често състезател с толкова малко игрово време да стига до отличието на MVP на кръга, като за това спомогна и фактът, че голяма част от двубоите във втория кръг в трета дивизия завършиха с по-големи разлики. Отборът на Балкан Ботевград показва изключително сърцата игра и колективен дух, като вероятно с натрупването на опит в НАЛБ ще идват и все по-големите успехи за тима. А тимът категорично демонстрира, че има потенциал да се бори за призовите места в дивизията. Станислав Воденичарски пък напълно заслужено може да се похвали с първата си индивидуална награда в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол, като определено не са много състезателите, които стигат до подобно отличие в едва втория си мач в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събраха Станислав Воденичарски от Балкан Ботевград и Месут Мюмюн от Фаворит-Кърджали. Воденичарски постигна коефициент от 12, а тимът му се наложи с 10 точки разлика над София Уориърс. Така Воденичарски събра 2 точки за класацията. С 2 точки е и Месут Мюмюн от Фаворит-Кърджали (коефициент от 19 и победа на тима му със 17 точки разлика над Скравена). Според правилата описани ТУК, при равенство на върха в класацията за най-полезен състезател на кръга, водеща е по-малката разлика, с която отборът на единия състезател побеждава. Това е причината Воденичарски да стигне до материалната награда, а не Мюмюн. За Месут Мюмюн обаче остава признанието, че той също ще бъде вписан като най-полезен състезател на кръга, като постижението е отразено и в индивидуалния му профил. На трето място е Марин Иванов от Балкан Ботевград с 1 точка за класацията (коефициент от 11). Константин Търновски от Бойз Фром Да Хууд е също с 1 точка за класацията (коефициент от 22 и победа на тима му над Джедай Мастърс с 21 точки). Пети е Ивайло Наумов от Балкан Ботевград с 0 точки за класацията (коефициент от 10).

За историята:

Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Станислав Воденичарски (Балкан Ботевград), Месут Мюмюн (Фаворит-Кърджали)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Кайс Назари от Фантомс – 43. На второ място е Иво Георгиев от Мечките с 29. Топ 3 допълва Петър Данчев от Ремонт Експерт с 27. Антоан Тотев от Мечките е четвърти с коефициент от 25, а Ангел Братанов от Ремонт Експерт остана с 24.

Най-много точки в кръга вкара Лъчезар Лефтеров от Ботев 2012 Б – 23. С по 22 са Кайс Назари от Фантомс и Иво Георгиев от Мечките. На четвърто място се нарежда Ангел Братанов от Ремонт Експерт с 21. Димитър Димитров от София Уориърс, съотборниците Вилиян Милчев и Светослав Стефанов от Фантомс, Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали, както и Константин Търновски от Бойз Фром Да Хууд са с по 19 точки.

Най-много борби в кръга овладя Красимир Василев от Стрийт Бенгърс – 14. След него са Петър Славков от Фантомс, Иван Динков от Фаворит-Кърджали и Иван Кунчев от Джедай Мастърс с по 13. С по 12 борби останаха Кирил Анев от Джедай Мастърс, Емил Емилов от Любимец и Александър Анастасов от Ремонт Експерт.

С най-много асистенции в кръга е Кайс Назари от Фантомс – 13. На второ място е Петър Данчев от Ремонт Експерт с 11. Ивелин Борисов от Скравена, Месут Мюмюн от Фаворит-Кърджали и Владимир Миков от Джедай Мастърс се отчетоха с по 6 точни завършващи подавания.

Най-добри “крадци” на кръга са Драгомир Вутов от София Уориърс и Стефан Стефанов от Скравена с по 6 откраднати топки. След тях се нареждат Кайс Назари от Фантомс, Симеон Кондов от Стрийт Бенгърс и Йоаннис Кесисис от Мечките с по 5.

Топ блокировачът в кръга е Александър Анастасов от Ремонт Експерт с 5 чадъра. С по 3 са Александър Кирицов от Пистолет и Николай Стайков от Мечките. Красимир Василев от Стрийт Бенгърс и Венцислав Дионисиев от Скравена завършиха мачовете на своите тимове с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Ави Митрани (Стрийт Бенгърс)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG