Стефан Бакалов – MVP на осмия кръг в Централна България

846

Стефан БакаловСтефан Бакалов от Чардафон-Орловец (Габрово) е най-полезният състезател в осмия кръг в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016 в Централна България. Той ще получи наградата си още днес, в Неделя10.04.2016 година, когато тимът му се изправя срещу Ти Ес Ди Сървисиз-Троян  от 13:00 часа в зала Орловец в Габрово.

Отборът на Чардафон-Орловец (Габрово) записа втората си победа в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол, надигравайки тима на Академик Свищов. Срещата беше изключително равностойна през цялото време, а с победата си Чардафон-Орловец стигна до баланс от 2 победи и 5 загуби, като в момента тимът дели четвъртото място във временното класиране с Политехника (София). До края на редовния сезон остават 2 кръга. След като Петър Митков от Чардафон-Орловец (Габрово) стана MVP на третия кръг, в осмия кръг изпъкна друг състезател от тима от Габрово. Младият Стефан Бакалов изигра много силен мач срещу Академик Свищов, приключвайки с 25 точки, 14 борби, 4 асистенции и 3 откраднати топки, като той прекара на терена почти пълни 40 минути. Трябва да отчетем и факта, че 19-годишният състезател прави много силен сезон, като има средни показатели от 16.5 точки, 6.0 борби, 1.7 асистенции и 2.7 откраднати топки. И така Бакалов вече може напълно заслужено да се похвали и с първата си индивидуална награда в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол.

ТУК могат да се намерят всякакви индивидуални и отборни статистики за първенството на НАЛБ в Централна България.

Трябва да споменем и че в този кръг отборът на Велико Търново допусна първата си загуба, след като беше надигран от Перестройка (Велико Търново), като по този начин класирането в първенството на НАЛБ в Централна България стана още по-интересно.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за осмия кръг събра Стефан Бакалов от Чардафон-Орловец (Габрово). Той постигна коефициент от 26, а тимът му се наложи с 10 точки разлика над Академик Свищов. Това означава, че Бакалов има 16 точки за класацията. Веднага след него се нарежда Павел Игнатовски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян с 14 точки за класацията (коефициент от 19 и победа на тима му над Политехника (София) с 5 точки разлика). Трети е Герман Гачевски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян с 13 точки за класацията (коефициент от 18).

Стефан БакаловНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Стефан Бакалов от Чардафон-Орловец (Габрово) – 26. Втори е Георги Чакъров от Политехника (София) с 21, а топ 3 допълва Милко Милчев от Перестройка (Велико Търново) с 20.

Най-много точки в кръга вкара Стефан Бакалов от Чардафон-Орловец (Габрово) – 25. Тони Прокопиев от Академик Свищов реализира 24, а с 23 остана Георги Чакъров от Политехника (София).

Венцислав КукенскиНай-много борби в кръга овладя Венцислав Кукенски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян – 16. Стефан Бакалов от Чардафон-Орловец (Габрово) се отчете с 14, а Тони Прокопиев от Академик Свищов завърши мача на своя тим с 11 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключиха Петко Петков от Политехника (София), Данаил Киров от Перестройка (Велико Търново) и Милко Милчев от Перестройка (Велико Търново) – по 5.

Най-добри “крадци” на кръга са Георги С. Георгиев от Академик Свищов и Георги Чакъров от Политехника (София) с по 5 откраднати топки. Трети с по 3 са Стефан Бакалов от Чардафон-Орловец (Габрово), Дисислав Дончев от Чардафон-Орловец (Габрово) и Павел Игнатовски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян.

Фурууа БрендаксТоп блокировачът в кръга е Фурууа Брендакс от Перестройка (Велико Търново) с 2 чадъра. След него с по 1 са Николай Александров от Академик Свищов, Людмил Трифонов от Академик Свищов, Христо Маринов от Чардафон-Орловец (Габрово), Александър Димитров от Академик Свищов, Петър Лалев от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян, Стилиян Димитров от Велико Търново, Евгени Василев от Велико Търново и Найден Найденов от Велико Търново.

Драгомир Нейков и Радослав СтоларовНай-полезният състезател на седмия кръг в Централна България Драгомир Нейков от Перестройка (Велико Търново) получи наградата си. Връчи му я Радослав Столаров, който е бивш състезател, член на УС на БК Чавдар Троян и изключителен деец за троянския баскетбол.

Припомнете си и носителите на наградата в първите 7 кръга:

I кръг – Стилиян Димитров (Велико Търново)
II кръг – Венцислав Кукенски (Ти Ес Ди Сървисиз-Троян)
III кръг – Петър Митков (Чардафон-Орловец (Габрово))
IV кръг – Данаил Киров (Перестройка (Велико Търново))
V кръг – Николай Василев (Перестройка (Велико Търново))
VI кръг – Милко Милчев (Перестройка (Велико Търново))
VII кръг – Драгомир Нейков (Перестройка (Велико Търново))

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG