Стефан Пенков – MVP на дванадесетия кръг във II дивизия

738

Стефан ПенковСтефан Пенков от отбора на Фитстоун е най-полезният състезател на дванадесетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Пенков ще получи наградата си в Неделя, на 15.01.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу София Ентъртейнмънт от 11:15 часа в зала Овергаз Арена. ТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Фитстоун продължава с невероятното си представяне във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Тимът дели първото място с още 3 отбора, като четирите отбора са с баланс от по 9 победи и 3 загуби. В последния кръг Фитстоун се наложи над Дървоядите-Рафи със 76:73, въпреки че имаше солидна преднина в резултата през повечето време. Именно това се потвърждава и от факта, че Фитстоун загуби второто полувреме с цели 16 точки разлика, но въпреки това не изпусна победата. Дълбочината в състава на Фитстоун през настоящата кампания е изключително сериозна и неслучайно никой състезател от тима не прекара повече от 28 минути на терена. И докато в миналия кръг Иван Иванов стана най-полезен състезател на кръга, то сега отличието отива при друг представител на Фитстоун. Стефан Пенков завърши мача срещу Дървоядите-Рафи с 13 точки (6/6 за 2 точки и 1/3 от линията за наказателни удари), 11 борби, 3 откраднати топки и 2 чадъра за по-малко от 24 минути. По този начин Пенков събра коефициент на полезно действие от 26, а фактът, че тимът на Дървоядите-Рафи смъкна разликата в края на мача допринесе за първата индивидуална награда в кариерата на Пенков в НАЛБ. Въпреки че това е негово първо индивидуално отличие, присъствието му във Фитстоун през настоящия сезон е незаменимо. Борбеността му и играта под коша са от ключово значение за успехите на тима. За 7 мача до момента той записва средни показатели от 10.1 точки, 12.6 борби, 2.4 асистенции, 2.1 откраднати топки и 1.0 чадъра. През сезон 2014/2015 е част от София Суперсоникс, с който играе 19 мача и с който достига до бронзовите медали в първенството. Стефан Пенков завършва и като трети най-добър блокировач в плейофите през сезон 2014/2015. В 26-ия си мач от кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол напълно заслужено той се отличава и с първата си индивидуална награда, а отборът на Фитстоун има нов повод за гордост. Трябва да споменем и че Пенков е лидер при борците във втора дивизия до момента. Иван Иванов пък е първи за сезона с най-много асистенции и с най-много откраднати топки средно на мач. Любомир Орешаров води класацията при блокировачите във втора дивизия. С други думи, играчи на Фитстоун са окупирали върховете в 4 от 5-те класации. Тимът несъмнено дава сериозна заявка за нещо повече от четвъртото място през миналия сезон, а Стефан Пенков със сигурност ще продължи да има основна роля и успехите за Фитстоун вероятно няма да закъснеят.

Стефан ПенковНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт. Той постигна коефициент от 36, а тимът му се наложи със 7 точки разлика над Кучетата от Младост Б. По този начин Георгиев събра 29 точки за класацията. С 24 точки за класацията е Даниел Запрянов от София Ентъртейнмънт (коефициент от 31). Според правилата, описани ТУК обаче, един състезател може да достигне до индивидуалната награда само веднъж в рамките на един сезон. За Георгиев и Запрянов остава признанието, че те остават в историята като най-полезни състезатели и на този кръг. Интересен факт е, че и двамата достигат до отличието за втори път, а и в двата случая двамата остават в историята като най-полезни (двамата стигнаха до признанието в десетия кръг, повече може да прочетете ТУК). Младите състезателите на София Ентъртейнмънт правят невероятен сезон и напълно заслужено ще прибавят нови постижения във визитките си. Трети в класацията е Стефан Пенков от Фитстоун с 23 точки (коефициент от 26 и победа на тима му с 3 точки разлика над Дървоядите-Рафи). Мартин Механджиев от София Хоукс е с 21 точки (коефициент от 29 и победа на своя тим над Титаните с 8 точки разлика). Топ 5 допълва Асен Милушев от Паляците с 21 точки за класацията (коефициент от 32 и победа на тима му с 11 точки разлика над Монстарс).

За историята:

Най-полезен състезател на дванадесетия кръг във втора дивизия: Кристиян Георгиев (София Ентъртейнмънт), Даниел Запрянов (София Ентъртейнмънт), Стефан Пенков (Фитстоун)

Кристиян ГеоргиевНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт – 36. След него се нарежда Антонио Николов от Рапидо Куриери с 35. Асен Милушев от Паляците завърши с коефициент на полезно действие от 32. На четвърто място е Даниел Запрянов от София Ентъртейнмънт с 31. Топ 5 допълва Станислав Иванов от Гуми-Нет с коефициент от 30.

Мартин ДимовНай-много точки в кръга вкара Мартин Димов от Гуми-Нет – 33. Второ място заема Климент Велков от Кучетата от Младост Б с 31. Топ 3 допълва Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт с 29 точки. На четвърто място е Антонио Николов от Рапидо Куриери с 27. Николай Рътаров от Титаните и Станислав Иванов от Гуми-Нет реализираха по 26 точки.

Петър ПоповНай-много борби в кръга овладя Петър Попов от Кучетата от Младост Б – 23. Втори е Георги Гаджев от Дървоядите-Рафи с 15. Антонио Николов от Рапидо Куриери, Асен Милушев от Паляците, Велизар Стефанов от Монстарс и Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт завършиха с по 14 овладени топки под двата коша.

Иван ИвановС най-много асистенции в кръга приключи Иван Иванов от Фитстоун – 15. На второ място са съотборниците Веселин Добрев и Христо Велчев от Рапидо Куриери, Радослав Романов от Дървоядите-Рафи и Симеон Рътаров от Титаните с по 8 асистенции.

Георги КолевНай-добър “крадец” на кръга е Георги Колев от София Хоукс – 5. С по 4 откраднати топки останаха съотборниците Кристиян Манчев и Красимир Василев от Рапидо Куриери, както и Радослав Романов и Димитър Колев от Дървоядите-Рафи.

Асен МилушевТоп блокировачът в кръга е Асен Милушев от Паляците – 3. Георги Мишев от Монстарс, Руслан Брезов от Дървоядите-Рафи, Стефан Пенков, Любомир Орешаров и Ангел Йорданов от Фитстоун, Мирослав Иванов и Георги Колев от София Хоукс, Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт, Петър Попов от Кучетата от Младост Б, Преслав Стефанов и Иван Георгиев от Джобтайгър Дюдс се отчетоха с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Кирил Николов (Титаните)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия:
Николай Рътаров (Титаните)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Кирил Николов (Титаните), Николай Рътаров (Титаните), Мартин Механджиев (София Хоукс), Даниел Дончев (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Теодор Велчев (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Мартин Механджиев (София Хоукс), Теодор Велчев (Рапидо Куриери), Андрей Митрев (Дървоядите-Рафи)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Светослав Петров (БГО Софтуер Булс)
Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: Георги Георгиев (БГО Софтуер Булс)
Най-полезен състезател на осмия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Титаните), Светослав Петров (БГО Софтуер Булс), Борис Недев (София Хоукс)
Най-полезен състезател на деветия кръг във втора дивизия: Мартин Механджиев (София Хоукс), Станислав Иванов (Гуми-Нет)
Най-полезен състезател на десетия кръг във втора дивизия: Даниел Запрянов (София Ентъртейнмънт), Кристиян Георгиев (София Ентъртейнмънт), Руслан Брезов (Дървоядите-Рафи)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг във втора дивизия: Иван Иванов (Фитстоун)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг във втора дивизия: Кристиян Георгиев (София Ентъртейнмънт), Даниел Запрянов (София Ентъртейнмънт), Стефан Пенков (Фитстоун)

Иван Иванов и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на единадесетия кръг във втора дивизия за сезон 2016/2017 Иван Иванов от Фитстоун получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG