Съставите за звездното шоу в първа дивизия на НАЛБ

694

We believeКакто знаете, на 17.12.2017 година, Неделя, в зала Овергаз Арена ще се проведе традиционният звезден уикенд на Националната аматьорска лига по баскетбол.

ТУК можете да откриете съставите на отборите в мача на звездите за трета дивизия. Той е с начален час 13:30.

ТУК пък можете да откриете съставите на отборите в мача на звездите за втора дивизия. Той е с начален час 15:30.

От 17:30 часа пък стартира мачът на звездите за първа дивизия. В тази статия ще откриете повече информация именно за него.

Мачът на звездите за първа дивизия се очаква с огромен интерес, като за него са предвидени и множество изненади, игри с публиката, шоу програма и още изненади.

След края на първата част на срещата ще се проведе и финалният етап на конкурса за стрелба от линията за наказателни удари в първа дивизия, а след третата част – финалният етап на конкурса за стрелба от зоната за три точки в първа дивизия. На полувремето на срещата пък ще се проведе конкурсът по забивки за всички дивизии.

Повече за конкурсите можете да прочетете ТУК.

ТУК пък ще откриете събитието във Фейсбук относно звездния уикенд.

За участие в мача на звездите за първа дивизия са поканени 24 състезатели. 12 от тях са състезателите с най-висок коефициент до момента през сезона в своя отбор. Останалите 12 места са за състезателите с най-висок коефициент до момента през сезона, които не са първи по коефициент в собствените си отбори. При невъзможност на някого да участва, се кани следващият по коефициент. В случай, че отказалият състезател е единствен представител на своя тим, се кани състезател от същия отбор. В случай, че отборът е представен и от други състезатели, се кани следващият най-добър по коефициент, без значение от отбора. Стартовите петици са определени въз основа отново на коефициентите до момента през сезона. Разбира се, участието на всеки в звездния уикенд на НАЛБ ще бъде отразено и в индивидуалния му профил в сайта на НАЛБ, както може да се види за предишните години.

За поредна година отборите ще носят имената на нашите партньори Airball и Basketball Academy. Трябва да отбележим и че единият отбор в мача на звездите в НАЛБ ще носи името Airball за шеста поредна година (от седем възможни). Факт, който е поредното доказателство за успешната съвместна дейност. Basketball Academy е по-млад проект, който от Националната аматьорска лига по баскетбол подкрепяме от самото му създаване. Благодарим на всичките си партньори! Специални благодарности на Airball и Basketball Academy – две организации, които ни вдъхват както кураж, така и вяра, че има и други баскетболни организации в България, чиято цел не е лична изгода.

А ето ги и съставите на двата отбора:

Airball

Васко Коцев (Сейнтс)
Георги Чакъров (Ероус)
Калоян Радев (Норт Уест-Онлайн Машини)
Христо Цеков (Ботев 2012)
Виктор Златанов (Сейнтс)
––––––––––––––––
Нестор Несторов (Олд Старс 22)
Марио Александров (Кучетата от Младост)
Мартин Димов (Гуми-Нет)
Владимир Петров (София Лайънс)
Лъчезар Радев (Олд Таймърс)
Иван Илчев (ФитСпо Баскет)
Христо Михайлов (Торнадо)

Треньорски щаб: Димитър Казначеев (Кучетата от Младост), Минчо Коцев (Сейнтс)

Basketball Academy

Мартин Механджиев (София Хоукс)
Валери Ассев (София Лайънс)
Евстати Евстатиев (Сейнтс)
Калоян Николов (Норт Уест-Онлайн Машини)
Антонио Илиев (Кучетата от Младост)
––––––––––––––––
Иван Стойчев (Олд Старс 22)
Емил Петров (Норт Уест-Онлайн Машини)
Димитър Гатев (Торнадо)
Велизар Стефанов (Ероус)
Константин Коев (ФитСпо Баскет)
Любомир Недков (ФитСпо Баскет)
Васил Голов (Олд Таймърс)

Треньорски щаб: Михаил Иванов (Ботев 2012), Огнян Касабов (Ероус)

По време на целия звезден уикенд очакваме много зрители, медии и официални гости. Каним всички приятели на НАЛБ и на баскетбола на 17.12.2017 година в зала Овергаз Арена. Нека за пореден път покажем огромния потенциал на баскетбола. Надяваме се, че няма да разочароваме никого. Благодарим за подкрепата!

*We believe*