Теодор Велчев: Удоволствието да играеш в НАЛБ

447

Теодор ВелчевСлед като от Националната аматьорска лига по баскетбол официално дадохме трибуна на всеки желаещ участник или фен, който иска да разкаже за изживяванията си в НАЛБ през завършващия сезон 2016/2017, получихме пореден изключителен материал.

Сезонът беше дълъг, интригуващ, повече от успешен и несъмнено предизвика невероятни положителни емоции у всеки, който се докосна до магията на НАЛБ.

Такъв е примерът и с капитана на Рапидо Куриери Теодор Велчев, който ни изпрати своите редове във връзка с наближаващия край на сезон 2016/2017 в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Ще се радваме още много състезатели да споделят впечатленията си от участието си в НАЛБ. За целта просто ни изпращайте материалите си на имейл us_nalb@abv.bg. А сега на вашето внимание представяме емоциите на Теодор Велчев, който е и дългогодишен приятел на НАЛБ:

Какво е НАЛБ за мен? Скромна организация, изградена от позитивни, трудолюбиви и отдадени на каузата хора. Тя дава една перфектна възможност за представяне, популяризиране и практикуване на един от най-интересните спортове в света, а именно баскетбола. За мен и целия отбор е удоволствие да се състезаваме за пореден сезон в състезанията, организирани от НАЛБ.

А сега за отбора. От едни напълно непознати хора за кратко време се превърнахме в добри приятели и съотборници. Успяхме да изградим силна връзка помежду си и впоследствие здраво ядро. Всеки един от нас, като (вече) непрофесионален баскетболист, загърби личните си ангажименти, за да се превърне в посланик на любимия ни спорт.

Въпреки трудностите, през които преминахме в последния сезон, изпращаме една позитивна и успешна за нас спортна година. Тя бе изпълнена със свръхемоции, спадове, контузии и саможертви, но ни научи, че сплотеният колектив и обичта към играта са ключовите фактори за постигане на добър или поне задоволителен краен резултат. Независимо от това, че отборът не постигна своята цел…нито за миг, нито един от нас не загуби своята увереност и се борихме докрай.

Това е една изключителна възможност и тук е мястото да благодаря на всеки един, който макар и с малко е допринесъл или помогнал за постигане на определените цели на Рапидо Куриери.

Очакваме с голямо нетърпение срещите през новия сезон, като оставаме мотивирани, целенасочени и устремени за по-добро представяне.

И накрая искам да пожелая на себе си, всички мои съотборници и противникови състезатели – сезон без контузии и сериозни наранявания, интересни мачове, уважение помежду ни и феърплей към всички проявяващи желание да се докоснат до БАСКЕТБОЛА.

Удоволствие е да играеш в НАЛБ!