Турнир за купата на НАЛБ – класиране и призьори

1174

НАЛБ - ЕмблемаОтборът на Хелга спечели турнира за купата на НАЛБ!

Крайно класиране:

1. Хелга – 2 победи и 1 загуба (коефициент 1.064)

2. Паляците – 2 победи и 1 загуба (коефициент 0.993)

3. Блейдс – 2 победи и 1 загуба (коефициент 0.951)

4. София Булс – 0 победи и 3 загуби

На върха в класирането се получи тройна въртележка. В такива ситуации се гледат резултатите от мачовете между отборите във въртележката, като за всеки отбор се изчислява коефициент – вкараните точки в двата мача се разделят на получените точки в двата мача.

ХелгаОтборът на Хелга записа само една загуба, от отбора на Блейдс с 1 точка след продължение. И така състезателите на Хелга направиха дубъл след спечелването и на титлата в първенството. Това постигнаха: Стефан Стоянов (капитан), Пламен ПеневПетър ИвановВладимир ПетровСашко ЛазовГеорги БрестничкиАлександър ЕневПетър МариновСтефан АнгеловАнтон МиленковТихомир ШировМихаил Дянков със старши треньор Евгени Жеков.

Отборът на Паляците загуби само от Хелга – с 11 точки, но пък победи Блейдс с 10 и това донесе на тима второто място, след като в първенството завърши на пето. Силно се представиха всички в състава на ПаляцитеБоян Гагов (капитан), Мартин МилиевГеорги ИстатковХристо БлидовРадослав КоновКалин Златанов и Христо Владимиров.

На третата позиция завърши отборът на Блейдс, който загуби с 10 точки от Паляците, но пък стана единственият отбор, който победи Хелга – след продължение и с 1 точка в невероятен двубой. Блейдс завърши на трето място и в шампионата на НАЛБ. Състезателите, които сториха това в турнира за купата, са: Мартин Механджиев (капитан), Георги ГеоргиевАлександър ВойновТеодор АтанасовХристофор ПешлеевскиВенислав Наумов и Йордан Дрингов.

С достойно представяне, но без победа, на четвъртото място завърши отборът на София Булс, като той приключи на същата позиция и в първенството. В турнира за купата съставът на София Булс беше различен от този в първенството, а именно: Николай Стоянов (капитан), Георги ГеоргиевЙосиф ЧернашкиЯрослав ТотевЙордан ЧорановИван СтайковПьотр КоляевМихалис Маргаритис.

За най-полезен състезател в турнира за купата на НАЛБ беше избран Стефан Стоянов от Хелга.

Най-добър реализатор на турнира за купата на НАЛБ пък стана Георги Георгиев от София Булс.

Топ 5 на най-добрите реализатори на турнира (за да участва състезател в класацията, трябва да е играл и в трите мача на отбора си):

1. Георги Георгиев (София Булс) – 22.7 точки средно на мач

2. Мартин Механджиев (Блейдс) – 21.3 точки средно на мач

3. Радослав Конов (Паляците) – 19.7 точки средно на мач

4. Георги Георгиев (Блейдс) – 19.0 точки средно на мач

5. Стефан Стоянов (Хелга) – 16.3 точки средно на мач
Теодор Атанасов (Блейдс) – 16.3 точки средно на мач

Наградените от конкурситеКонкурсът за стрелба от линията за наказателни удари спечели Георги Брестнички от Хелга (номер 23), който постигна резултат от 9 точки и в двата кръга (от максимум 11). На второ място остана Теодор Атанасов от Блейдс (най-отляво) с по 8 точки и в двата кръга. На трето място приключи Мартин Милиев от Паляците с 9 точки в първия кръг, но само 7 във финалния.

Конкурсът за стрелба от зоната за три точки отново спечели Георги Брестнички от Хелга. Той постигна резултат от 10 точки в първия кръг и 8 във втория (от максимум 16). На второ място остана Стефан Ангелов от Хелга (номер 12) с 6 точки в първия кръг и 7 във финалния. Мартин Механджиев от Блейдс (номер 41) стана трети с 11 точки в първия кръг, но само 6 във втория.

Турнир за купатаС това сезонът в Националната аматьорска лига по баскетбол приключи. Ръководството на НАЛБ пожелава приятна почивка на всички и се надява на още по-успешен следващ сезон.

За повече информация и много интересни снимки, можете да посетите страницата на НАЛБ във Фейсбук – http://www.facebook.com/NALB.BG.