Уникално шоу в НАЛБ

1614

НАЛБ - ЕмблемаЧаровните победиха Елегантните със 102:101!

В последния официален мач за календарната 2011 година, в отложена среща от шестия кръг, отборът на Локомотив победи Светкавица.

Светкавица – Локомотив 53:94 (16:24; 14:26; 9:14; 14:30)

Двубоят започна с предимство за отбора на Локомотив, като символичните домакини натрупаха дефицит от 8 точки през първата част, а до полувремето тази разлика стана 20 точки. Третата част беше равностойна, но през последната част Локомотив достигна до победа с 41 точки разлика.

За Локомотив най-резултатен стана Александър Войнов, който наниза 34 точки (5 тройки), 14 добави Антон Петров, а по 11 реализираха Георги Георгиев и Цветелин Костов. За Светкавица с по 10 точки приключиха Любомир Върбанов и Калин Благов. Интересен факт е, че за Локомотив се разписаха всички състезатели, които играха в този мач.

Невероятно шоу предложиха участниците в коледния празник на НАЛБ, който се проведе на 18.12.2011 година. Празничният ден започна с мач между женските отбори на Ким и Форма Вита.

Ким – Форма Вита 66:56 (15:14; 16:7; 18:15; 17:20)

Двубоят започна равностойно, но втората част беше много по-добра за Ким, като отборът успя да поведе с 10 точки на полувремето. През второто полувреме двата отбора си размениха по една част и така разликата от 10 точки се запази до края на мача.

За Ким Василка Ганева реализира 23 точки, а по 11 добавиха Светлана Бързилова и Лилия Борисова. За Форма Вита с 21 точки се отчете Елена Милушева, 11 добави Румяна Давидкова, а с 10 се включи Атина Георгиева.

След това се проведоха конкурсите за стрелба от линията за наказателни удари и за стрелба от зоната за три точки.

В конкурса за стрелба от линията за наказателни удари се включиха 7 състезатели – Добри Гатев и Петко Гатев (Светкавица), Йордан Янакиев (Орландо), Михаил Дянков и Стефан Стоянов (Хелга), Александър Войнов и Димитър Станиславов (Локомотив).

Всички състезатели стреляха по 10 наказателни удара, като последната стрелба беше с разноцветна топка и носеше 2 точки. Така максимумът точки, който можеше да достигне състезател, беше 11. След първия кръг най-много точки събра Александър Войнов (10), а Добри Гатев и Димитър Станиславов събраха по 9 точки. Това бяха тримата състезатели, които се класираха на финала. Там Добри Гатев събра 7 точки, а Александър Войнов и Димитър Станиславов – по 10. След това последните двама стреляха по още 5 наказателни удара, но така и никой от тях не изпусна и се наложи да продължат надпреварата помежду си, стреляйки по 3 фала. Тогава Димитър Станиславов изпусна само първия, но вкара топката, която му донесе 2 точки, а Александър Войнов пропусна шанса си с тази разноцветна топка и така загуби в края.

1. Димитър Станиславов (Локомотив)
2. Александър Войнов (Локомотив)
3. Добри Гатев (Светкавица)

В конкурса за стрелба от зоната за три точки се включиха 8 състезатели – Веселин Величков и Петко Гатев (Светкавица), Денис Добрев и Димитър Велев (Орландо), Живко Радевски и Стефан Стоянов (Хелга), Александър Войнов и Георги Токов (Локомотив).

Всички състезатели стреляха по 15 тройки – по 3 от всяка от 5-те позиции, като последната топка от последната позиция беше разноцветна и носеше 2 точки. След първия кръг най-много точки събра Александър Войнов – 8, а с 6 завърши Димитър Велев. Двама състезатели поделиха третото място – Георги Токов и Стефан Стоянов – с по 5 точки. Георги Токов и Димитър Велев събраха по 5 точки на финала и се наложи да стрелят по 5 тройки (по една от петте позиции), за да определят кой ще завърши на трето място. Тогава Димитър Велев вкара 3, а Георги Токов – 2. На второ място завърши Стефан Стоянов, който записа 6 точки на финала. Безапелационен победител стана Александър Войнов, който завърши с 13 точки.

1. Александър Войнов (Локомотив)
2. Стефан Стоянов (Хелга)
3. Димитър Велев (Орландо)

Мачът на звездите противопостави отборите на Чаровните и Елегантните, като те бяха в следните състави:

Чаровните

Титуляри

Александър Войнов (Локомотив)
Димитър Станиславов (Локомотив)
Стефан Стоянов (Хелга)
Марио Сошенко (Орландо)
Цветелин Костов (Локомотив)

Резерви

Светлин Тодоров (Своге)
Даниел Цанков (Своге)
Петър Петров (Хелга)
Александър Енев (Хелга)
Венислав Наумов (Бяс)
Димитър Гроздев (Бяс)
Добри Гатев (Светкавица)

Елегантните

Титуляри

Антонио Антов (Своге)
Емил Горанов (Своге)
Христофор Пешлеевски (Бяс)
Николай Иванов (Локомотив)
Димитър Велев (Орландо)

Резерви

Пепо Буреш (Своге)
Алекс Борисов (Локомотив)
Живко Радевски (Хелга)
Михаил Дянков (Хелга)
Денис Добрев (Орландо)
Веселин Величков (Светкавица)
Петко Гатев (Светкавица)

Чаровните – Елегантните 102:101 (25:23; 16:19; 26:24; 22:23; 13:12)

Мачът беше много равностоен от самото му начало, но участниците имаха за цел да правят шоу и се отдаваше много повече внимание на нападението. На полувремето „Елегантните“ имаха аванс от 1 точка. Отборите постоянно сменяха водачеството си. В края на мача отборът на Елегантните имаше преднина от 3 точки, но в крайна сметка се стигна до продължение, в което „Чаровните“ надделяха с 1 точка.

За MVP на Мача на звездите беше определен Живко Радевски от отбора на Елегантните. Той отбеляза 19 точки, но вкара много решителни кошове. Беше взето решение най-полезният състезател да е от отбора на Елегантните, тъй като реално този отбор спечели мача в редовното време, а до продължение се стигна главно заради големия интерес към мача и за да може шоуто да продължи поне още 5 игрови минути.

За Чаровните 26 точки отбеляза Александър Войнов, като той стана и най-резултатен в мача. 21 точки добави Димитър Станиславов, а с по 10 се включиха Марио Сошенко и Димитър Гроздев. За Елегантните 21 точки наниза Антонио Антов, 19 вкара Живко Радевски, а със съответно 15 и 12 завършиха Алекс Борисов и Емил Горанов.

Шампионатът в НАЛБ ще бъде възобновен на 05.02.2012 година, като можете да намерите програмата тук – ТУК.

Още много информация, както и снимки, можете да намерите в страницата на НАЛБ във Фейсбук – http://www.facebook.com/NALB.BG

Мач на звездите - НАЛБРъководството на НАЛБ пожелава весели празници на всички, които живеят с баскетболната игра!