Хелга е новият стар шампион в НАЛБ

718

На 14.06.2014 година отборът на Хелга успя да затвори серията срещу Олд Таймърс и победи с 2:0 във финала. Това е втора поредна титла за Хелга, като отборът има и два спечелени турнира за купата.

Олд Таймърс – Хелга 78:86 (19:15; 10:35; 28:19; 21:17) – натиснете върху двубоя, за да видите статистиката от него

Олд Таймърс - ХелгаВ началото на двубоя отборът на Олд Таймърс имаше леко предимство, а за Хелга отсъстваха и двама от най-постоянните състезатели, а именно Георги Брестнички и Антон Миленков. Всичко обаче се реши във втората част, която беше спечелена от Хелга с 35:10. По този начин пасивът на полувремето за Олд Таймърс беше 21 точки. Олд Таймърс спечели следващите две части и на практика загуби единствено втората, но разликата от 25 точки в нея се оказа невъзможна за наваксване. В последната четвърт при оставащи 3 минути и сериозен подем на Олд Таймърс, разликата падна на 5 точки, но силите на третите от редовния сезон не стигнаха за повече.

Дабъл-дабъл от 21 точки (4/8 от тройката) и 13 борби записа Живко Радевски от Хелга. Стефан Ангелов вкара 20 точки, като овладя и 8 борби. 18 точки реализира Филип Неделчев, а Георги Дангалаков остана с 16 и 11 борби. За Олд Таймърс Христо Гатев отново беше над всички, записвайки дабъл-дабъл от 21 точки и 11 борби, към който добави и 6 асистенции. 20 точки (6/11 от тройката) вкара Васил Голов, а Александър Александров и Валентин Голчев реализираха по 11 точки. С 10 борби и 7 точки завърши Михаил Димитров, а Любомир Кочев се отчете с 11 борби и 5 точки.

ХелгаИ по този начин списъкът с шампиони и носители на купата на НАЛБ вече изглежда по следния начин:

Сезон 2011/2012
Първенство – Своге
Турнир за купата – Хелга

Сезон 2012/2013
Първенство – Хелга
Турнир за купата – Хелга

Сезон 2013/2014
Първенство – Хелга
Турнир за купата – ?

Вижте клип от празненствата на Хелга след мача ТУК.

След мача част от състезателите на Хелга занесоха медал и на своя съотборник Петър Иванов, който наскоро претърпя операция. Пожелаваме бързо възстановяване на Петър Иванов и се надяваме скоро да го видим отново по екип.

Парти - НАЛБМежду другото, благодарим на всички, които дойдоха на партито на НАЛБ по случай края на сезона! Раздадохме доста награди и си изкарахме чудесно. Надяваме се, че обстановката е била приятна за всички и благодарим на домакините от бар Драма!

Очаквайте и информация относно индивидуалните награди на финалите.

НАЛБА вече си имаме и винил по време на мачовете ни в Овергаз Арена. 🙂

Не пропускайте нищо, свързано с НАЛБ и ни следете и в страницата ни във Фейсбук – https://www.facebook.com/NALB.BG