Цветан Иванов: Участието в НАЛБ е тръпка, която трябва да се изпита

575

Цветан Милчев ИвановПрез месец Април 2017 година отпаднаха първите отбори в плейофната фаза на първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София сезон 2016/2017. ТУК можете да откриете повече информация по въпроса.

Потърсихме Цветан Иванов от отбора на Скравена и го помолихме да ни отговори на няколко въпроса.

Отборът на Скравена завърши на 11-о място в редовния сезон в трета дивизия от първенството на НАЛБ в София, а след това отпадна на осминафиналната фаза от плейофите. Трябва обаче да признаем, че тимът затрудни максимално съперника си и малко не му достигна да запише поне една победа в плейофите. Тимът направи страхотно впечатление и благодарение на факта, че изминава доста километри, за да участва в Националната аматьорска лига по баскетбол. Факт, който достатъчно красноречиво показва отношението на състезателите в отбора към любимата им игра. Отборът на Скравена беляза и страхотно развитие в течение на сезона и несъмнено най-доброто за него тепърва предстои. Цветан Иванов се превърна във водеща фигура за своя тим в организационен план. Той изигра втория си сезон в НАЛБ, но този път беше обграден от съотборници, с които е в изцяло приятелски взаимоотношения от доста години. Това несъмнено благоприятства за прекрасните отношения в тима и по време на срещите, всеки дава най-доброто от себе си, ротацията, която използва Скравена, е може би една от най-сериозните в дивизията. Със сигурност при продължаване на започнатото ще можем да наблюдаваме отбора на Скравена дълги години в НАЛБ, а няма причина и изявите на тима да не продължат да стават все по-успешни, каквато е тенденцията, стартирала през сезон 2016/2017.

Интервюта след края на сезон 2016/2017 в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София до момента:

Борислав Каменов: Всеки един отбор е останал впечатлен от организацията в НАЛБ

Георги Кърлиев: Не се чудете, участвайте в НАЛБ, заслужава си!

На вашето внимание представяме пълното интервю с Цветан Иванов:

СкравенаЗдравей, наскоро завърши участието на Скравена в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. През този сезон отборите в София наброяват 40 и са разделени в 3 дивизии. Как видя ти сезона – и като участник, и като наблюдател?

Цветан Иванов: Здравейте! Да, за съжаление приключихме участието си на доста ранен етап от плейофната фаза, но като цяло за първи сезон мисля, че се представихме достойно. Сезонът беше доста интересен и равностоен, но като че ли накрая по-опитните отбори останаха в горната част на таблицата.

Отборът на Скравена стартира историята си. Определено началото винаги е най-трудно. Любовта към играта ли ви обедини, за да дадете началото на тима?

Цветан Иванов: Да, определено любовта към баскетбола и приятелството са нещата, които ни правят отбор. От доста време имахме желание да сформираме отбор и се радвам, че успяхме.

Цветан ИвановИмайки предвид, че едва сега започвате, постигнахте ли си целите през настоящия сезон? Все пак положихте основите, които вече официално афиширахте, че искате да надграждате и през следващия сезон?

Цветан Иванов: Като нов отбор не сме си поставяли стриктни цели, но имахме желание да влезем в първите десет, за да имаме по-голям шанс в плейофите. До голяма степен се доближихме до целите си, въпреки че бяхме преследвани от множество контузии през сезона, непостоянна игра и т.н.. Побеждавахме отбори, които се класираха в първите десет, губехме от по-слаби противници, но това е играта. Надявам се да си извадим поуки от този сезон и следващия наистина да надграждаме и да се развиваме положително.

Ти си ангажиран организационно с отбора на Скравена. Трябва да споменем за тези, които не знаят, че Скравена е малко населено място до Ботевград и на около 60 километра от София. Факт, който означава, че за всеки един двубой вие преминавате и доста километри в желанието си да участвате в НАЛБ. Какви усилия ви коства създаването на тима и през какви трудности трябваше да преминете при организацията му?

Цветан Иванов: Организацията не е лесна, но се справяме. Имаме голямо желание за игра и такива странични фактори като пътуването ги оставяме на заден план.

Нека не забравяме, че сме от най-баскетболната община в България, а именно Ботевград, където дори и въздухът мирише на баскетбол, както беше казал в едно интервю легендата Георги Христов.

Цветан ИвановКой е твоят фаворит за титлата в трета дивизия през този сезон? А в другите дивизии?

Цветан Иванов: След като отпаднахме нямам фаворит, но лично аз симпатизирам на отбора на Атлетик 95 Куклен. Момчетата показаха много голямо израстване през сезона и спечелиха симпатиите ми. Няма да се учудя, ако играят финал.

Вече сте заявили участие в първенството на НАЛБ и през сезон 2017/2018. Какви са плановете ви? Какви са новите амбиции?

Цветан Иванов: Имаме амбиции за по-горно класиране и по-добро представяне през следващия сезон. Сигурен съм, че ще го направим. Момчетата са мотивирани и не са изгубили желанието и хъса за победа въпреки ранното ни отпадане в плейофите.

Цветан ИвановВъпреки че това беше първо участие на Скравена, ти си играл в НАЛБ и преди това. Какво смяташ за организацията в НАЛБ от първо лице и за развитието й през годините?

Цветан Иванов: Лично за мен организацията в НАЛБ е на едно много добро ниво, като през годините се е развила неимоверно. Виждам, че се полагат огромни усилия в това отношение, което ме радва и се надявам да не спирате дотук, а да се стремите да бъдете перфектни във всяко едно отношение.

Напоследък хвърляме все повече усилия за богатата база от данни – подробна визитка на всеки един състезател, всеки един отбор, пълна и ясна информация в сайта, все по-качествени снимкови и видео материали. Какви перспективи виждаш пред НАЛБ?

Цветан Иванов: Може би вече го казах, виждам едно бъдещо развитие и усъвършенстване, което не приляга на аматьорска лига, а по-скоро на професионална.

Цветан ИвановМоже би тук е моментът да споменем и че 15 от 16-те отбора в трета дивизия през сезон 2016/2017 вече официално са заявили желанието и намерението си да участват в НАЛБ и през следващия сезон. Какво означава това според теб? Какво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Цветан Иванов: Самият растеж на броя на участващите отбори в НАЛБ е показателен за лигата и за организацията в нея. Участието в НАЛБ е тръпка, която трябва да се изпита.

Ще видим ли Скравена в турнира за купата на НАЛБ за сезон 2016/2017 или да ви очакваме директно през сезон 2017/2018?

Цветан Иванов: За съжаление е малко вероятно да участваме в турнира за купата, тъй като имахме доста контузии през сезона и най-вече в края и все още се възстановяваме.

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Поздравяваме ви за характера, който демонстрирахте по време на целия сезон! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!

Цветан Иванов: И аз благодаря от името на целия отбор за изживяванията и емоциите, които ни предложи НАЛБ през сезон 2016/2017!