Четвърто място – София Булс

682

НАЛБ - ЕмблемаОтборът на София Булс завърши на четвърто място сезон 2012/2013 в Националната аматьорска лига по баскетбол

Историческа победа с 3 точки над Светкавица още в първия кръг, след което предстоят доста загуби, а най-тежката идва точно в края на първия полусезон – с 48 точки разлика от Паляците. Загуба със 17 от Светкавица, която почти сигурно щеше да означава и последно място в редовния сезон за София Булс. Постепенно отборът заигра по съвсем различен начин, загуби с едва 2 точки от Локомотив и победи Блейдс.

София Булс завърши на шестото място в редовния сезон и това изправи тима срещу Паляците (третия) на четвъртфинал. София Булс спечели първия мач с 6 точки и се нуждаеше от още една победа, за да затвори серията. Във втората среща обаче “Паляците” спечелиха с 25 точки разлика и изравниха за 1:1. Третият мач, както и първият, беше белязан от отличната стрелба от далечно разстояние на състезателите на София Булс. Това донесе успеха в серията на София Булс и класирането на полуфинал, където съперникът, който ги чакаше, беше отборът на Локомотив. Силите на София Булс не стигнаха за нещо различно от 2 почетни загуби, но оставеното впечатление за непримиримостта на отбора със сигурност ще се помни дълго.

7 - София Булс - ЕмблемаВсичко започва много интересно. Григор Митков, който създаде отбора, се свързва с представител на НАЛБ (Мартин Механджиев) и му обяснява, че той, заедно с няколко приятели, искат да се включат в лигата, за да поспортуват. Да, ама разполагат с 4-5 души и им трябват хора. Интересен факт е, че част от приятелите на Григор Митков, а именно Иван БезловНиколай Дановски и Ивайло Кателиев така и не се появяват нито веднъж в залата. Това обаче не пречи на София Булс да събере 19 състезатели за сезона, след като в страницата на НАЛБ във Фейсбук се обявява, че един от отборите си търси състезатели. Така намери отбора и мястото си Николай Стоянов, който впоследствие помогна изключително много на Григор Митков в организационните въпроси и неслучайно беше поканен за треньор на един от отборите в Мача на звездитеГеорги Георгиев пък демонстрира отлични умения и познания за баскетболната игра, като и той беше намерен за отбора по същия начин. Георгиев успя да създаде химия в отбора и от група ентусиасти да изгради боеспособен състав. В София Булс имаше и доста чужденци. Василис Цамцукакис през целия сезон и Петрос Потамианос главно в първия полусезон демонстрираха невероятни умения и реализаторски способности. Бен Туе и Марсел Иринчев също показаха изключителни качества. И Димитър Димитров демонстрира уменията си, като основната му сила беше невероятната стрелба от зоната за три точки. Георгиос Ананиадис и Димитрис Георгополус бяха активни само в първия полусезон, но оставиха добри впечатления с изявите си. На полусезона пристигат нови 6 състезатели, като името, което трябва да се отбележи тук е това на Йосиф Чернашки, който стана и единственият състезател на София Булс, който беше избран за най-полезен състазател на кръга в НАЛБ, а влезе и в топ 10 на реализаторите за втория полусезон (отново е интересно да се отбележи, че и той се включва в отбора след контакт в страницата на НАЛБ). Чернашки често демонстрираше стрелбата си от зоната за 3 точки, като неслучайно рекордът за най-много тройки в един мач за сезона се държи именно от него – 8 тройки, като той достига това постижение два пъти. Андрей ПанайотовВладимир Николов и Александър Бялков също се включиха много сърцато на полусезона и помогнаха за възхода на отбора. Това направиха и нови двама чужденци – Христос Псилос и Михалис Маргаритис.

7 - София Булс - ОтборПетрос Потамианос беше най-резултатен в редовния сезон за София Булс с 12.6 точки, след него се наредиха Георги Георгиев с 10.1 точки и Василис Цамцукакис с 9.5. Лидери по точки в плейофите станаха Василис Цамцукакис с 18.0, Йосиф Чернашки с 14.4 и Георги Георгиев с 9.0.

В края на сезона отборът на София Булс ще получи бронзови медали и купа за четвъртото си място, а Георги ГеоргиевПетрос ПотамианосВасилис Цамцукакис и Бен Туе ще получат грамоти за показани отлични умения.

ТУК можете да намерите подробна информация относно статистиката за сезона, гласовете на отборите и т.н., а в самата статия ще видите и линкове към статиите с топ реализаторите (има и файл с точките на всеки един състезател, картотекиран в НАЛБ).

София БулсРъководството на НАЛБ пожелава много успехи на всички от София Булс и ги кани на награждаването, което ще се проведе след последния финален двубой.

За повече информация и много интересни снимки, можете да посетите страницата на НАЛБ във Фейсбук – http://www.facebook.com/NALB.BG.