Четири съвета за пълно щастие от Панайот Цонев

625

Панайот ЦоневСлед като 16 души от екипа на Националната аматьорска лига по баскетбол бяха част от рубриката на медията Пълнощастие „Моите 4!“ (I частII частIII частIV част), от Пълнощастие отправиха нова покана към представители на екипа на НАЛБ. Става дума за рубриката „Четири съвета за пълнощастие“. Първо в нея се включи Симона Карагенова, като ТУК можете да откриете целия материал. След това се включи и Мартин Механджиев, като ТУК можете да откриете целия материал. Днес, 21.08.2017 година, в медията пък излезе материал и с участник Панайот Цонев, който може да бъде открит ТУК.

Използваме възможността да благодарим на своите партньори от Пълнощастие и за тази инициатива!

А сега на вашето внимание материала за Панайот Цонев:

Четири съвета за пълнощастие от…един борбен докрай оптимист – добронамерен и на моменти наивен

  • ЕДНО: Щастието задължително трябва да е споделено!

Панайот ЦоневВсяка сутрин, когато се събуждаме, имаме право да избираме между радостта от живота и щастието, или омразата и болката. Аз избирам радостта от живота и щастието, а най-пълноценен се чувствам, когато ги споделя с любимите си хора.

  • ДВЕ: Един дух в едно тяло само за един живот, или…!

Човекът, който ще бъдеш след пет години е отражение на книгите, които четеш, храната, която ядеш и хората, които те заобикалят сега.

  • ТРИ: Вярвай в доброто!

Искай винаги само и единствено добро за себе си и за хората около теб! Усмихвай се, танцувай, пей, радвай се на живота. Когато той ти изпрати предизвикателство, не казвай „Защо все на мен“, а силно извикай: „Пробвай ме пак“ – защото да си уверен в себе си и да вярваш е начин на живот.

  • ЧЕТИРИ: Ако някой или нещо не ти допада, не се задържай при него!

Панайот ЦоневУважавай себе си достатъчно, за да си тръгнеш от всичко, което вече не е полезно за теб, не те кара да израстваш или не те прави щастлив!

Аз съм Панайот Цонев Цонев, роден съм на 10 януари 1981 година в град Пловдив.

През 2004 година завърших магистратура в Университета по хранителни технологии със специалност Консервиране и хладилна технология. В момента работя по специалността си в 22 CARATS като технолог.

Панайот ЦоневЛюбовта ми към баскетбола стартира по наследствена линия, аз също се старая да предам тази любов на своето дете. Баща ми е родом от Ямбол, неизменна част от местния тим. Той ми предаде любовта към играта, през 1993 година ми купи първата баскетболна топка. Запален от историите на баща си, относно спортното му минало, заедно ходехме в близкото училище, за да се уча на техника на стрелбата, дрибъл и много други. Две години по-късно, когато бях на 14 години, станах част от баскетболния отбор на техникума, в който учех. След това бях част и от студентския отбор на университета си.

Част съм от екипа на НАЛБ от 2016 година, от първата проява на Националната аматьорска лига по баскетбол в Южна България. Като съдия се старая се да печеля уважението на хората от НАЛБ, както и на всички участници с безпристрастността си, със старание и любов към играта, които демонстрирам по време на срещите, които ръководя.