Голчев – MVP на шестия кръг

646

Валентин ГолчевСлед изиграването на всички срещи от шестия кръг, за най-полезен състезател беше избран Валентин Голчев от отбора на Олд Таймърс. Голчев ще получи наградата си преди мача на отбора му от седмия кръг.

Изборът за MVP на кръга пада върху състезател от отбор-победител, като от коефициента на състезателя се вади разликата, с която отборът му бие (за да може винаги отборите на призьорите да са спечелили равностойни мачове). Примерът със състезателя, който печели, е следният: Коефициент на Голчев – 35, отборът на Олд Таймърс бие Блейдс с 15 точки разлика и по този начин Голчев има 20 точки за класацията. Втори с по 14 точки са Михаил Дянков и Стефан Ангелов от отбора на Хелга, като и двамата имат коефициент от по 15, а отборът на Хелга победи Пейпър Кор Костенец с 1 точка разлика. След тях се нареждат Бен Туе и Никос Стамулис от Крейзи Малакес, като отборът им победи с 4 точки разлика Лъвовете, а двамата състезатели постигнаха коефициент от по 17 и по този начин събират по 13 точки за класацията.

Най-голям коефициент в кръга (на базата на статистиките от двубоите, а не на класацията за най-полезен състезател на кръга) има Георги Георгиев от Локомотив – 39. След него е Валентин Голчев от Олд Таймърс с 35, а трети е Станислав Иванов от Локомотив с 28.

Най-резултатен в кръга стана Георги Георгиев от Локомотив с 35 точки. След него е съотборникът му Александър Войнов с 24, а с 23 е Васил Голов от Олд Таймърс.

Най-добър борец на кръга стана Станислав Иванов от Локомотив с 20 борби. След него с по 16 са Борислав Лашев от Пейпър Кор Костенец и Асен Милушев от Паляците. На четвъртата позиция се нарежда Георги Вачев от Блейдс с 15 борби.

С най-много асистенции в кръга е Илиян Валисев от Лъвовете – 5. След него с по 4 са Георги Георгиев и Цветан Михайлов от София Булс, Мартин Механджиев от Блейдс, Николай Иванов от Локомотив, Христо Владимиров от Паляците, Светослав Петров от Зелените и Стефан Илиев от Лонекс.

С най-много откраднати топки е Пламен Пенев от Хелга – 7. С по 6 са Димитрис Забелис от Крейзи Малакес и Илиян Василев от Лъвовете. На четвърта позиция с 5 е Благовест Русев от Пейпър Кор Костенец.

С най-много чадъри (по 2) са няколко състезатели: Теодорос Панагопулос и Марсел Иринчев от Крейзи Малакес, Георги Кръстев от София Булс, Валентин Голчев от Олд Таймърс и Борислав Лашев от Пейпър Кор Костенец.

Асен МилушевНай-полезният състезател за петия кръг Асен Милушев от Паляците пък получи наградата си.

ТУК можете да видите всички резултати от кръга, като на същото място ще намерите и статистиката от всеки един двубой.

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG.