Драфт

Тук се публикуват профилите на състезателите/треньори, които си търсят отбори за предстоящите мероприятия на Националната аматьорска лига по баскетбол. Възможност да потърсят играчи/треньори имат и отборите.

В профилите на състезателите можете да видите пълна информация за състезателя без отбор – 3 имена, дата и град на раждане, националност, ръст, тегло, позиция, снимка + статистики, ако е участвал в НАЛБ преди (+ отборни/индивидуални постижения в НАЛБ, ако има такива).

На всички състезатели е предоставена възможност към профилите си да прибавят и видео, с което да демонстрират уменията си. Записите могат да бъдат откривани в YouTube канала на НАЛБ, както и в профилите на състезателите. По този начин всеки има възможност да се представи по най-добрия възможен начин, показвайки подбрани моменти от мачове, тренировки, снимки или дори кратко обръщение към отборите.

За да се избегне „застояването“ на даден състезател в драфта един състезател може да бъде в драфта до 3 месеца. Ако в този период той не си намери отбор, трябва да поднови присъствието си в драфта чрез потвърждение, че продължава активно да си търси отбор. Това е направено с цел да улесни тимовете и списъкът с участниците в драфта да бъде максимално актуален само с напълно мотивирани към дадения момент състезатели.

След имената на даден състезател в скоба ще видите за кой град се отнася възможността. След това пък ще видите и датата, от която състезателят е в драфта.

В профилите на отборите пък можете да видите цялата история на дадения отбор, ако е участвал в НАЛБ, както и позициите, на които се нуждае от нови състезатели.

Всеки, който иска да бъде треньор на отбор в НАЛБ, също може да се включи в драфта. Отборите, които искат да се възползват от човек, който да се занимава с тренировъчния процес, както и с воденето на срещите на тима, могат също да пуснат своите обяви – аналогично на тези за състезатели.

Вярваме, че всичко това ще улесни драстично състезатели, треньори и отбори. В същото време интересът към драфта, когато е устроен по този начин, ще се увеличи.

За да се запишете в драфта, изпратете информация, използвайки някоя от възможностите, упоменати в секцията с Контакти. По същия начин можете да достигнете и до даден състезател/треньор/отбор, с който искате да се свържете.

Следвайте двата линка по-долу, за да виждате актуалното търсене от страна на състезатели, треньори и отбори в НАЛБ:

Състезатели/треньори, които си търсят отбори

Отбори, които си търсят състезатели/треньори