Започва записването за сезон 2014/2015 в НАЛБ

1047

НАЛБЗапочва записването в Националната аматьорска лига по баскетбол за предстоящия сезон 2014/2015!

Сезон 2014/2015 ще бъде четвъртият за НАЛБ. Всички срещи ще се провеждат в зала Овергаз Арена. Записването стартира днес, 25.07.2014 година, и продължава до 22:00 часа на 25.09.2014 година. Имате два месеца да заявите желанието си да участвате. Запишете се възможно най-скоро, тъй като последователността на записването ви дава различни бонуси – тя ще формира поредността на представяне на отборите в сайта ни. Тя е от значение и при тегленето на жребия.

Искаме да уверим всички настоящи и бъдещи участници, че няма да се откажем от пътя, по който сме поели. Няма да се откажем да правим нещо въпреки цялата система. Продължаваме да следваме концепцията си и да правим всичко възможно всеки мач да се превръща в баскетболен празник, организацията да е на високо ниво, всичко да е коректно, правилно и прозрачно, а и на участниците да се предоставят оптимални условия. Баскетболът заслужава нещо много повече от действителността, в която се намира. Правим и ще продължаваме да правим всичко възможно НАЛБ да е свежият въздух в българския баскетбол. Искаме и да обясним, че ние нямаме нищо против която и да е баскетболна организация, в която ръководителите се опитват да правят нещо в името на баскетбола, а не просто за себе си. НАЛБ не е ничия опозиция. НАЛБ обаче се разграничава от цялата простотия в баскетбола ни. НАЛБ не иска да има нищо общо с хората от „системата“, които доведоха любимия ни спорт до това ниво.

Използваме възможността да благодарим за всички поздравления за изминалия сезон! Благодарим и за харесванията в страницата на НАЛБ във Фейсбук, които вече гонят 5000 – което пък прави НАЛБ не просто най-харесваната баскетболна организация в България, но и един от лидерите въобще в спорта!

Получихме много запитвания и от състезатели, които нямат отбори. Малко след началото на записването ще дадем възможност на всички състезатели без отбори да заявят желанието си да им бъде намерен отбор. Ще е необходимо просто да напишете коментар в страницата на НАЛБ във Фейсбук и ние ще се свържем с вас. През изминалия сезон по този начин бяха създадени два изцяло нови отбора, които след това се представиха изключително достойно.

Имаме възможността и желанието да създадем първенство и за женски отбори. Както при мъжките, така и при женските, минималният брой отбори, който е необходим, за да бъде проведено първенство, е 4.

Техническата конференция ще се проведе на 4 Октомври (Събота), като на нея ще бъдат уточнени всички детайли и ще бъде отговорено на всякакви възникнали въпроси. Всеки записал се отбор, когато и да се запише, ще има възможност да дава предложения, идеи и съвети относно промени в Наредбата. Наредбата може да бъде променяна до техническата конференция, като това ще стане единствено след предложения от страна на бъдещите участници. Всеки състезател, който изяви желание, ще бъде добавен и в организационната група на НАЛБ във Фейсбук, където ще бъде взето под внимание мнението му. Идеята е да се допитваме до участниците и решенията да бъдат взимани от всички нас заедно. Колкото по-рано се запишете за участие, толкова повече време ще имаме да обсъдим всичко, което ви вълнува.

Всеки състезател в НАЛБ разполага и със състезателна карта, с която ще ползва намаления в заведения, магазини и други. Подобни намаления за хора от НАЛБ, например, със сигурност ще има в бар Драма в Студентски град, в магазина на XenoBG и други.

Таксата на мач на отбор, която е описана в Наредбата, е валидна за момента. Водят се преговори с евентуални спонсори, а предстоят и такива с още много, така че се надяваме, че таксите ще бъдат значително намалени и покрити чрез външно финансиране. Не е тайна, че в първите си 3 сезона НАЛБ се самоиздържа. С други думи – таксите могат да бъдат намалени, но не и увеличени.

Ще запазим още нещо, което ни отличава от „баскетболна“ България – ще продължим да даваме награда за най-полезен състезател на всеки кръг. Всички останали награди, които не са никак малко, можете да ги видите в Наредбата.

Отново ще има и турнир за купата, турнири 3х3, Мач на звездите, конкурси, игри и много други. Скоро се надяваме, че ще имаме възможността да съобщим и за нови инициативи, по които ще работим.

В началото на Септември пък сайтът ни ще е с нова платформа и визията му ще е доста по-привлекателна. Друго, върху което работим, е функционалност, която я има само в САЩ и никъде в Европа дори не е популярна. Става дума за статистика. По същото време, в началото на Септември, би трябвало и мобилното ни приложение да бъде готово. Ще работим и с някои от най-популярните баскетболни сайтове.

Скоро в сайта ще имате на разположение преведени влизащите в сила от 01.10.2014 година Официални баскетболни правила – нещо, което също не се среща другаде.

Излишно е да споменаваме, че от всеки мач отново ще има снимки, статистика и всичко, което го е имало до момента. Водят се преговори и с различни телевизии, включително и онлайн такива, за излъчване на срещи от НАЛБ.

А ето и повече информация относно записването.

Как да се запишете за участие?

ТУК можете да намерите заявката за участие, която трябва да попълните и изпратите на имейл us_nalb@abv.bg. В заявката за този сезон вече имате възможност да уточните кога предпочитате да бъдат провеждани мачовете, както и какъв брой срещи за целия сезон бихте желали да имате.

Защо? Искаме да знаем желанията на отборите, за да можем максимално да ги удовлетворим. И през трите си сезона в НАЛБ се играеше през уикендите. Предполага се, че повечето отбори ще запазят тези си желания и по-голямата част от мачовете ще се играят през уикендите, но е възможно да провеждаме срещи и в делнични дни. Системата, по която ще се играе, ще бъде уточнена на техническата конференция, като в зависимост от броя на записалите се отбори, ще се вземе подходящо решение. Със сигурност обаче искаме да бъде справедлива и идеята е да се играе по система „всеки срещу всеки“, като това колко срещи ще играят два отбора помежду си зависи от броя на записалите се отбори. До момента всички участници искаха да играят максимален брой мачове и затова един отбор в НАЛБ през сезон 2013/2014, когато в първенството участваха 12 отбора, имаше средно по около 27 мача (с плейофите). Преди да обявим записването за предстоящия сезон имаше огромен интерес към НАЛБ, получихме въпроси и искаме да уверим всички, че нямаме проблем да се справим с целия потенциал за аматьорски баскетбол. Доста възможно е именно след сезон 2014/2015 да направим различни дивизии в НАЛБ на базата на крайното класиране за сезона.

Как да видите какви са условията?

ТУК можете да се запознаете с Наредбата на НАЛБ за сезон 2014/2015. Срещите ще се провеждат в модерната зала Овергаз Арена. Всеки, който не се състезава професионално и е навършил 18-годишна възраст, може да бъде картотекиран. Нещо повече, от този сезон даваме възможност във всеки отбор да има и до двама състезатели, които са непълнолетни. Таксата на мач на отбор е 110 лева.

Защо? Постарали сме се в Наредбата да можете да намерите отговори на всичките си евентуални въпроси. От този сезон могат да участват и непълнолетни състезатели в НАЛБ, тъй като вече има много такива желаещи, а сме напълно наясно, че първенствата, в които участват тези подрастващи, са меко казано неразвиващи качествата им. Таксата пък е увеличена с 10 лева в сравнение с предходния сезон, като това, разбира се, произлиза от факта, че зала Овергаз Арена е може би втората най-модерна зала в град София след зала Арена Армеец.

Какви документи са необходими, за да се картотекирате?

ТУК можете да намерите списъка за картотека, който трябва да бъде попълнен от всеки отбор, като всеки състезател се подписва на него.

ТУК пък можете да намерите декларацията за участие. Тази декларация се попълва от всеки състезател.

ТУК можете да намерите същата декларация, но за лица под 18-годишна възраст, като тя трябва да бъде попълнена от родителите на съответния състезател. Тази декларация се попълва само за непълнолетни състезатели.

Защо? Минималното ограничение за картотекирани състезатели е 10, а максималното – 16. Целта е да може всеки отбор да има конкурентен брой състезатели и един или двама да не са определящи за целия тим. Декларациите са необходими, за да удостоверите, че носите отговорност за действията си, а и за здравето си. Наясно сме как се издават медицински удостоверения и преценихме, че освен тях, би било добре и всеки сам да гарантира за себе си. Таксата за картотека е 10 лева за стар състезател (такъв, който е играл в първенствата на НАЛБ) и 15 лева за нов (такъв, който не е играл в първенствата на НАЛБ до момента). На всеки нов състезател ще бъде издадена състезателна карта на НАЛБ, с която ще може да ползва намаления в различни заведения и магазини.

ТУК пък можете да намерите тимовия лист, който трябва да предоставяте преди всяка своя среща. В него се попълват имената и номерата на състезателите, които ще вземат участие в дадената среща.

Всички тези документи, включително и преведените Официални баскетболни правила, можете да намерите в долното меню на сайта, като те ще бъдат на свободен достъп през целия сезон.

За повече информация можете да посетите и страницата на НАЛБ във Фейсбук – https://www.facebook.com/NALB.BG

Ако имате някакви въпроси, можете да пишете на имейл us_nalb@abv.bg или да се обадите на някой от следните телефони: 0889 862 033 / 0894 262 838 (Мартин Механджиев)

Междувременно, ТУК вижте и поздрава за НАЛБ от Манол Герушин – рефер в лигата, който е на 54 години и най-накрая е открил неопетнена баскетболна кауза, към която си струва да покаже такава привързаност. НАЛБ…LET IT BE!

Постоянно ще ви информираме както за броя записали се участници, така и за всякакви новости около НАЛБ. Продължаваме заедно! От любов към играта!