Никола Миков: Харесва ми, че НАЛБ непрекъснато се развива

540

Никола МиковПрез месец Април 2017 година отпаднаха първите отбори в плейофната фаза на първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София сезон 2016/2017. ТУК можете да откриете повече информация по въпроса.

Потърсихме Никола Миков от отбора на София Скай Уокърс и го помолихме да ни отговори на няколко въпроса.

Отборът на София Скай Уокърс завърши на предпоследното 15-о място в редовния сезон в трета дивизия от първенството на НАЛБ в София, а след това отпадна в първия кръг на плейофите. Въпреки че тимът успя да запише едва една победа по време на целия сезон, несъмнено състезателите в него могат да бъдат доволни от представянето си в първенството. Отборът показа сериозно развитие в течение на целия сезон, а не е за пренебрегване и фактът как София Скай Уокърс започна съществуването си. Между напълно непознати хора, които бяха част от драфта на НАЛБ, беше осъществен контакт, а след това към тях бяха насочени още доста желаещи състезатели да се включат в НАЛБ. Така София Скай Уокърс стартира пътя си от самото начало и далеч не прескочи етапи на развитие. Към края на сезона вече отборът можеше да се похвали с невероятен за нов тим отборен дух, а и с все по-добро представяне. Никола Миков пък бързо се превърна в лидер на тима благодарение на борбеността си. Неслучайно след 14 мача в НАЛБ той може да се похвали с дабъл-дабъл в средните си показатели. Несъмнено, ако отборът не се предаде след трудното начало, най-доброто за София Скай Уокърс тепърва предстои.

Интервюта след края на сезон 2016/2017 в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София до момента:

Борислав Каменов: Всеки един отбор е останал впечатлен от организацията в НАЛБ

Георги Кърлиев: Не се чудете, участвайте в НАЛБ, заслужава си!

Цветан Иванов: Участието в НАЛБ е тръпка, която трябва да се изпита

Александър Дунев: Много ни е приятно да играем в НАЛБ

Иво Караджов: Организацията в НАЛБ е на високо ниво и това се вижда и този сезон

На вашето внимание представяме пълното интервю с Никола Миков:

София Скай УокърсЗдравей, наскоро завърши участието на София Скай Уокърс в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. През този сезон отборите в София наброяват 40 и са разделени в 3 дивизии. Как видя ти сезона – и като участник, и като наблюдател?

Никола Миков: Сезонът беше много интересен. Броят на отборите в НАЛБ сам по себе си говори – че има много хора, които искат да се занимават с този спорт. За първа година участвам в НАЛБ и съм много доволен от цялата организация.

Никола МиковОтборът на София Скай Уокърс стартира историята си в НАЛБ именно през сезон 2016/2017. Определено началото винаги е най-трудно. До голяма степен отборът ви беше създаден благодарение на драфта на НАЛБ. Любовта към играта ли ви обедини, за да дадете началото на тима?

Никола Миков: Началото определено е много трудно, тъй като с всички тези момчета за пръв път се видяхме около месец преди първия ни мач в НАЛБ. Трябваше да си намерим зала, в която да тренираме, да си измислим име, екип, лого. Накратко почнахме от нулата. Всичко започна от любов към играта, но мисля, че тези, които наистина обичат баскетбола, са тези, които останаха до края.

Имайки предвид, че едва сега започвате, постигнахте ли си целите през настоящия сезон?

Никола Миков: Както вече казах, ние започнахме от самото начало и главната ни цел беше да си изградим стил на игра – мисля, че до известна степен успяхме да го постигнем.

Никола МиковТи дебютира в НАЛБ през сезон 2016/2017, а през сезона показа изключително развитие и записа някои наистина стряскащи показатели. Преди началото на сезона пък беше част от отбора на София Хоукс, който гостува в Сърбия. Как оценяваш сезон 2016/2017 в личен план?

Никола Миков: Този сезон беше много важен за мен, тъй като именно през него се завърнах към баскетбола. Бях спрял да играя баскетбол, заради контузии и в продължение на 5 години не бях докосвал баскетболна топка. Гостуването ни в Сърбия ми подейства много мотивиращо и реших, че пак ще започна да се занимавам с този спорт.

Кой е твоят фаворит за титлата в трета дивизия през този сезон? А в другите дивизии?

Никола Миков: Според мен в трета дивизия има доста добри отбори, като всеки един от тях заслужава да спечели титлата. Определено ще има доста интересни мачове. Относно моя фаворит в трета дивизия – това е отборът на Волтрон, който приключи редовния сезон с 14 победи от 15 мача.

Никола МиковКакви са плановете ви за бъдещето? Амбициите?

Никола Миков: Да продължаваме да играем и да се забавляваме.

Ти изигра първия си сезон в НАЛБ, но би трябвало вече да имаш напълно обосновано мнение. Какво смяташ за организацията в НАЛБ от първо лице и за развитието й в течение на сезона?

Никола Миков: Организацията много ми харесва. Всички мачове се предават на живо. Много е лесно да намериш каквото те интересува – самият сайт е много добър и лесно се навигира в него. Личат си усилията и желанието, които са положени и самият факт, че феновете на НАЛБ се увеличават, доказва, че тези усилия са оценени.

Никола МиковНапоследък хвърляме все повече усилия за богатата база от данни – подробна визитка на всеки един състезател, всеки един отбор, пълна и ясна информация в сайта, все по-качествени снимкови и видео материали. Какви перспективи виждаш пред НАЛБ?

Никола Миков: Харесва ми, че НАЛБ непрекъснато се развива, а това е гаранция за сигурен успех.

Може би тук е моментът да споменем и че 15 от 16-те отбора в трета дивизия през сезон 2016/2017 вече официално са заявили желанието и намерението си да участват в НАЛБ и през следващия сезон. Всъщност единственият отбор от трета дивизия през настоящия сезон, който не декларира официално желанието си да участва и през следващия сезон, е София Скай Уокърс. Неколкократно обаче от отбора заявихте, че въпреки това се надявате, че ще продължите да участвате в НАЛБ и през сезон 2017/2018. Какво означава според теб фактът, че 15 от 16 отбора вече са декларирали намерението си да участват в НАЛБ отново? Какво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Никола Миков: Радвам се за всички отбори, които са заявили, че ще продължат участието си в НАЛБ. В София Скай Уокърс просто има някои важни неща, които трябва да уточним преди да заявим финално участието си и през следващия сезон.

Относно хората, които се чудят дали да участват в НАЛБ – ако обичате баскетбола, определено се запишете!!!

Никола МиковЩе видим ли София Скай Уокърс в турнира за купата на НАЛБ за сезон 2016/2017?

Никола Миков: Още го обмисляме.

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!

Никола Миков: Благодаря!