Финали в Централна България – следете на живо срещите; първи мачове и в Севлиево!

381

НАЛБВ Събота, 18.06.2016 година, стартират финалните срещи от плейофите в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016 в Централна България.

Град Велико Търново ще бъде домакин на първите мачове и в двете серии. ТУК можете да намерите повече информация относно градовете, в които се играят срещите от първенството на НАЛБ в Централна България. Интересното обаче е, че именно вторите двубои в двете серии ще се изиграят на неутрален терен. Град Севлиево ще приеме вторите финали, които може да се окажат и последните срещи в първенството на НАЛБ в Централна България за сезон 2015/2016. Те ще се играят в зала Дан Колов в Севлиево. Пълната програма за плейофите пък може да бъде намерена ТУК.

Финалът противопоставя двата тима от Велико ТърновоВелико Търново (първи в редовния сезон) и Перестройка (Велико Търново) (втори в редовния сезон). Двата отбора си размениха по една победа в редовния сезон, като именно Перестройка нанесе и единствената загуба на Велико Търново в редовния сезон. При победата си победителите в редовния сезон бяха категорични и се наложиха над Перестройка с 36 точки разлика, докато победата на Перестройка дойде по-трудно и с 9 точки разлика. И двата отбора имаха сериозни затруднения в полуфиналните серии, като Велико Търново се наложи с 2:1 победи над Политехника (София), а Перестройка (Велико Търново) отстрани Ти Ес Ди Сървисиз-Троян отново след 2:1. Ти Ес Ди Сървисиз-Троян и Политехника (София) пък се изправят в борба за бронзовите медали. Предимството в редовния сезон е на страната на тима от Троян, който спечели и двете си срещи срещу Политехника, но много трудно – с 2 и 5 точки разлика. Предпоставките за изключително интересни серии определено са налични.

Разбира се, за тези, които няма да имат възможност да присъстват на живо, възприетите вече от НАЛБ начини за проследяване на абсолютно всеки един мач, отново са валидни.

Срещите няма да бъдат излъчвани на живо с картина, но пълните видеозаписи от тях ще могат да бъдат намерени в канала на НАЛБ в YouTube – https://www.youtube.com/user/nalbbg/videos.

Статистиките ще бъдат излъчени на живо. Статистиката от всеки мач може да бъде намерена на уникален линк, което спомага освен да се следи на живо, да може да бъде правена справка и веднага след като дадената среща е приключила.

НАЛБ, Централна България, ФиналЕто ги и линковете за статистиките от предстоящите финални срещи за сезон 2015/2016 в Националната аматьорска лига по баскетбол в Централна България:

18.06.2016 година, Събота – Ивайло (Велико Търново)
16:00 Ти Ес Ди Сървисиз-Троян – Политехника (София)
18:00 Велико Търново – Перестройка (Велико Търново)

19.06.2016 година, Неделя – Дан Колов (Севлиево)
16:00 Политехника (София) – Ти Ес Ди Сървисиз-Троян – 1:0
18:00 Перестройка (Велико Търново) – Велико Търново – 0:1

Не пропускайте да ни следите и във Фейсбук, където публикуваме актуална информация след всяка среща: https://www.facebook.com/NALB.BG

След края на срещите в Събота статията ще бъде обновена с текущите резултати преди вторите двубои от сериите.

Редакция (18.06.2016 година, 20:30 часа): В статията са добавени текущите резултати след първите двубои в двете серии.