Аммар Хамид – MVP на XVIII кръг в IV дивизия

507

Аммар Хамид от отбора на Алфа е най-полезният състезател на осемнадесетия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2019/2020. Хамид ще получи наградата си преди следващия мач на отбора си. ТУК можете да откриете оставащите мачове от редовния сезон, а ТУК – информация за настоящата ситуация във връзка с извънредното положение в БългарияТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Аммар Хамид:

Националност: bul България
Позиция: Център, Тежко крило
Дата на раждане: 04.02.1996 г.
Ръст (см): 195
Тегло (кг): 105
Град: София
№ Картотека: 20191775
Настоящ Отбор: Алфа
Предишни Отбори: Локомотив

Статистиката му в НАЛБ до момента:

НАЛБ-мъже

СезонОтборPTSREBASTSTBSGPMPG2P%3P%FT%PPGRPGAPGSPGBPGFPGEFF
2014/15 (Купа)Локомотив-----------------
2019/20Алфа00000000000000000
Общо-00000000000000000

Двубой:

Резултат

Отбор1234T
Булатса17716100
Алфа1120101520

Аммар Хамид в двубоя:

11 точки (3/5 за 2 точки, 1/3 за 3 точки и 2/2 от линията за наказателни удари), 13 борби (2 в нападение), 2 асистенции, 1 открадната топка и 0 грешки за коефициент от 23.

Постиженията на Аммар Хамид в НАЛБ до момента:

MVP (Най-полезен състезател) на кръга в Четвърта дивизия: XVIII кръг 2019/2020

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Аммар Хамид от Алфа. Той постигна коефициент от 23, а тимът му се наложи с 6 точки разлика над Булатса. По този начин Хамид е със 17 точки за класацията. Втори е Атанас Караджов от Ръш Баскетбол с 14 точки (коефициент от 23 и победа на тима му над Пистолет с 9 точки разлика). Петър Илиев от Алфа е с 13 точки за класацията (коефициент от 19). С по 11 точки са Мариян Фамилиянов от Алфа (коефициент от 17) и Найден Ламбев от Ръш Баскетбол (коефициент от 20).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Александър Стоименов от Септември – 48. На второ място е Стамен Георгиев от Пистолет с 47. Трети е Искрен Николов от Ликуифайд с 34. На четвърто място е Николай Мораров от Бом Бок с 33. Съотборниците Димитър Христов и Мартин Механджиев от Септември са с коефициент от по 29.

Най-много точки в кръга вкара Александър Стоименов от Септември – 35. Искрен Николов от Ликуифайд и Стамен Георгиев от Пистолет са с по 32. Четвърти е Николай Мораров от Бом Бок с 30. Топ 5 допълва Димитър Христов от Септември с 28 точки.

Най-много борби в кръга овладя Стамен Георгиев от Пистолет – 24. Красимир Василев от Кобилдър Викингс е с 16. Трети е Мартин Механджиев от Септември с 15. С по 14 овладени топки под двата коша се нареждат Богдан Василев от Булатса, Николай Мораров от Бом Бок и Климент Прешленов от Спейс Джемс.

С най-много асистенции в кръга приключи Мартин Механджиев от Септември – 10. След него с по 8 са Николай Велков и Владимир Спасов от Ликуифад, Стефан Стоянов от Бом Бок, както и Илиан Борисов и Александър Стоименов от Септември.

Най-добри “крадци” на кръга са Мариян Фамилиянов от Алфа, Мерсин Сали от Кобилдър Викингс и Александър Стоименов от Септември с по 6 откраднати топки. Величко Сарев от Олд Мамбас е на четвърто място с 5, а с по 4 останаха Атанас Атанасов от Кобилдър Викингс, както и Александър Миленков и Дани Ватков от Мечките 2019.

Топ блокировачите в кръга са Дани Ватков от Мечките 2019 и Петър Загоров от Булатса с по 4 чадъра. Кристиян Тодоров от Скай Уокърс и Николай Мораров от Бом Бок са с по 3. С по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели приключиха Владимир Спасов от Ликуифайд и Георги Найденов от Мечките 2019.

Най-полезният състезател на седемнадесетия кръг в четвърта дивизия за сезон 2019/2020 Светослав Филипов от Спейс Джемс получи наградата си.

Най-полезният състезател за месец Януари 2020 година в четвърта дивизия Петър Илиев от Алфа също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в четвърта дивизия: Християн Великов (Ръш Баскетбол)
Най-полезен състезател на втория кръг в четвърта дивизия: Симеон Георгиев (Спейс Джемс)
Най-полезен състезател на третия кръг в четвърта дивизия: Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Манол Миланов (Алфа)
Най-полезен състезател на петия кръг в четвърта дивизия: Симеон Георгиев (Спейс Джемс), Николай Мораров (Бом Бок)
Най-полезен състезател на шестия кръг в четвърта дивизия: Николай Тракийски (Ръш Баскетбол)
Най-полезен състезател на седмия кръг в четвърта дивизия: Николай Тракийски (Ръш Баскетбол), Найден Ламбев (Ръш Баскетбол)
Най-полезен състезател на осмия кръг в четвърта дивизия: Стамен Георгиев (Пистолет)
Най-полезен състезател на деветия кръг в четвърта дивизия: Симеон Георгиев (Спейс Джемс), Николай Велков (Ликуифайд), Борил Кънчев (Ликуифайд)
Най-полезен състезател на десетия кръг в четвърта дивизия: Георги Брестнички (Бом Бок), Константин Василев (Кобилдър Викингс)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в четвърта дивизия: Величко Сарев (Олд Мамбас)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Мартин Механджиев (Септември), Тодор Димитров (Булатса)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в четвърта дивизия: Константин Василев (Кобилдър Викингс)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в четвърта дивизия: Петър Илиев (Алфа)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в четвърта дивизия: Петър Илиев (Алфа), Стамен Георгиев (Пистолет), Мариян Фамилиянов (Алфа)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в четвърта дивизия: Георги Банчев (Пистолет)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в четвърта дивизия: Светослав Филипов (Спейс Джемс)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг в четвърта дивизия: Аммар Хамид (Алфа)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG