Атанас Ангелов – MVP на XXI кръг в I дивизия

137

Атанас Ангелов от отбора на Титан Пропъртис е най-полезният състезател на двадесет и първия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2022/2023Ангелов ще получи наградата си в Неделя, на 19.03.2023 година, когато неговият тим се изправя срещу Фактор от 13:30 часа в зала Уинбет АренаТУК може да откриете и пълната програма. ТУК пък може да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Атанас Ангелов:

Националност: bul България
Позиция: Плеймейкър, Атакуващ гард
Дата на раждане: 09.01.1998 г.
Ръст (см): 186
Тегло (кг): 87
Град: Пазарджик
№ Картотека: 20222502
Настоящ Отбор: Титан Пропъртис

Статистиката му в НАЛБ до момента:

НАЛБ-мъже

СезонОтборPTSREBASTSTBSGPMPG2P%3P%FT%PPGRPGAPGSPGBPGFPGEFF
2022/23 (Суперкупа)Титан Пропъртис00000000000000000
2022/23Титан Пропъртис00000000000000000
Общо-00000000000000000

Двубой:

Резултат

Атанас Ангелов в двубоя:

26 точки (включително 10/20 за 2 точки), 7 борби (4 в нападение), 9 асистенции, 2 откраднати топки и 1 чадър за коефициент от 29 и пълни 40 минути на терена.

Постиженията на Атанас Ангелов в НАЛБ до момента:

Носител на Суперкупата: 2022

MVP (Най-полезен състезател) на кръга: XXI кръг 2022/2023

Интересен факт е, че Атанас Ангелов не събра най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Кристиян Луканов от Титан Пропъртис. Той постигна коефициент от 32, а отборът му победи Балкан Ботевград със 7 точки разлика. Така Луканов събира 25 точки за класацията. Той обаче вече е достигал до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението му, разбира се, също остава в историята, като е отразено и в индивидуалния му профил – ТУК. След него се нареждат съотборниците му Атанас Ангелов и Теодор Атанасов, които събират по 22 точки за класацията, като и двамата се отчитат с коефициент от по 29. Според правилата, при равенство на върха, следващият критерий е разликата, с която отборите на състезателите печелят срещите си. Очевидно и тук имаме равенство, а определяща роля в този случай имат отбелязаните точки в срещата. Ангелов (26) има повече точки от Атанасов (19) в двубоя, което му носи и материалната награда. Теодор Атанасов също остава в историята като най-полезен състезател на кръга, което е видно и от индивидуалния му профил – ТУК. Следващото място е за Радослав Райчев от Ероус, който събира 21 точки за класацията (коефициент от 26 и успех за тима му над Фактор с 5 точки разлика). Топ 5 допълва Свилен Симанов от Титан Пропъртис с 16 точки за класацията (коефициент от 23).

За историята:

Най-полезен състезател на двадесет и първия кръг в първа дивизия: Кристиян Луканов (Титан Пропъртис), Атанас Ангелов (Титан Пропъртис), Теодор Атанасов (Титан Пропъртис)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Павел Мангуров от Роботите – 41. След него се нареждат съотборникът му Валери Ассев и Любомир Лилов от Балкан Ботевград с коефициент от по 33. Четвърти е Кристиян Луканов от Титан Пропъртис с коефициент от 32, а пети – Калеб Акенс от Роботите с коефициент от 30.

Индивидуални постижения в кръга (рекорди, трипъл-дабъли, най-много в един мач):

Най-полезният състезател на десетия кръг в първа дивизия за сезон 2022/2023 Димитър Минев от Ботев 2012 получи наградата си.

Най-полезният състезател на единадесетия кръг в първа дивизия за сезон 2022/2023 Васил Костов от Роботите получи наградата си.

Най-полезният състезател на дванадесетия кръг в първа дивизия за сезон 2022/2023 Радослав Райчев от Ероус получи наградата си.

Най-полезният състезател на тринадесетия кръг в първа дивизия за сезон 2022/2023 Мерсин Сали от Роботите получи наградата си.

Най-полезният състезател на петнадесетия кръг в първа дивизия за сезон 2022/2023 Драгомир Енчев от Титан Пропъртис също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Владимир Георгиев (Балкан Ботевград)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Данаил Христов (Роботите)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Кристиян Луканов (Титан Пропъртис)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Данаил Христов (Роботите), Симеон Ценов (Ероус), Владимир Георгиев (Балкан Ботевград), Иван Ценов (Ероус)
Най-полезен състезател на петия кръг в първа дивизия:
Иван Павлов (Ероус)
Най-полезен състезател на шестия кръг в първа дивизия: Георги Бързаков (Титан Пропъртис)
Най-полезен състезател на седмия кръг в първа дивизия: Горан Кошанин (Фактор)
Най-полезен състезател на осмия кръг в първа дивизия: Георги Чакъров (Ероус)
Най-полезен състезател на деветия кръг в първа дивизия: Данаил Христов (Роботите), Петър Илиев (Роботите)
Най-полезен състезател на десетия кръг в първа дивизия: Димитър Минев (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в първа дивизия: Симеон Ценов (Ероус), Васил Костов (Роботите)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в първа дивизия: Георги Бързаков (Титан Пропъртис), Иван Ценов (Ероус), Симеон Ценов (Ероус), Георги Чакъров (Ероус), Радослав Райчев (Ероус)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в първа дивизия: Мерсин Сали (Роботите)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в първа дивизия: Симеон Ценов (Ероус)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в първа дивизия: Драгомир Енчев (Титан Пропъртис)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в първа дивизия: 
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в първа дивизия: 
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг в първа дивизия: 
Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг в първа дивизия: 
Най-полезен състезател на двадесетия кръг в първа дивизия: 
Най-полезен състезател на двадесет и първия кръг в първа дивизия: Кристиян Луканов (Титан Пропъртис), Атанас Ангелов (Титан Пропъртис), Теодор Атанасов (Титан Пропъртис)

Уебсайт: nalb.bg
Facebook: facebook.com/NALB.BG
YouTube: youtube.com/nalbbgbasketball
Instagram: instagram.com/nalb.bg

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ