Боби Михайловски: НАЛБ представя играта каквато е – за интелигентни и мислещи хора

566

Боби МихайловскиПродължаваме с ново и много интересно интервю.

Този път не става дума за отбор или дори състезател в Националната аматьорска лига по баскетбол. Става дума за невероятен баскетболен фен, с когото се запознахме преди няколко месеца в Овергаз Арена. Оттогава той се превърна в един от най-редовните зрители в НАЛБ. Повечето фенове подкрепят конкретен отбор и това ги води в залата. Не е такъв случаят при Боби Михайловски обаче. Той просто обича да гледа баскетбол. Играл в Сливен като подрастващ и режисьор по образование, той просто обича тази игра. Често самата му поява в залата ни напомня, че предстоящата среща се очаква да бъде интересна. Потърсихме Борислав Михайловски, за да ни разкаже за страстта си към баскетбола, за интереса към НАЛБ, както и за очакванията му за плейофите. Вижте какво сподели той:

НАЛБ: Здравей! Ти си един от най-редовните и безпристрастни зрители в НАЛБ. Не подкрепяш конкретен отбор или състезател, но редовно си в залата. Какво те мотивира?

Боби Михайловски: Баскетболът е моя страст, наследена от баща ми, който играеше в отбора на Сливен преди десетилетия. Аз също играех, но с влизането ми в гимназията спортът остана някак настрана. Впоследствие учих в НАТФИЗ, където нямаше никаква база и така почти 25 години не бях играл. Когато станах на 40 смених начина си на живот и се „наградих“ със старата си страст към баскетбола. В началото, докато вляза в някаква форма, 4-5 месеца играех по пет пъти на седмица, по два часа на ден, сам, в голяма зала, благодарение на един прекрасен човек, който наистина разбра колко беше важно това за мен. Стояне, благодаря ти!

Сега играем вече повече хора, опитваме се да сме постоянни, може би ще направим отбор. Как звучи „Дюдс„?

НАЛБ: Освен, че гледаш много мачове от НАЛБ, ти се сдоби и със страшно много артикули на Националната аматьорска лига по баскетбол. С какво каузата на НАЛБ те спечели?

Боби Михайловски: Артикулите са нещо полезно, условията при вас са непостижими за единичен клиент, а и всеки се кефи на името си на гърба и номера на любим играч. Но това, което впечатлява, е степента, до която сте се отдали на каузата. Тази интелектуална задача да успееш да обхванеш всички аспекти от организацията, да помислиш за всичко, да загубиш вечерите си, уикендите си, да спориш, убеждаваш и лавираш между десетки мнения и в същото време да отстоиш идеята такава, каквато е в мечтите ти! И това от няколко човека! И това в свободното време, и предполагам с бегла идея за някаква възвращаемост в бъдещето! Ами това си е впечатляващо! Погледнете растежа си – преди колко, една година, бяхте в една схлупена заличка с няколко отбора – сега сте тук, в Овергаз Арена и за немалко мачове имате истинска публика!

НАЛБ: Кои отбори смяташ, че са фаворитите в лигата?

Боби Михайловски: Найки, Хелга, Брикс, може би Олд Таймърс, НСА. Но чувството ми говори, че София Суперсоникс ще са шампиони. Проблемът в тази прогноза е, че знаейки играчите и потенциала на отбора, не се знае дали ще се съберат за важните мачове.

НАЛБ: А кои състезатели и отбори спечелиха симпатиите на един неутрален фен като теб?

Боби Михайловски: Харесвам НСА. Играят задружно и грамотно. Пожелавам им успех!

Това, което се случи на мача на Кучетата от Младост и Брикс, беше изумително. Цял мач да изоставаш с 25 точки и публиката да диша с всяко движение на отбора, цяло второ полувреме да играеш преса на цяло игрище и дори до последната секунда нищо да не може да сломи духа ти? Тези момчета бяха страхотни! Както и съперниците от Брикс. Може би, ако пресата беше започнала от първото повеждане на Брикс в резултата, мачът щеше да бъде друг. Но и треньорът на Кучетата от Младост мисля, че си е извадил много изводи.

Може би това, което е уникално в една аматьорска лига, е че Давид неизбежно се изправя срещу Голиат, едно никога неиграло организиран баскетбол момче или мъж има шанса да се изправи срещу някого, когото до скоро е гледал в официални международни мачове. И тогава може да сбъдне мечта, която поради факта, че е отдал професионално живота си на нещо различно от спорта, е изглеждала недостижима. Колко красиво звучи – НАЛБ сбъдва мечти от любов към играта!

Боби МихайловскиНАЛБ: Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Боби Михайловски: Впечатлен е слаба дума. Понякога ви давам за пример дори в своята работа (занимавам се с кино) като нещо, което благодарение на интелигентния подход и всеотдайността, с която го правите – работи. Пожелавам ви собствена зала и повярвайте ми, смело мечтайте и вярвайте, че това рано или късно ще се случи!

НАЛБ: А какво смяташ за перспективите пред НАЛБ?

Боби Михайловски: Чух за идеите за няколко дивизии. Скоро си мислех, че може би разликата между класите на някои отбори е твърде голяма, което прави доста мачове предизвестени и по този начин безинтересни. Не знам, може би вие ще ме изненадате приятно.

НАЛБ: Смяташ ли, че НАЛБ може да постигне голямата си цел за обединение на всички хора, които истински обичат баскетбола?

Боби Михайловски: Не мисля много в абсолютни стойности, знам, че винаги ще има недоволни. Но считам, че начинът, по който водите лигата, представя играта такава, каквато е – игра за интелигентни и мислещи хора.

НАЛБ: Благодарим! Надяваме се да се виждаме все по-често покрай срещите на НАЛБ и се надяваме, че скоро ще те видим и в ролята на състезател.

Боби Михайловски: Успех!

Сърдечни благодарности на Боби Михайловски за добрите думи! За нас е истинско удоволствие, че благодарение на НАЛБ се запознахме с толкова много хора като него – обичащи най-чистата форма на баскетбола. И между другото, „Дюдс“ звучи добре. Пожелаваме много професионални успехи на Боби Михайловски и се надяваме на много баскетболни срещи, включващи и такива на терена още на турнира за купата на НАЛБ.