Боян Гагов: Дано НАЛБ намери спонсор, който да подкрепя инициативите

504

НАЛБ - ЕмблемаПродължава поредицата от шест интервюта с по един представител на всеки отбор, като всеки ще отговори на няколко въпроса, свързани с Националната аматьорска лига по баскетбол. Четвърти на въпросите отговаря състезателят на Паляците Боян Гагов.

НАЛБ: Здравей, отборът на Паляците е нов в Националната аматьорска лига по баскетбол. Миналата година ти участва в друг отбор от лигата. Какво те накара да подемеш организацията на нов отбор и какво ви накара да изберете подобно име?

Боян Гагов: През миналия сезон имах удоволствието да се състезавам в НАЛБ и останах доволен от организацията на лигата и нивото на отборите в нея. Когато беше открито записването за втория сезон на лигата, предложих на няколко приятели да си направим собствен отбор. Отбор, в който всеки състезател получава достатъчно игрово време, за да демонстрира качествата си. Отбор, който може и да има най-малкото картотекирани състезатели в лигата, но пък винаги компенсира с огромно желание. Отбор, в който цари прекрасна атмосфера. Така създадохме Паляците.

Колкото до името – в различните аматьорски лиги сме срещали отбори с гръмки имена, които след това са записвали още по-гръмки загуби. Затова се спряхме на Паляците и се стараем да печелим уважение не с името, а с играта на отбора.

Паляците - ЕмблемаНАЛБ: Освен лидер на отбора, ти си и негов организатор. Трудно ли съчетаваш функциите?

Боян Гагов: От организационна гледна точка нещата в НАЛБ са доста ясни, което значително улеснява административната част. Освен това при нужда всеки Паляк е готов да помогне с каквото трябва. Като добавим и откритата комуникация с лигата относно датите и часовете на мачовете – мога да кажа, че функциите се съчетават лесно.

НАЛБ: Любовта ти към баскетбола не е от вчера или днес и имаш сериозна визитка. Как би оценил нивото на отборите в НАЛБ?

Боян Гагов: Като цяло лигата е на едно много високо аматьорско ниво. В началото на сезона имаше по-голяма разлика в нивото на отборите, а това водеше до по-неравностойни мачове.

През втория полусезон отборите от втората половина на таблицата добавиха класни попълнения, а други отбори, като нашия, започват да се сработват. Като резултат – нивото в лигата се покачва, силите се изравняват и мачовете стават още по-атрактивни.

На мен лично ми допада и това, че в лигата няма ясно изразени аутсайдери, нито отбори, съставени от бивши играчи с по 14-15 сезона като професионалисти.

НАЛБ: В баскетбола си от много години и си видял почти всичко. Каква оценка по десетобалната система би поставил на организацията в НАЛБ и защо?

Боян Гагов: Бих поставил много добра оценка на организацията. Определено ми допада начина, по който е организирана програмата на редовния сезон и формата на плейофите.

Също така, доколкото знам, това е единствената аматьорска лига, в която се награждава играч на кръга и се избират идеални петици на сезона.

За отлична идея също така намирам провеждането на Мач на Звездите. Освен стимул за играчите през редовния сезон – опитът от последните две години показва, че в този мач се получава един истински баскетболен празник. Състезателите от различните отбори получават възможност да се запознаят помежду си и да поиграят заедно в една приятелска атмосфера.

Допада ми също така и отразяването на мачовете в няколко партньорски сайта на лигата, както и фотогалерията на страницата на лигата във Фейсбук, където НАЛБ качва снимки от всеки мач.

Боян ГаговНАЛБ: Градивната критика е много полезна. Какво, според теб, трябва да се подобри в лигата?

Боян Гагов: Би било чудесно, ако лигата успее да намери спонсор, който да подкрепя финансово инициативите на НАЛБ. Също така се надявам догодина да няма отказали се отбори, за да може да има повече интересни мачове.

НАЛБ: На кое място виждаш отбора си в края на сезона? Сега е моментът и да отличиш отбор или състезател, ако желаеш.

Боян Гагов: Паляците даваме всичко от себе си във всеки мач. Затова и амбициите ни са за място в призовата тройка. Смятам, че силата ни е в отборния дух и затова няма да отличавам отделни състезатели.

НАЛБ: Благодарим много! Пожелаваме много успехи на отбора ти, никакви контузии и само положителни емоции покрай любимата игра!

Боян Гагов: Паляците желаем на НАЛБ да продължи традицията всеки сезон да е по-качествен от предния и на всички играчи в лигата желаем да са живи и здрави.

ПаляцитеИнформация и много интересни снимки можете да намерите в страницата на НАЛБ във Фейсбукhttp://www.facebook.com/NALB.BG.