Брикс е първият носител на суперкупата на НАЛБ!

923

БриксОтборът на Брикс триумфира със суперкупата на Националната аматьорска лига по баскетбол след като на 13.09.2015 година надигра Норт Уест.

След като преди по-малко от два месеца тимът от Северозапада надделя над „Тухлите“ във финала в турнира за купата на НАЛБ с 63:60, шампионите от Брикс бяха крайно мотивирани за реванш, а с победата си Брикс се превърна и в първия носител на суперкупата на НАЛБ. А твърде възможно е да се окаже и че този мач за суперкупата на НАЛБ е първият баскетболен мач за суперкупа въобще в световен мащаб. След сериозни проучвания не успяхме да открием каквато и да е информация за подобна среща.

И така в своеобразната битка в историята между шампиони и носители на купата, в НАЛБ шампионите повеждат с 1:0.

Норт УестОтборът на Норт Уест демонстрира сериозна подготовка в летните месеци и впечатли с новата си екипировка още преди началото на срещата. Двубоят започна с предимство за Норт Уест, като след края на първата част тимът имаше преднина от 7 точки. Несполуките в атака и фактът, че Норт Уест отбеляза 22 от 46-те си точки в мача още в първата част (7 във втората и 6 в четвъртата), както и феноменалната игра на Ивайло Константинов донесоха така жадувания реванш за Брикс, а и първата суперкупа в историята на НАЛБ.

Ивайло КонстантиновНай-полезен състезател и най-резултатен в срещата стана Ивайло Константинов, който завърши с 24 точки (3/4 за 2 точки, 4/8 за 3 точки и 6/7 от линията за наказателни удари), 14 борби и 6 асистенции. Александър Иванов добави 13 точки и 7 борби за Брикс, Филип Сребров – 10 точки, а с 8 остана Кристиян Райчев.

И двата отбора отново показаха много силната си защита, като достатъчно красноречив е и фактът, че никой от Норт Уест не премина границата от 10 точки. Най-резултатни за тима станаха Калоян Николов и Емил Петров – с по 9. Димитър Минев пък се включи с 8.

БриксИ така носител на суперкупата за сезон 2015/2016 е отборът на Брикс: Мартин Горунов, Христо Георгиев, Серафим Георгиев, Николай Кръстев, Филип Сребров, Теодор Александров, Георги Пашов, Ивайло Константинов, Симеон Георгиев, Александър Иванов, Веселин Господинов, Петрослав Зафиров, Петър Георгиев, Иван Николов, Кристиян Райчев. Треньор: Николай Кръстев

Атанас ГоломеевИменно с мача за суперкупата беше открит и сезон 2015/2016 на НАЛБ. Сред зрителите на срещата пък беше и легендарният баскетболист Атанас Голомеев, когото ви представихме ТУК. ТУК пък можете да гледате интервюто с него, взето след края на двубоя. Именно Голомеев награди и победителите от Брикс. За нас беше огромна чест състезател от такъв ранг, който показа, че е огромен и извън терена, да бъде част от НАЛБ! Надяваме се, че ще се виждаме все по-често.

Преди мача за суперкупата пък се проведе и мачът за състезателите в драфта, като повече по въпроса можете да прочетете ТУК.

За още информация и много интересни снимки, не спирайте да ни следите и във Фейсбукhttps://www.facebook.com/NALB.BG

Не забравяйте и че остават само 3 дни до края на записването за участие в сезон 2015/2016 на НАЛБ в град София. За повече информация – ТУК.