В памет на Коби Брайънт: 1978 – ∞

834

От НАЛБ все още не искаме да повярваме в трагичните новини за смъртта на толкова хора, сред които и една от иконите на любимата ни игра.

Без влиянието на Коби Брайънт може би много от нас нямаше да се влюбят в баскетбола или поне не толкова силно.

От 27.01.2020 година до 02.02.2020 година включително всички срещи в НАЛБ започваха с едноминутно мълчание в памет на великия Коби Брайънт и останалите загинали в трагичния инцидент.

Всички двубои започваха и с последователни грешки – първо 24 секунди в нападение за отбора, спечелил спорната топка, а след това и 8 секунди в задно поле за другия отбор – в памет на Коби Брайънт във връзка с номерата, с които той се превърна в легенда – 8 и 24.

Много участници в НАЛБ демонстрираха уважение и благодарност към една от иконите в любимия ни спорт и чрез екипировката си, както ще видите и във видеото.

Благодарим за спомените!

Благодарим за вдъхновението!

Благодарим за всичко, без което баскетболът нямаше да бъде това, което е в момента!

Днес, когато всички все още отказваме да приемем трагичните новини, всъщност осъзнаваме, че сме получили поредния житейски урок от идола на милиони по света.

Животът е твърде кратък, за да обръщаме внимание на незначителни неща. Никога не можеш да си сигурен дали утре ще дойде.

“Ако животът е пиеса, смъртта е неговата завеса. Когато последните аплодисменти заглъхнат и финалният поклон е направен, завесата се спуска – тежка, достолепна и безкомпромисна. Рано или късно, тя застава между публиката и сцената, но това, че вече не виждаме главния герой, не означава, че той е престанал да съществува. Хубавите пиеси продължават да живеят на бис във всеки зрител, излязъл мълчаливо от театъра.” – Иво Иванов

“The most important thing is to try and inspire people so that they can be great in whatever they want to do.”

“Those times when you get up early and you work hard, those times when you stay up late and you work hard, those times when you don’t want to push yourself but you do it anyway. That is actually the dream.

It’s not the destination, it’s the journey. And if you guys can understand that, then what you’ll see happen is that you won’t accomplish your dreams. Your dreams won’t come true, something greater will.”

“Life is too short to sit around and hold grudges; it doesn’t make any sense to do it.”

“Heroes come and go, but legends are forever.”

Kobe Bryant

1978 – ∞