Кош или не?

461

От началото на месец Февруари 2014 година ние от Националната аматьорска лига по баскетбол взехме решение да бъде сниман и записван на видео краят на всяка една част във всеки един мач. Въпреки че вече записваме и много голяма част от мачовете изцяло, ето един пример за това колко полезни всъщност са тези клипове.

На първия четвъртфинал между отборите на Брикс и Найки, в края на втората част Кристиян Райчев от отбора на Брикс вкарва кош, като очевидно с просто око е невъзможно да бъде преценено дали кошът е във времето или не.

Въпреки че IRS (Instant Replay System – система за незабавни потворения) системата все още не е стигнала в България и надали скоро ще стигне, ставаме свидетели как липсата на възможност за проверка е пагубна и за цели мачове на най-високо ниво в Европа.

Затова пък в НАЛБ при всяко колебание в тази насока, използваме записите в името на справедливостта.

И така първоначално зачетеният кош на Райчев от Брикс след това е отменен, а по-надолу можете да изгледате и цялото видео, както и да видите снимки от самия клип, които ни помогнаха в разрешаването на казуса. И наистина е очевидно, че става дума за стотни.

0.1

0.0

0.0